Skocz do zawartości

Zdjęcie

Misfits

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 15.11.2010 - |01:11|

Misfits to ociekająca kozackim humorem komedia o młodzieży skazanej na roboty społeczne w ramach resocjalizacji. Pewnego dnia nad miastem pojawia się dziwna burza po której nasi bohaterowie dostają różne supermoce.

Bardzo udana komedia, z rozwalającymi tekstami i scenami zapadającymi w pamięć.

Nie jest to żadna ugładzona i kolorowa produkcją jak np Vampire Diaries a bezpośrednia i bezpardonowa brytyjska produkcja idąca ostro po bandzie.

Właśnie zaczął się s2 i powiem że początek świetny.

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 17.11.2010 - |08:55|

Potwierdzam, oglądałem na początku roku pierwszy sezon i jest to obecnie najlepszy serial oferowany przez E4.
Żadnego dziwaczenia z fabułą, po prostu pierun strzelił i mają moce :D. Najlepszy jest oczywiście Nathan, aktor który go gra jest prześmieszny.
  • 0

#3 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 17.11.2010 - |18:08|

Już nie pamiętałem za dobrze jak zabawne było Misfits dopóki nie zaczął się drugi sezon. Rewelacja.
"Can we please stop killing our probation workers?" :P

Użytkownik Magnes edytował ten post 17.11.2010 - |18:08|

• 0
http://magory.net - moja strona

#4 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 18.11.2010 - |15:12|

yap, ten serial wyszedl e4 dużo lepiej, niż gwałcenie 3 i 4 sezonu skinsów :)

btw dobrze wiedzieć, że już jest, om nom nom
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#5 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 22.11.2010 - |22:58|

Nic dodać nic ująć. Właśnie skończyłem pierwszy sezon - miazga.

Dosadny humor, ciekawe postaci, świetna brytyjska rozrywka. Szkoda tylko (jak zwykle w przypadku seriali z UK), że taka krótka) :(

Zapomniałbym: świetna muzyka (Joy Division, Klaxons, Prodigy, LCD Soundsystem), ale to już w sumie znak rozpoznawczy brytyjskich produkcji.

Użytkownik Dżakas edytował ten post 23.11.2010 - |00:07|

• 0

#6 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.12.2010 - |00:35|

Misfits s2 wprost WSPANIAŁY, miażdży za każdym razem. Scenarzyści odwalają wspaniałą robotę bo teksty, scenki są powalające.

Klip z tekstami i wygłupami Nathana :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 07.12.2010 - |00:40|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 07.12.2010 - |00:50|

Scenarzysta, bo to jeden facet pisze.
  • 0

#8 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 18.12.2010 - |23:03|

Obejrzałem sobie właśnie pierwszy odcinek i jestem mile zaskoczony. Czytałem na forum wcześniej o tym serialu i myślałem, że to będzie jakaś głupkowata komedia z durnymi gagami, a tutaj nie dość, że humor [beeep] to w dodatku mamy zalążek dramatu, kryminału, thrillera, sf i może czegoś jeszcze.
Mam tylko nadzieję, że w dalszych odcinkach będą kontynuowane rozpoczęte wątki, a nie że przechodzimy do porządku dziennego mimo 2 trupów:) W życiu bym o tym serialu nie słyszał gdyby nie to forum.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#9 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 19.12.2010 - |01:11|

@Macmax

Spokojnie, całość ma powiązaną fabułę z początkiem, środkiem i końcem.
W takim razie polecam Ci blog: http://serialebrytyjskie.blox.pl/html, jest dla mnie kopalnią perełek z UK :)

Sezonu drugiego pozostał już tylko jeden odcinek :(.

Użytkownik Dżakas edytował ten post 19.12.2010 - |01:13|

• 0

#10 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 19.12.2010 - |22:43|

Drugi odcinek rzeczywiście potwierdza wysoki poziom tej brytyjskiej produkcji.
Humor pierwsza klasa, dramat również, wzruszenia przeplatane z niekontrolowanym śmiechem, naprawdę dobrze się bawię oglądając Misfits i oto chodzi. Przy okazji jak prosto można wymyślić super historię, a nie bawić się w komplikowanie i udziwacznianie scenariusza, gdzie nie wiadomo na końcu o co chodzi? (Heroes).
Dzięki Dżakas za tą stronkę, dawno temu gdzieś ją miałem w ulubionych - przy okazji oglądania "Małej Brytanii", ale zupełnie o niej zapomniałem.

Użytkownik Macmax edytował ten post 19.12.2010 - |22:45|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#11 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 24.12.2010 - |15:53|

Właśnie skończyłem drugi sezon, w skrócie to trzyma poziom pierwszego sezonu. W sumie gdyby Misfits starało się opowiedzieć jakąś bardziej ambitną historię to miałbym zastrzeżenia, co do wątków, ale sposób w jaki ukazana jest historia kupuję w 100%, tylko jeden wątek nie podobał mi się w drugim sezonie, o którym już zapomniałem.

Spoiler

Przypomniało mi się, chodziło o akcję z panem od tatuażów.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 24.12.2010 - |16:13|

• 0

#12 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 25.12.2010 - |20:38|

Spoiler

Spoiler

• 0

#13 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.12.2010 - |23:54|

I.03
i to jest prawdziwe życie trudnej młodzieży - bez okręcania, bez ściemy, grube słownictwo, ciężki klimat i sympatyczne oglądanie, cały czas czuje się nie nachalne mruganie okiem - ja to kupuję, brawo - 8/10
  • 0

#14 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.12.2010 - |01:50|

Angole robią bardzo dobre produkcje, głównie przez brak tej obrzydliwej amerykańskiej poprawności politycznej znanej z głównych stacji.

Do tego barwny język nie stroniący od przekleństw oraz niewybredne żarty, często o podtekście erotycznym.

Drugi sezon niezwykle mi pod pasował, bawiłem się przy nim wyśmienicie.

Z brytyjskich oglądam Top Gear (samochodowy) i czekam na kontynuację bardzo dobego Luthera i Sherlocka
  • 0

#15 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 31.12.2010 - |14:58|

Wlasnie skonczylem ogladac wszystkie dostępne odcinki Misfits - zabralo mi to 2 dni :)
To co mi sie podoba:
- swietne dialogi
- humor
- nie ma niepotrzebnego przekombinowania ktore było w Heroes, fabuła jest taka jak powinna byc
- bardzo dobra gra aktorow
- Nathan wymiata :)
- sa cycki :)

Wady:
- nie stwierdzono

Zauwazylem ostatnio ze seriale brytyjskie sa coraz lepsze. Top Gear ogladam od poczatku, tutaj nie ma sie co rozpisywac, najlepszy serial o samochodach ever.
Pozniej mamy switnego Sherlocka, bardzo dobrego Luthera i teraz wymiatajace Misfits.
Tak trzymac i czekam na nowe produkcie (jesli takowe sa w planach)
  • 0

#16 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 13.01.2011 - |22:15|

I jestem po finale 1 sezonu - gdyby nie słabsze odcinki 4 i 5 uznałbym ten serial za wręcz świetny, a tak jest "tylko" bardzo dobrze, znakomity ostatni odcinek zrekompensował mi udziwnienia w 4 i 5.
Oczywiście trzeba podkreślić, że serialu nie można brać zbyt poważnie, zawiera bowiem sporo niedorzeczności i nielogiczności. Jest za to doskonałą rozrywką z prześmiesznym Nathanem - 8/10 za sezon.
  • 0

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.02.2011 - |21:48|

II.01
nie wiem dlaczego, ale niespecjalnie mi się podobało, humor był naprawdę dobry, ale całość z postacią zmiennokształtnego udziwniona i strasznie chaotyczna, poza tym konwencja serialu tak jak na początku byłem zachwycony tak teraz coraz mniej do mnie przemawia (postać tego dziwnego, tajemniczego kolesia niczym z "The Cape"), podkreślam jedno - humor i dialogi są wyjebiste - 8/10.
II.02
jedno trzeba przyznać - pomysł, wykonanie, teksty są powalające. Sama historia jednak dziwna i tak musimy do niej podchodzić - 7,5/10.
II.03 - oj kombinują angielscy scenarzyści, kombinują, historia coraz bardziej zagmatwana, cofanie się w czasie, wyprzedzanie czasu, dziwne moce pana tatoo, dobrze, że humor wysokich lotów (Nathan) - 8/10.
II.04 - dobrze się ogląda, choć historia zagmatwana i zakręcona jak słoik z ogórkami, tym razem słabiej - 7/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 28.03.2011 - |21:15|

• 0

#18 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 12.04.2011 - |08:53|

Robert Sheehan not returning to 'Misfits' .

źródło
źródło

R.I.P Misfits ;/
  • 1

#19 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 12.04.2011 - |09:43|

To już nie będzie to samo...
  • 0

#20 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 12.04.2011 - |15:19|

II.05
właśnie obejrzałem i jednocześnie przeczytałem informację o wycofaniu się z udziału w 3 sezonie Sheehana, bez niego to właściwie od razu serial skazany jest na niepowodzenie, koleś jest nieprzeciętny, jego teksty, miny, gesty, zachowania trzymają Misfits na bardzo wysokim poziomie, nawet dziwna i pokręcona fabuła nie przeszkadza - 8/10.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych