Misfits
Napisano 15.11.2010 - |01:11|
Bardzo udana komedia, z rozwalającymi tekstami i scenami zapadającymi w pamięć.
Nie jest to żadna ugładzona i kolorowa produkcją jak np Vampire Diaries a bezpośrednia i bezpardonowa brytyjska produkcja idąca ostro po bandzie.
Właśnie zaczął się s2 i powiem że początek świetny.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 17.11.2010 - |08:55|
Żadnego dziwaczenia z fabułą, po prostu pierun strzelił i mają moce . Najlepszy jest oczywiście Nathan, aktor który go gra jest prześmieszny.
Napisano 17.11.2010 - |18:08|
"Can we please stop killing our probation workers?"
Użytkownik Magnes edytował ten post 17.11.2010 - |18:08|
Napisano 18.11.2010 - |15:12|
btw dobrze wiedzieć, że już jest, om nom nom
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 22.11.2010 - |22:58|
Dosadny humor, ciekawe postaci, świetna brytyjska rozrywka. Szkoda tylko (jak zwykle w przypadku seriali z UK), że taka krótka)
Zapomniałbym: świetna muzyka (Joy Division, Klaxons, Prodigy, LCD Soundsystem), ale to już w sumie znak rozpoznawczy brytyjskich produkcji.
Użytkownik Dżakas edytował ten post 23.11.2010 - |00:07|
Napisano 07.12.2010 - |00:35|
Klip z tekstami i wygłupami Nathana
Użytkownik Quendi edytował ten post 07.12.2010 - |00:40|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 07.12.2010 - |00:50|
Napisano 18.12.2010 - |23:03|
Mam tylko nadzieję, że w dalszych odcinkach będą kontynuowane rozpoczęte wątki, a nie że przechodzimy do porządku dziennego mimo 2 trupów:) W życiu bym o tym serialu nie słyszał gdyby nie to forum.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 19.12.2010 - |01:11|
Spokojnie, całość ma powiązaną fabułę z początkiem, środkiem i końcem.
W takim razie polecam Ci blog: http://serialebrytyjskie.blox.pl/html, jest dla mnie kopalnią perełek z UK
Sezonu drugiego pozostał już tylko jeden odcinek .
Użytkownik Dżakas edytował ten post 19.12.2010 - |01:13|
Napisano 19.12.2010 - |22:43|
Humor pierwsza klasa, dramat również, wzruszenia przeplatane z niekontrolowanym śmiechem, naprawdę dobrze się bawię oglądając Misfits i oto chodzi. Przy okazji jak prosto można wymyślić super historię, a nie bawić się w komplikowanie i udziwacznianie scenariusza, gdzie nie wiadomo na końcu o co chodzi? (Heroes).
Dzięki Dżakas za tą stronkę, dawno temu gdzieś ją miałem w ulubionych - przy okazji oglądania "Małej Brytanii", ale zupełnie o niej zapomniałem.
Użytkownik Macmax edytował ten post 19.12.2010 - |22:45|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 24.12.2010 - |15:53|
Przypomniało mi się, chodziło o akcję z panem od tatuażów.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 24.12.2010 - |16:13|
Napisano 25.12.2010 - |20:38|
Spoiler
Napisano 25.12.2010 - |23:54|
i to jest prawdziwe życie trudnej młodzieży - bez okręcania, bez ściemy, grube słownictwo, ciężki klimat i sympatyczne oglądanie, cały czas czuje się nie nachalne mruganie okiem - ja to kupuję, brawo - 8/10
Napisano 26.12.2010 - |01:50|
Do tego barwny język nie stroniący od przekleństw oraz niewybredne żarty, często o podtekście erotycznym.
Drugi sezon niezwykle mi pod pasował, bawiłem się przy nim wyśmienicie.
Z brytyjskich oglądam Top Gear (samochodowy) i czekam na kontynuację bardzo dobego Luthera i Sherlocka
Napisano 31.12.2010 - |14:58|
To co mi sie podoba:
- swietne dialogi
- humor
- nie ma niepotrzebnego przekombinowania ktore było w Heroes, fabuła jest taka jak powinna byc
- bardzo dobra gra aktorow
- Nathan wymiata
- sa cycki
Wady:
- nie stwierdzono
Zauwazylem ostatnio ze seriale brytyjskie sa coraz lepsze. Top Gear ogladam od poczatku, tutaj nie ma sie co rozpisywac, najlepszy serial o samochodach ever.
Pozniej mamy switnego Sherlocka, bardzo dobrego Luthera i teraz wymiatajace Misfits.
Tak trzymac i czekam na nowe produkcie (jesli takowe sa w planach)
Napisano 13.01.2011 - |22:15|
Oczywiście trzeba podkreślić, że serialu nie można brać zbyt poważnie, zawiera bowiem sporo niedorzeczności i nielogiczności. Jest za to doskonałą rozrywką z prześmiesznym Nathanem - 8/10 za sezon.
Napisano 06.02.2011 - |21:48|
nie wiem dlaczego, ale niespecjalnie mi się podobało, humor był naprawdę dobry, ale całość z postacią zmiennokształtnego udziwniona i strasznie chaotyczna, poza tym konwencja serialu tak jak na początku byłem zachwycony tak teraz coraz mniej do mnie przemawia (postać tego dziwnego, tajemniczego kolesia niczym z "The Cape"), podkreślam jedno - humor i dialogi są wyjebiste - 8/10.
II.02
jedno trzeba przyznać - pomysł, wykonanie, teksty są powalające. Sama historia jednak dziwna i tak musimy do niej podchodzić - 7,5/10.
II.03 - oj kombinują angielscy scenarzyści, kombinują, historia coraz bardziej zagmatwana, cofanie się w czasie, wyprzedzanie czasu, dziwne moce pana tatoo, dobrze, że humor wysokich lotów (Nathan) - 8/10.
II.04 - dobrze się ogląda, choć historia zagmatwana i zakręcona jak słoik z ogórkami, tym razem słabiej - 7/10.
Użytkownik Macmax edytował ten post 28.03.2011 - |21:15|
Napisano 12.04.2011 - |09:43|
Napisano 12.04.2011 - |15:19|
właśnie obejrzałem i jednocześnie przeczytałem informację o wycofaniu się z udziału w 3 sezonie Sheehana, bez niego to właściwie od razu serial skazany jest na niepowodzenie, koleś jest nieprzeciętny, jego teksty, miny, gesty, zachowania trzymają Misfits na bardzo wysokim poziomie, nawet dziwna i pokręcona fabuła nie przeszkadza - 8/10.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych