Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 116 - S06E12 - Like a Virgin

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (11 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (2 głosów [18.18%])

Procent z głosów: 18.18%

2. 9 (6 głosów [54.55%])

Procent z głosów: 54.55%

3. 8 (2 głosów [18.18%])

Procent z głosów: 18.18%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (1 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.11.2010 - |23:55|

:)

#2 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 05.02.2011 - |22:33|

całkiem niezły odcinek. Posuną główną fabułę do przodu. Jak widać wampir alfa nie żartował z tą matką. W 5 sezonie był Lucyfer, a w 6 jest Echidna :P.
  • 0

#3 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 06.02.2011 - |21:11|

W pierwszej połowie sezonu czuć było potencjał i nie uważałem go zły i ciągnięty na siłę. W tym odcinku jednak powrót starego Sama zbiegł się z powrotem starego, dobrego Supernaturala! Humory było aż nadto (nawet można powiedzieć, że scenarzyści przeszarżowali w niektórych momentach) i mamy uber wroga na pozostałe 11 odcinków!

Lobo - wyguuglowałem Echidnę, nie pasuje mi za bardzo na matkę wszystkiego.

I pytanko - ta dziewczynka wrzucona w lawę, była jedną w wielu i przekroczyła masę krytyczną, prawda? Gdyż po co było porywaczom tak wiele sztuk?
  • 0

#4 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 06.02.2011 - |21:17|

Ojej,ale się stęskniłam za dobrym Samem i żartującym Deanem. Mimo, że podobnie jak kolega wyżej nie uważam pierwszej połowy sezonu za zmarnowaną.

I tylko czemu tłumacz uprościł kość dwunastościenną na dnd? Wszyscy by załapali w czym rzecz.;)
Motyw z wyciąganiem miecza z kamienia był piękny imho. :D
  • 0

#5 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 07.02.2011 - |11:19|

Lobo - wyguuglowałem Echidnę, nie pasuje mi za bardzo na matkę wszystkiego.

http://en.wikipedia....dna_(mythology)
Matka wszystkich potworów - co w tym niepasującego? ;)
Pytanie brzmi - co Crowley chciał osiągnąć uwalniając (?) ją z Czyśćca
  • 0
You are what you believe yourself to be

#6 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 10.02.2011 - |11:42|

Znakomity odcinek, śmiem twierdzić, że najlepszy w 6 sezonie, a może po prostu się też stęskniłem za starym, dobrym SN? Humoru było całe mnóstwo, faktycznie momentami miałem wrażenie, że twórcy chcą nas "zagłaskać" wszystkimi formami żartów. Dla mnie najlepsze było: "Skąd masz ten miecz? Z Comic-Conu":) i samo wyciąganie miecza również, hehehe.
Cały sezon uważam za bardzo udany, a im dalej jest tylko lepiej, myślę że 2 połowa sezonu będzie jeszcze lepsza, wskazuje na to choćby końcówka z niezłym cliffem i piękną aktorką w roli Matki, kto to jest? - 9/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#7 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 01.03.2011 - |14:18|

Crowley zyskał by tylko konkurencje. Jemu bardziej chodziło o dusze i dostanie ich mocy. Taka cysterna z redbulem. Plus wątpie żeby wiedział o matce potworów. Tylko nieliczni wiedzieli, a i tak woleli zginąć nie podając nawet bardziej błachych informacji.

Pytanie brzmi czy potwory się mobilizują żeby walczyć(z jakiś powodów) o jej względy czy wręcz przeciwnie, żeby wspólnymi siłami wytłuc ludzi i zostawić ziemie dla siebie. Bo skoro ustalony scenariusz trafił do kosza to mamy wolną amerykanke.

Swoją drogą skoro pewnie potrafi robić potworki "pierwszej klasy" ciekawe czy się tych monstrów alfa nie pojawi teraz troche więcej.
  • 0

#8 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 15.11.2011 - |21:58|

Ten ułamany miecz bardzo skojarzył mi się z Władcą Pierścieni. Skoro Sauronowi można takim palec uciąć to i na smoki podziała. :) Dobrze jest widzieć starego Sama, nawet nie uświadamiałem sobie jak go brakuje do tej pory w sezonie aż do tego odcinka.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych