Odcinek 059 - S04E16 - Of Mites and Men
Napisano 16.08.2011 - |13:37|
a było tak dobrze
Napisano 16.08.2011 - |13:49|
A co do odcinka, to był taki nijaki. Scena gdy Carter skacze przez zamykająca się ścianę była ok, ale dlaczego nie zdjął krawata? I nikt tam noża nie miał? Szybciej by przeciął ten krawat, niż bawił się magnesem.
Napisano 16.08.2011 - |21:54|
Napisano 16.08.2011 - |22:14|
Podróż na Tytana w komediowym klimacie? I zamiast na Tytanie, lądują w Alfa Centauri, czy gdzieś w pobliżu...spin-offa Eureki.
Napisano 17.08.2011 - |08:30|
Mi się bardzo miło ogląda odcinki z Wilem Wheatonem i Felicią Day. Te dwie postacie by się nadawały na bohaterów jakiegoś spin-offa Eureki.
Zobacz zatem The Guild. Zarówno Felicia jak i Wheaton grają w Eurece tak samo jak grali w The Guild tylko z mniejszą dawką humoru.
Użytkownik Magnes edytował ten post 17.08.2011 - |08:30|
Napisano 17.08.2011 - |11:08|
Już obejrzałemZobacz zatem The Guild
Czemu by nie? Z braku prawdziwego sci-fi fajnie i obejrzeć komediowe sci-fi.Podróż na Tytana w komediowym klimacie?
Napisano 17.08.2011 - |21:45|
Napisano 24.08.2011 - |18:01|
spin-offa Eureki.
Jak chcesz możesz ,,zajrzeć'' do Magazynu 13-stego , to znajdziesz Fargo i wspominkę o Eurece
Napisano 26.08.2011 - |19:58|
Z tego co pamiętam, to kiedyś też Claudia zawitała do Eureki.
Niezbyt mi się podoba ta idea crossoverów Eureka-Warehouse, jest trochę bez sensu, szczególnie od strony Eureki, która wychodzi na to całkowicie ignoruje fakt istnienia magicznych artefaktów..
Użytkownik Grzebul edytował ten post 26.08.2011 - |19:59|
Napisano 26.08.2011 - |23:33|
I podzielam twoje zdanie na temat ,,Fargames'' . Troche mnie oczy bolały od tego niedopracowanego obrazu .
Pewnie glut też pochodzi z miasta geniuszy ...
A może artefakty są tak tajne że nawet Eureka o nich nie wie ?
Napisano 26.08.2011 - |23:42|
Nie przypominam sobie żeby Claudia była w Eurece ;/ Mozesz podać ów odcinek bo dośc mnie to dość zdziwiło ?
4x5 Crossing Over
Fargo pojawil sie juz wczesniej w Warehouse w 2x5
co do Artefaktu z Eureki - to nie był tego typu artefakt, tylko coś obcego... szkoda tylko ze scenarzysci kompletnie wyrzucili ten watek z serialu na rzecz standalone'ow
w ogole czy ktos jeszcze zwraca uwage na fabule meidzy odcinkami? jest jakas? bo probuje sobie przypomniec i w ogole nie pamietam co sie dzialo konkretnego w sezonie 3. oprocz tego, ze wojsko bylo zaangazowane w jakis sposob i w ktoryms z odcinkow byl jakis stary kompleks eureki
Napisano 27.08.2011 - |00:36|
Nie mam pojęcia O.ow ogole czy ktos jeszcze zwraca uwage na fabule meidzy odcinkami? jest jakas?
Pamiętam, że kiedyś był artefakt. W drugim sezonie nie wiem, ale chyba na końcu znikła Beverly z Kevinem i ciągle nie wiem co się z nimi stało. W trzecim było coś z wojskiem, w pierwszej połowie czwartego chcieli wrócić do swojej rzeczywistości, a w drugiej wywalili doktorka który mógłby tego dokonać i się zadomowili.
W sumie z perspektywy czasu mam wrażenie, że główną fabułę Eureki stanowią romanse bohaterów:
Carter-Blake, Blake-Stark, Henry-jakaś typiarka przez którą przenosił się w czasie i wymazywał ludziom pamięć, Henry-Grace, Fargo-Felicia Day, Jo-Zane, a kiedyś też Fargo-Jo, no i różne młodzieńcze romanse Zoe, ah, i jeszcze Andy-S.A.R.A.H. ... Pewnie ominąłem trochę.
Myślę, że Eureka jest przede wszystkim serialem romansem/obyczajowym, sci-fi stanowi raczej tylko scenerię i środek do stawiania bohaterów w zabawnych sytuacjach...
Ciekawe, że Warehouse 13 zdaje się jednak nie iść w tę stronę, a wręcz stara się budować w miarę spójny świat, z historią i przeszłością, która zdaje się całkiem trzymać kupy.
Napisano 27.08.2011 - |15:49|
Pamiętam, że kiedyś był artefakt. W drugim sezonie nie wiem, ale chyba na końcu znikła Beverly z Kevinem i ciągle nie wiem co się z nimi stało. W trzecim było coś z wojskiem, w pierwszej połowie czwartego chcieli wrócić do swojej rzeczywistości, a w drugiej wywalili doktorka który mógłby tego dokonać i się zadomowili.
W sumie z perspektywy czasu mam wrażenie, że główną fabułę Eureki stanowią romanse bohaterów
W 1 sezonie chodziło o artefakt ( ostatni odcinek zawieral prostowanie czasu > ratowanie Kim )
W 2 sezonie Artefakt znalazł ludzki ,,przekaźnik''> Kevin ( ostatni odcinek = ratowanie Kevina teleportem który polegał na niszczeniu ciała i tworzeniu nowego , więc cofneli w rozwoju DNA dziecka -> Beverly tym teleportem uciekła )
W 3 sezonie nowa ,,szefowa'' mająca 107 lat znalazła stary kompleks pod Eureką gdzie zginęli jej koledzy od zbyt szybkiego starzenia się . Dochodzi jeszcze nasilający się sygnał z nieeeeba .
A 4 sezon chyba jeszcze pamietacie conieco
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych