Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co chcą obce rasy od statków Pradawnych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#1 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |13:34|

Siema :lol: ludzie w związku z tym że to forum jest praktycznie nieaktywne postanowiłem stwożyć ten temat i zacząć od naszych nowych zielonych obcych Dołączona grafika.Ja uważam że są dobrzy i będą sojusznikami Destiny z kilku powodów .Nie zaatakowali, ani nie podnieśli żadnych wrogich działań w stosunku do ludzi, prucz wyssania energji ale to ludzie zaczeli więc dlaczego nie mieli by się bronić.Oni zostali wsumie zaatakowani a chwili gdy SPALI a destiny wyssysało dane z ich statku.Mieli prawo się wystraszyć pozatym nikogo nie zabuli :D tylko ogłuszyli a mieli możliowość zabicia kilku osub.I nie wieże że statek nie miał broni (musiał mieć B) ) a skoro oni potrafili nim sterować mogli zaatakować niczego nie spodziewające się Destiny.Ale to moje zdanie ,czekam na odpowiedzi!!

Chciałbym jeszcze poruszyć temat Ruscha i kontroli nad Destiny :rolleyes: jak myślicie kiedy komuś powie albo kiedy ktoś się dowie.I wkońcu o co chodzi z tym gościem co go krzesło zjadło ja myślę że on stał się tak jakby głównym komputerem i że on zarządza statkiem albo chociaż próbuje uczy się!!!.

Czekam na odpowiedzi i ciekawą konwersację.!!:P
  • 0

#2 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01.11.2010 - |13:43|

W dziale "plotki ciekawostki fakty" na końcu dyskusji ktoś puścił przepotężne spoilery, więc tam się dowiesz. Nie przypominam sobie nicka tej osoby.  :mellow: A co tych twoich miłych obcych to mam szczere wątpliwości co do ich łagodności.Ponadto. Rozsiewacz zrobili Pradawni, prawda? Przeznaczenie też? Bo ja mam co do tego całkowitą pewność, a z tym wysysaniem danych to pewnie te statki były tak zaprogramowane by Rozsiewacz przekazał dane "Kupie Złomu". 

Użytkownik scanning edytował ten post 01.11.2010 - |13:46|

• 0
Dołączona grafika

#3 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |13:50|

Tak napewno był tak zaprogramowany ale co byś robił gdybyś się obudził z bardzo długiego snu i okazało się że cię okradali :angry: chciałbyś ich powstrzymać albo odwrucić uwage (wyssysanie energi) jeśli jesteś nieszkodliwy , a jeśli jesteś zły prubujesz zabić złodzieja a nie tylko powstrzymać!!
  • 1

#4 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoBydgoszcz (okolice)

Napisano 01.11.2010 - |15:42|

a co jeśli ci obcy znali cel ,,postoju'' Rozstawiacza i specjalnie ZASNELI w oczekiwaniu na wydarzenia ? I oczywiście przybył człowiek i zaczął kraść energie to mogło zburzyć dobre stosunki a ,,biedaka'' zjedli na obiad :P .
  • 0

#5 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |15:46|

Owszem jest to możliwe ale skoro mieli kontrole nad statkiem i w pewnym momencie mieli ruscha dosłownie na widelcu do dlaczego go nie zabili czy uwięzili???
  • 0

#6 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |15:50|

Rush sie nie myje i śmierdzi dlatego go nie tkneli :P a tak poważnie to w sumie masz racje ale troche mi sie glupie wydał że nie porozumiewali sie z obcym poprzez komputer. Przecież on też znał język bo go uzywał. Gdyby napisali dlaczego tu są itd. to wszystko wygladałoby całkiem inaczej a mianowicie : ludzie wróciliby na Ziemię a ,,nowi przyjaciele'' dostaliby Destiny

Użytkownik aster9990 edytował ten post 01.11.2010 - |15:57|

• 0

#7 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |16:03|

Tak tu masz 100% racje ale rusch nie pozwoli oddać destiny za nic i jest jeszce 1 możliwość Destiny jest nadżędne więc rozsiewacz nie mugł go zaatakować a obcy zdawali sobie z tego sprawe i bali się ich reakcji ponieważ nie mogliwy kontratakować i zapewne niewiedzieli że załoga prucz Ruscha nie mogą kontrolować Destiny.Ale to tylko kolejna teoria mi się by bardziej podobało gdyby oni byli dobrzy i pomogli w walce z niebieskimi i w powrocie ich do domu a tak wogle to o co chodzi z tymi niebieskimi Dołączona grafika (kurcze pszydałoby się ich jakoś nazwać bo niebiescy i zieloni mi nie pasują jakieś propozycje) czemu oni tak się uwzieli na Destiny i skąd o nim wiedzą i dlaczego go gonią
  • 0

#8 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |16:08|

sądzę że WROGOWIE znaleźli Destiny przypadkiem wychodząc z hiper albo przyleciał w pobliże ich planety a że nic nie robił to ich zaineteresował i jak to mówił Rush stał się ich obsesją bo chcą odkryć jego tajemnice za wszelką cenę . A akurat pojawili się ludzie co było dla nich szokiem- okazją i wykorzystali ją już niejednokrotnie i pewnie dzięki ,,super'' Chloe znajdą go znowu w 02x06
  • 0

#9 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01.11.2010 - |16:12|

Dobra buduni, cała logika seriali sci-fi to jazda na LSD i bez trzymanki. :P.

Ci niebiescy to  BLUEBERRY ALIENS  tak zostali nazwani.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |18:59|

• 0
Dołączona grafika

#10 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |16:13|

Hmm... ale oni są głupi lepiej byłoby im się dogadać że ich odeślą do domu a oni dadzą im Destiny , ale tak jest ciekawiej no i nie moge doczekć się tego odcinka zastanawiam się tylko co zrobi scot gdzy cloi nie będzie ja bym chciał żeby zginą lub coś bo mi nie pasuje.A właśnie widzieliście fote eliego i tej rudej z przymieża jak się całują jak tak dalej pujdzie to destiny będzie przeludnione.:P

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |18:59|

• 0

#11 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |16:20|

z nimi sie nie da dogadać oni nie mówią :P , Scott kocha Chloe i mu troche odbije bo uderzy własnego kapitana i pewnie dzięki krwi swojej dziewczyny przeżyje pobyt w próźni tylko to by było dziwne ale nad następnym odcinkiem nie ma co gdybać będzie już niedługo ale( jednak jeszcze pogdybam ) czy to Destiny co tak ładnie wybuchało to było to nasze czy może to był sen Chloe albo 2 Destiny będą

a i jeśli mają [obcy] bzika na punkcie Destiny to czemu je niszczą ?!

Użytkownik aster9990 edytował ten post 01.11.2010 - |16:23|

• 0

#12 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |17:02|

Właśnie to niby może być sen albo Chologram??? 2 Destiny czy coś .w każdym razie oni chyba chcą tylko wyczerpać osłony destiny żeby mogli wejść na pokład .Albo uważają destiny za coś co trzeba zniszczyć wroga albo coś.Nie wiem trudno powiedzieć ale pewne jest jedno BLUEBERRY są źli!!Za to mamy jedną niewiadomą czego tak naprawde chcą wiedzy ,całego statku ,czegoś na statku??.Jest jeszcze jedna możliwość pradawni umieścili na statku coś co umożliwiło by im podróż na drugi koniec wszechświata w kilka sekund takie wrota zasilane przez gwiazdę co wy na to??

Weście coś odpowiedźcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
A i nie wiem czy zaóważyliście ale jak Destiny połączyło się ztym statkiem rozśiewaczką wyglądało to jakby taki był ich cel może on ma się połączyć ze wszystkimi??

Użytkownik Buduni edytował ten post 01.11.2010 - |17:32|

• 0

#13 scanning

scanning

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01.11.2010 - |18:07|

Trochę śmiesznie to by wyglądało jakby ten statek podpiął się pod Dedala. Już to widzę.   :lol: 

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:00|

• 0
Dołączona grafika

#14 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |18:54|

I niezgadzam się z rick, skąd wiesz co jest na statku przecież oni go jeszcze nie zbadali nawet w połowie i nie wiadomo na jakim dokładnie poziomie technologicznym byli, KRZESŁO też nie powinno umieć to co umia ale umie!!,Następna rzecz my nie mamy pojęcia dokładnie o co chodzi z połeczeniem statków może to być tylko transfer, ale może być coś jeszcze.Więc troche wyluzujcie ani ja ani wy nie jesteście wszychwiedzący.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |18:58|

• 0

#15 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:05|

I rick dokładnie napisałeś tak:

chyba wormhole drive nie ma na pokładzie -statek jest dalekiego zasięgu ale nie kurierski
czy zwiadowczy(sama szybkość nie jest priorytetem misji-poza tym wiek 100 tys. lat nawet
pradawni byli kiedyś mniej zaawansowani..) ,a co jest na statku - może baza danych o światach,
adresy planet i mapa sieci wrót-może jeszcze coś cennego-na razie nie wiadomo pewnie powoli
będzie ujawniane

Więc owszem przepraszam za pomyłkę B) ,
I źle się wypowiedziałem Chodziło mi o to że wszystkie rozstawiające statki wraz z Destiny muszą się połączyć aby coś zbudować coś do czego plany ma Destiny a wykonać je mogą tylko te inne statki.Dlatego jest ich tyle i to jest celem Destiny aby pradawni mogli stworzyć coś na wzór między-galktycznej trasy lub szybkiego połączenia z 1 bardzo ważnym punktem(i tego chcą Niebiescy, "planów").Mam nadzieje że wszystko przejrzyście przedstawiłem tym razem. :D

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:02|

• 0

#16 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:07|

a może Rozstawiacze są połączone siecią tak jak wrota i gdy Destiny podłączyło się do jednego z nich zaczeło przesyłac aktualne informacje o planetach i zaczęło pobierać następne . Cel misji jest nadal nieznany nawet dla Rusha co jest dziwne , bo ma dostęp do wszystkich systemów statku wystarczy poszukać . Co o tym myślicie ?

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:02|

• 1

#17 kaimada

kaimada

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:11|

wsumie, pozatym, nie wieże, temat Ruscha, wkońcu o co chodzi z tym gościem co go krzesło zjadło, nadżędne, pszydałoby się, tej rudej z przymieża, Chologram, Weście coś odpowiedźcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:, zaóważyliście, teorji,

Taki krótki przegląd tego tematu bardzo pobieżny. I jeszcze imo twoje zdanie dnia: "ja chce oglądać jakąś akcje a nie opere mydlaną czy jakieś romanse".
  • 0

#18 Buduni

Buduni

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:19|

Musze napisać że teoria że są połączone jest zarąbista B) i bardzo ciekawa ale chodzi ci o połączenie wrotami?? czy połączone siecią przesyłającą informacje?? :o
A może misja jest niedostępna ponieważ ten gość co go krzesło zjadło jest "mózgiem" Destiny i uważa że nie są jeszcze gotowi aby się dowiedzieć! :huh: !.
Albo nawet Destiny nie wie po co leci wie tylko gdzie jest koniec jej podróży. :mellow:

Kaimada o co ci chodzi?? :blink:
  • 0

#19 aster9990

aster9990

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:27|

Musze napisać że teoria że są połączone jest zarąbista B) i bardzo ciekawa ale chodzi ci o połączenie wrotami?? czy połączone siecią przesyłającą informacje?? :o

sieć lokalizacyjną taką jak mają gwiezdne wrota bo te w Rozstawiaczu były nieaktywne - ta sieć naprowadza Destiny na kurs następnego bo takie informacje równeż są przesyłane i Destiny ma w nie wgląd , a i teoria ,, mózgu '' jest dość krucha mianowicie : przed gostkiem statek nie miał ,,mózgu'' ? Dochodzi jeszcze kwestia , że Destiny zagina czas lub przestrzeń ( Ruda i legenda ) to czemu jednak leciało bez tej super mocy te 64 galaktyki ?
Spoiler

Użytkownik SGTokar edytował ten post 02.11.2010 - |21:35|

• 0

#20 black_spider

black_spider

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:38|

A ta fotka dowodzi , że obcy jednak nie chcą zniszczyć tylko osłon

Przypomnij sobie akcje z niebieskimi przechodzącymi przez wrota. Za dużo zakładasz na podstawie spoilerów.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 03.11.2010 - |19:04|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych