Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gamer (2009)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 29.10.2010 - |19:53|

Niedaleka przyszłość, w której kontrolowanie umysłów innych ludzi poprzez wysoko rozwiniętą technologię stało się faktem. Kable (Gerard Butler) jest mistrzem gry "Slayers", która pozwala mu na kontrolowanie i wpływanie na działanie innych. Jego poczynania śledzą na żywo miliony wielbicieli lecz z czasem Kable zaczyna toczyć grę o swoją własną tożsamość i atakuje system, który go uwięził.

W rolach głównych:

Gerard Butler (300, Rock'N'Rolla)
Micheal C. Hall (Dexter, Six Feet Under)
Amber Valletta (Transporter 2)

Opis za filmweb.pl

Film zapowiadany był jako świetne kino akcji, ale...
Akcji faktycznie sporo, ale czy jest to dobre to już inna sprawa.
Sięgnąłem po ten film gdyż chciałem zobaczyć Michaela C. Halla w jakiejś innej roli niż Dexter, który jest jednym z moich ulubionych seriali, a także dlatego, że występuje w nim Butlera, który po roli w 300 stał się jednym z moich ulubionych aktorów. Przeżyłem jednak spory zawód. Tam gdzie jest akcja nie jest jeszcze źle, nawet fajnie jest to nakręcone, jednak wszystkie pozostałe wątki to już totalna porażka.
Po obejrzeniu przyszedł mi na myśl bardzo podobny film z lat 80-tych z Arniem w roli głównej - The Running Man (na podstawie powieści Kinga), a także Deathrace, który oglądałem kilka tygodni temu i który podobnie jak Gamer okazał się totalną stratą czasu.
Generalnie lubię filmy akcji na których nie trzeba za dużo myśleć, a liczy się tylko akcja. Takie łatwe filmiki do popcornu i coli bądź piwka jak kto woli, ale Gamer jest straszną słabizną i nawet dobrzy aktorzy tego nie wyciągną.
Nie polecam chyba, że ktoś dysponuje dużą ilością wolnego czasu.
Ocena 5/10

Użytkownik delta1908 edytował ten post 29.10.2010 - |19:54|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych