Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 058 - S05E10 - In The Beginning

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (17 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (8 głosów [47.06%] - Zobacz)

Procent z głosów: 47.06%

2. 9 (6 głosów [35.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 35.29%

3. 8 (3 głosów [17.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 17.65%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 24.10.2010 - |16:34|

S05E10 - In The Beginning

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 29.11.2010 - |06:50|

Rewelacja. Odcinek trzymał w napięciu jak za dawnych czasów. Zapowiada się ostra jazda na 2 ost odcinki.
9/10
  • 1

#3 pochlast

pochlast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 30.11.2010 - |00:40|

10/10 - za to, że praktycznie przez cały odcinek siedziałem jak na szpilkach. Nigdy nie oglądam zwiastunów ani promo Dextera i to procentuje emocjami w czasie seansu.
Czy Jordan Chase wyląduje na stole, jeśli się okaże, (a jest wielce prawdopodobne) że nawet nie dotknął żadnej z zamordowanych dziewczyn?
Co zrobi Liddy? W sumie to nie ma twardych dowodów, a raczej poszlaki.
Dex i Lumen - związek doskonały... nie trzeba kłamać, udawać kogoś innego...

Ale i tak nadal liczę, że nie będzie happyendu B)

Użytkownik pochlast edytował ten post 30.11.2010 - |00:41|

• 0
Dołączona grafika

#4 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 30.11.2010 - |09:29|

Dex i Lumen - związek doskonały... nie trzeba kłamać, udawać kogoś innego...

tylko co zrobi Lumen, gdy dokonają zemsty na wszystkich? czy będzie potrafiła wrócić do normalnego życia? ona nie ma w sobie deksterowego demona. Dex nabył go w dzieciństwie i hodował całe lata, ona po prostu chce się zemścić...
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#5 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30.11.2010 - |10:57|

Końcówką sezonu chcą chyba przebić poprzedni ;) Najgorsze, że trzeba czekać.
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.11.2010 - |20:36|

Bardzo dobry odcinek, ale miał dwie fazy: pierwsza połowa dosyć spokojna, która podkręcała napięcie i druga część, czyli akcja na naprawdę niezłym poziomie i nieźle trzymającym w napięciu. Ostatnie dziecko zostało odprawione do dziadków i czas na showtime.
Zastanawiam się tylko gdzie oni zabili tego Alexa bo chyba to nie było pokazane. Niby Debra z Quinnem dotarli w miarę szybko więc nasz duet zgrany nie zdążyłby uporząkować wszystkiego w takim czasie.
Fajnie też wyglądała konfrontacja Dexa z Jordanem podczas wizyty tego drugiego na posterunku. Można sie spodziewać niezłej akcji między tymi dwoma w przyszłym odcinku. Chase widać też jest niezłym manipulatorem.
Ciekawe co jest z tą laską, która była pierwszą ofiarą gangbangu i czemu jest tak uległa Jordanowi i nawet pomaga mu. Mam nadzieję, że jakoś to wyjaśnią. Wyglądało jakby była jego kochanką w jakiś porętny sposób.
No i finał w łóżku Dexa z Lumen. Ciekawe czy Julia Stiles bedzie się pojawiać w kolejnych sezonach jako partnerka Dexa na kilku płaszczyznach. Chociaż coś czuję, że zginie tylko jeszcze nie wiem w jaki sposób i jak.
Serial zmierza w naprawdę dobrym kierunku po średnim początku (miałem nawet myśli żeby odłożyć sobie serial na kiedy indziej, ale dobrze że tego nie zrobiłem).
Ocena 9/10.

A no i jeszcze zapomniałem dodać, że było mało Batisty z LaGuertą co skróciło liczbę zbędnych scen do zera. Wątek ich związku już strasznie mnie męczy i absolutnie nic nie wnosi do serialu.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 30.11.2010 - |20:51|

• 1

#7 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.11.2010 - |21:03|

Jak Deb i Quinn przeszukiwali dom rudego kamera pokazała dom obok z tabliczką (pewnie "For sale") i tam byli Dex z Lumen.
Pierwsza ofiara ma chyba zmasowany syndrom sztokholmski, poparty jeszcze silną osobowością Jordana. On mógł ją skrzywdzić, on jako jedyny może ją obronić przed dalszą krzywdą. A ona dla niego jest chyba symbolem słuszności przekonań. A w końcówce mam dziwne wrażenie zobaczymy Lumen w więzieniu biorącą całą winę dla siebie, by Dexter dalej mógł "pomagać".
  • 0

#8 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 01.12.2010 - |17:21|

Myślę podobnie jak @Nadia, tylko jak Dexter wytłumaczy się ze znajomości z Lumen? Lokatorka jego domu raczej nie przejdzie.
  • 0

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 31.08.2011 - |19:42|

Spore miałem wątpliwości gdzie też nasi Bonnie i Clyde zabijali rudzielca, jeśli to był dom obok to niby kiedy wpadli na ten genialny w swojej prostocie pomysł? No i tak już po raz kolejny dość sztampowa scena jak to już ich mamy, otwieramy drzwi, a tutaj zonk, niczego i nikogo nie ma.
Ale ogólnie było całkiem nieźle, scena między Dexem i Chasem w laboratorium bardzo fajna, no i końcówka, jednak wzajemna fascynacja wzięła górę i wylądowali tam gdzie zwykle kończy się przyjaźń między mężczyzną a kobietą, a zaczyna się coś pikantniejszego - 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych