Robert Rodriguez prezentuje „Predators” – kolejny rozdział sagi o tajemniczym łowcy z innej planety. Film wyreżyserował Nimrod Antal, a główną rolę zagrał Adrien Brody – wcielił się w Royce’a, najemnika dowodzącego elitarną grupą żołnierzy, którzy uświadamiają sobie, że zostali zesłani na obcą planetę na żer. W jej skład wchodzą najemnicy, członkowie jakuzy, skazańcy, członkowie szwadronów śmierci. Ludzie, którzy byli agresorami stają się ofiarami wystawionymi na pastwę Predatorów…
W filmie zobaczymy m.in. Laurence’a Fishburne’a („Matrix”), Tophera Grace’a („Spider-Man 3”), Alice Bragę („Jestem legendą”),Waltona Gogginsa (serial „Świat gliniarzy”), Danny’ego Trejo (będzie można go zobaczyć w najnowszym filmie Rodrigueza, „Machete”), Olega Taktarova („Skarb narodów”), Mahershalalhashbaza Alego („Ciekawy przypadek Benjamina Buttona”) i Louisa Ozawę Changchiena („Fair Game”).
Film „Predator” z 1987 roku zapoznał widzów z postacią, która stała się kultową – tytułowym Predatorem. Drapieżca z kosmosu ukrywał się w dżungli,a do walki z nim stanęli żołnierze niewielkiego oddziału wspomagani przez agenta CIA. Historia tak spodobała się widzom, że niecierpliwie wyczekiwali sequela, który nakręcono trzy lata później. W 1994 roku zwrócono się do Roberta Rodrigueza („El Mariachi”), który miał unowocześnić historię o Predatorze. (stopklatka.pl)

http://www.youtube.com/watch?v=NCZ-m6iSr2M
Jako fan sci-fi powiedziałem sobie, że coś takiego jak film o "bohaterze" z dzieciństwa muszę zobaczyć. Wiadomo, że prawie każda kolejna część przygód każdego filmu jest coraz gorsza. Pomyślałem sobie, może nie tym razem...Może będzie coś fajnego. Niestety to co można zobaczyć to jest jakiś żart. Nie spodziewałem się skąplikowanej fabuły ale łudziłem się, że chociaż odrobinę film będzie tajemniczy i zmusi mnie do użycia chociaż jednej szarej komórki. Jedyne co można dostać to strzelaninę do wszystkiego co się rusza, pseudo bohaterów. Żaden z wątków (hmm a był jakiś
Jeżeli ktoś tego nie oglądał to niech nie ogląda. Szkoda czasu i prądu

Logowanie »