Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 056 - S05E08 - Take It

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (15 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (1 głosów [6.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.67%

2. 9 (9 głosów [60.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 60.00%

3. 8 (3 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

4. 7 (1 głosów [6.67%] - Zobacz)

5. 6 (1 głosów [6.67%] - Zobacz)

6. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 09.10.2010 - |19:26|

S05E08 - Take It

Użytkownik psjodko edytował ten post 24.10.2010 - |16:18|

::. GRUPA TARDIS .::

#2 marcusdavidus

marcusdavidus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów
  • Miastowwa

Napisano 15.11.2010 - |06:50|

Jestem na swiezo po tym odcinku i musze przyznac ze ciekawa konkluzja sie z niego wylania. dexter odnalazl swoja druga polowke. Love saved the day once more .
  • 0
choc z cienia zem jest zrodzonym to prawosci sluze, szlachetnosci czyna leza w mej naturze, niegodziwcy zla sluzalcy strzezcie sie mego imienia , jam rycerzem jest milosci, jam jst smokiem cienia..."

#3 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 15.11.2010 - |13:14|

No mam nadzieję, że w takim kierunku to nie pójdzie, bo nie lubię jakoś tej Lumen i nie chciałbym jej w 6 sezonie.

Odcienk bardzo dobry. Chyba najlepszy w tym sezonie i nie tak grunymi nićmi szyty jak szósty. Może końcówka tego sezonu uraduje tą średniawke która była wcześniej jak na Dextera.
  • 0
...and Justice for All!

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.11.2010 - |22:18|

No w końcu jakiś solidny odcinek. 8/10 podobało mi się. W końcu jestem ciekawy co będzie w następnym odcinku.
  • 0

#5 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.11.2010 - |23:48|

ej no nie mówcie że te zdjęcia robił z lądu... to ile on odpływa 500m? :lol:

ale odcinek trzeba przyznać dobry,a lumen jest całkiem fajna :P
  • 0

#6 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 16.11.2010 - |01:03|

Obejrzałem te 8 odcinków w dwa dni i uważam, że ten sezon wcale nie jest taki słaby, a wręcz przeciwnie. Dotychczas IMHO najsłabiej było w sezonie trzecim. W piątym natomiast dialogi są po prostu brylantowe, a budowanie postaci miażdży, do tego niespodzianki i zaskakujące zwroty akcji w tym serialu są normą i mogę się założyć, że scenarzyści zastawią sidła na wszystkich "jasnowidzów", co widzą już finał.
  • 0

#7 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 16.11.2010 - |02:42|

ej no nie mówcie że te zdjęcia robił z lądu... to ile on odpływa 500m? :lol:

ale odcinek trzeba przyznać dobry,a lumen jest całkiem fajna :P

Nie załapał! To nie są zdjęcia jak oni wrzucają worki z fragmentami ciała do wody, tylko fotki z przystani jak ładowali walizki na łódkę.

Obejrzałem te 8 odcinków w dwa dni i uważam, że ten sezon wcale nie jest taki słaby, a wręcz przeciwnie. Dotychczas IMHO najsłabiej było w sezonie trzecim. W piątym natomiast dialogi są po prostu brylantowe, a budowanie postaci miażdży, do tego niespodzianki i zaskakujące zwroty akcji w tym serialu są normą i mogę się założyć, że scenarzyści zastawią sidła na wszystkich "jasnowidzów", co widzą już finał.

No zawsze lepiej jak się ciągiem ogląda. Jakbym ja tak zrobił może i bym Ci racje przyznał. To teraz zobaczysz jak Ci teraz przyjdzie czekać po 7 dni na odcinek ;)
  • 0

#8 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.11.2010 - |06:42|

Nie załapał! To nie są zdjęcia jak oni wrzucają worki z fragmentami ciała do wody, tylko fotki z przystani jak ładowali walizki na łódkę.

no może, ale był dźwięk migawki jak Lu wrzuca worek więc... B)
  • 0

#9 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 16.11.2010 - |18:42|

to są jak ładują i wrzucają - no rzeczywiście aparat ma konkretny heh ;)
narazie szykuje się na to że Dex będzie miał Quinna po swojej stronie ... no i Debra bez wyrzutów sumienia - cała rodzinka seryjnych kilerów się szykuje ...
Jordan prześwietlił rodzinkę Dextera - czyżby szykowało się jakieś porwanie opiekunki z Harrisonem ?
sezon może najlepszy nie jest ale jeśli banalnych rozwiązań nie zastosują to może być niezła końcówka ...

Użytkownik vcarter edytował ten post 16.11.2010 - |18:43|

• 0

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.11.2010 - |20:21|

Przyjrzałem się jeszcze raz końcówce - zdjęcia są pokazane z ładowania walizek, więc z portu, ale montaż jest tak zrobiony, że sugeruje coś innego. Nie da się, szczególnie nocą zrobić takich zdjęć. No chyba że Dexter jest taki sprytny, że wyrzuca worki zaraz w porcie.

Użytkownik Magnes edytował ten post 16.11.2010 - |20:24|

• 0
http://magory.net - moja strona

#11 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 17.11.2010 - |23:52|

Pobawię się w jasnowidza :rolleyes: Jak tak patrzę na to jak akcja się toczy to, albo Dexter zostanie załapany, lecz pozostawi po sobie koleżankę z branży, albo złapią koleżankę zamiast niego :rolleyes: , bo nie przewiduję dubeltowego sukcesu łapaczy.
  • 0

#12 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.11.2010 - |09:06|

Ma być następny sezon, więc Dextera nie złapią.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#13 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.11.2010 - |11:10|

Średni odcinek. Na różnych portalach ludzie się zachwycają (bardzo wysokie oceny), a ja mam mieszane odczucia po tym odcinku i do tego zdarzyło mi się przysnąć w pewnym momencie, pierwszy raz w tym sezonie. Bo tak na dobrą sprawę to oprócz zabicia Cole'a nic ciekawego się nie wydarzyło. Sporo dramatu w wykonaniu Dextera, ktory został zmuszony jeszcze raz do analizy śmierci żony (kurcze, zapomniałem jak miała na imię) i to przed szeroką publicznością, a do tego chyba to lecialo w tv.
Debra odkryła w sobie instynkt zabójcy :D Okazuje się, ze jest podobna do swojego przyszywanego brata. Ciekawe co z tego wyjdzie. I czym się teraz zajmie bo czasu będzie miała sporo.
Lumen asystuje Dexowi przy zabiciu Cole'a i usunięciu dowodów jego istnienia oraz dostaje próbkę jego krwi. Czyżby Dex szykował sobie wspólnika? Już raz jednego miał w S03 i pan prokurator skończył marnie. Czy Lumen czeka podobny los?
No i co z tym Robocopem? Co tam nakręcił na ten swój wypasiony aparacik?
Ogólnie momentami było nudnawo, ale nie tak znowu źle.
Ocena 7,5/10.
  • 0

#14 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 29.08.2011 - |15:01|

No i widzisz @delta, akurat należę do tej grupy, która się zachwyca tym odcinkiem, naprawdę zbudowane napięcie w sposób doskonały, podejście do zabójstwa Cole'a i samo zabójstwo to majstersztyk, choć musiał Dexter sporo improwizować.
Zyskał przy okazji swoją Bonnie:), ale jak to zawsze w takich przypadkach bywa szczęście nie potrwa zapewne zbyt długo.
Uważam podobnie jak kolega @mr_gm, że lepiej i ciekawiej ogląda się Dexa ciurkiem, bez tygodniowych przerw, zresztą to może zabić każdy dobry serial, przez tydzień napięcie i oczekiwanie mimowolnie spadnie i już się ogląda jak gdyby serial od nowa - 9/10.

Użytkownik Macmax edytował ten post 29.08.2011 - |15:03|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych