Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 054 - S05E06 - Everything Is Illuminated

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (10 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (2 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

2. 9 (3 głosów [30.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 30.00%

3. 8 (4 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

4. 7 (1 głosów [10.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 02.10.2010 - |16:12|

Odcinek 053 - 05x06 - Everything Is Illuminated

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 01.11.2010 - |11:50|

Byłoby lepiej, gdyby się tak szybko nie wymigał od śmierci tego Mendela(chyba tak się nazywał). Mam nadzieję, że teraz akcja się rozkręci skoro już podjął zadanie na pomoc w zabiciu gwałcicieli Lumen.
  • 0

#3 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 01.11.2010 - |18:00|

Jak dla mnie najlepszy odcinek tej serii. Na początku świetny thriller z łapaniem złych, szukaniem śladów krwi i dobre zwroty akcji z przyznaniem się bad boya i wyskoczeniem drugiego z samochodu. Następnie piękne przejście do tragikomedii z Masuką i jego "wizualizacją" a na końcu uspokojenie i dobra rozmowa w dawnym domu Dextera. Oby ten poziom się dało utrzymać.
  • 1

#4 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.11.2010 - |20:51|

Masuka rozwalił mnie wizualizacją :D
  • 1
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#5 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.11.2010 - |21:08|

Najlepszy odcinek dotąd w końcu było ciekawie.. 7/10.
Coś czuje jakiś związek między Lumen a Dexterem.
Ta wizualizacja Masuki w zwolnionym tępie i ta muzyka :E
  • 0

#6 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.11.2010 - |21:09|

"Die-die" :D

Odcinek zły nie był, ale genialny też nie. Generalnie jakoś 5 sezon mi średnio podchodzi. Na razie mogę powiedzieć, że tylko 1 odcinek bardzo mi się podobał, a reszta tak jakoś nijak. Ta cała Lumen też mnie jakoś drażni. Jak na razie to według mnie najsłabszy sezon Dextera. Ale widzę, że może się w nim stać coś istotnego. Liczę, że Quinn do spółki z Debrą odkryją mrocznego pasażera pod koniec sezonu.
  • 0
...and Justice for All!

#7 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 01.11.2010 - |21:40|

dobry odcinek - akcja w tych magazynach super.

Natomiast nie podoba mi się kierunek w którym to zmierza. Ja rozumiem, że zabijanie morderców stało się już nudne i trzeba iść dalej, a w końcu gwałciciele to też niezłe zj***, ale ile można? Czy w sezonie dziesiątym na stół będzie się trafiało za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym? Coś tu nie tak.
  • 0

#8 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.11.2010 - |22:06|

dobry odcinek - akcja w tych magazynach super.

Natomiast nie podoba mi się kierunek w którym to zmierza. Ja rozumiem, że zabijanie morderców stało się już nudne i trzeba iść dalej, a w końcu gwałciciele to też niezłe zj***, ale ile można? Czy w sezonie dziesiątym na stół będzie się trafiało za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym? Coś tu nie tak.

Ten sezon ostanim jest..
  • 0

#9 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.11.2010 - |22:14|

Czy w sezonie dziesiątym na stół będzie się trafiało za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym? Coś tu nie tak.

:lol: Ale na poważne, to tak zazwyczaj się kończy wigilantyzm.

Coś tu też nie gra od dłuższego czasu - Dexter ma już na sumieniu ze trzy praktycznie niewinne osoby, jeśli dobrze liczę (braciszek w 3 sezonie, jeden fotograf czy ktoś i ten co dostał kluczem w tym sezonie). I jakoś nad tym przeszli do porządku dziennego, jakby nic takiego się nie stało.

Piąty sezon mi się nie podoba na razie, Lumen ciekawa, ale dzisiejszy odcinek trochę przesadzony.

Użytkownik Magnes edytował ten post 01.11.2010 - |22:16|

• 0
http://magory.net - moja strona

#10 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.11.2010 - |09:16|

Jak ten co dostał kluczem nie winny. I nie kluczem tylko hakiem. Widać, że zły człowiek i powiedział, żeby Dextera martwa żona ssała mu fiuta... no ja bym zrobił to samo co Dexter.
Chyba, że jeszcze był ktoś kto dostał kluczem, ale nie pamiętam.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.11.2010 - |09:17|

• 0

#11 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.11.2010 - |15:16|

Jak ten co dostał kluczem nie winny. I nie kluczem tylko hakiem. Widać, że zły człowiek i powiedział, żeby Dextera martwa żona ssała mu fiuta... no ja bym zrobił to samo co Dexter.

Uważasz, że jak ktoś coś takiego powie, to zasłużył na śmierć? Bo wyglądał na złego i miał niewyparzoną gębę? Myślę, że przybrany ojciec Dextera miałby z tobą sporo do pogadania. ;) Dexter ma zabijąć tylko morderców po upewnieniu, że na pewno nimi są, tymczasem Dexter nawet po fakcie nie sprawdził kim ten człowiek był (przynajmniej nie na ekranie).
Jeśli zabija osoby, które obraziły jego żonę to coś moim zdaniem nie gra. Uważasz, że ten kogo pobił Angel także powinien dostać kluczem od Dextera?

Użytkownik Magnes edytował ten post 02.11.2010 - |15:19|

• 0

#12 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 02.11.2010 - |16:47|

Akcja ciekawa, ale sporo niedopatrzeń. Akcja z autoerotycznym uduszeniem nie trzyma się kupy. Jeśli jeden dusząc się, zastrzelił drugiego, to kto po nich pozmywał?

Użytkownik garus edytował ten post 02.11.2010 - |16:48|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#13 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.11.2010 - |18:49|

No właśnie, zbyt mało prawdopodobne to wszystko było niestety. Zbyt łatwo przyjęli wersję Matsuki, zbyt mało brakowało w niektórych momentach, nierealne mi się to wydało,

Użytkownik Magnes edytował ten post 02.11.2010 - |18:50|

• 0

#14 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.11.2010 - |20:11|

Uważasz, że jak ktoś coś takiego powie, to zasłużył na śmierć? Bo wyglądał na złego i miał niewyparzoną gębę? Myślę, że przybrany ojciec Dextera miałby z tobą sporo do pogadania. ;) Dexter ma zabijąć tylko morderców po upewnieniu, że na pewno nimi są, tymczasem Dexter nawet po fakcie nie sprawdził kim ten człowiek był (przynajmniej nie na ekranie).
Jeśli zabija osoby, które obraziły jego żonę to coś moim zdaniem nie gra. Uważasz, że ten kogo pobił Angel także powinien dostać kluczem od Dextera?

No ale słuchaj jeśli ktoś zabił by Ci żone i krótko po tym wyjechał z takim tekstem to co byś zrobił ? Bo ja bym nie ręczył za swoje czyny.
Sytuacja z Angelem to inna sprawa, gościu powinien dostać i dostał.
  • 0

#15 kylo100

kylo100

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.11.2010 - |20:30|

Moze i bysmy nie reczyli ale zabic?!?

Faktycznie scena z "autoerotykiem" troche na wyrost. Choc moze dla reszty skladu slowa Dextera, ze zgadza sie z Masuka odnosnie jego prawdopodobnego motywu jest absolutnie nie do podwazenia :)

Lumen & Dexter to juz wiadomo, ze bedzie romansik. Zreszta nie trzeba byc Nostradamusem.

Kolego z mojego miasta @Zetnktel powtierdzone, ze sezon 5 jest ostatnim na 100%?
  • 0

#16 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.11.2010 - |23:09|

No nie mowie, żeby od razu bym zabił, nie wiem jak bym się zachował, ale na pewno doszło by do kontaktu fizycznego, a czym by się to skończyło nie wiadomo. Chodzi mi o to, ze zachowanie Dextera jest poniekąd usprawiedliwione. Poza tym takie było założenie tej sceny, żeby pokazać wewnętrzną przemianę Dextera, właśnie nie sprawdzając kim była ta osoba itd, tzw działanie w afekcie ;)

Co do 5 sezonu tak było mówione, że 5 będzie ostatnim, czytałem w różnych miejscach lecz nie mam teraz żadnego linka na potwierdzenie...

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.11.2010 - |23:09|

• 0

#17 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 03.11.2010 - |17:46|

Najlepszy odcinek jak do tej pory piątego sezonu.

W końcu wiemy na kogo urządzi polowanie Dexter. Plus wydaje mi się, że jak na faceta Debry przystało Quinna czeka w zależności od wariantu: śmierć/wyjazd na Alaskę/ewentualnie okaże się psychopatą.
  • 0

#18 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 04.11.2010 - |09:17|

Zastanawiam się, czy Quinn nie podpadnie Lumenie, zbyt lubieżnie na nią spojrzy albo coś i nie będzie Quinna. ;) Ale byłoby to w sumie niskie zagranie - ileż można Debrze facetów zabijać.

Użytkownik Magnes edytował ten post 04.11.2010 - |09:17|

• 0

#19 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.11.2010 - |23:02|

No i jesteśmy na półmetku. Faktycznie najlepszy odcinek tego sezonu. Akcja w magazynie na bardzo duży plus, świetnie trzymała w napięciu, ze świetnym finałem w postaci Masuki i jego wizualizacji, po prostu mistrzostwo. Zagrał zaledwie 2-3 minuty, a i tak wszyscy z tego odcinka zapamiętali właśnie jego.
Było kilka miłych przerywników w postaci laseczek z klubu, na których można było zawiesić oko, w przeciwieństwie do Julii Stiles, która urodą nie grzeszy wcale, IMO. Chociaż pewnie z drugiej strony Julia talentem aktorskim przerasta wszystkie te laski razem wzięte ;)
Die-die - rośnie następca :D
Ocena odcinka 8,5/10. Coś czuję, że teraz już będzie z odcinka na odcinek coraz lepiej.

P.S. Czy mnie wzrok nie mylił i widziałem tam syna dr Quinn, który miał skończyć u Dexa pod nożem? :D
  • 0

#20 student

student

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 07.11.2010 - |17:16|

Pogratulować tylko procesu myślenia. Bo rozumiem, że wg Ciebie gwałt to nie przestępstwo, skoro już sugerujesz, że niedlugo za przekroczenie prędkości Dexter będzie karać śmiercią? Godne pożałowania. Coś jak żart na poziomie Leppera o prostytutce.

gwałt jest mniejszym złem, niż morderstwo. Dlatego gwałciciel nie powinien być karany śmiercią (a morderca powinien). Ale to NIE ZNACZY, że gwałty powinny być bezkarne. Nic takiego nie sugerowałem.

A dla małego przypomnienia - ci ludzie, na których to Dexter będzie polował z Lumen, nie tylko gwałcili ofiary, ale i je zabijali.
Oglądaj uważniej.

zabijał koleś od martwych zwierząt. Nic nie wiemy na temat tego, czy jego "klienci" mu w tym pomagali. Być może tylko przyjeżdżali na gwałty.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych