Odcinek 054 - S05E06 - Everything Is Illuminated
Napisano 02.10.2010 - |16:12|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 01.11.2010 - |11:50|
Napisano 01.11.2010 - |18:00|
Napisano 01.11.2010 - |20:51|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 01.11.2010 - |21:08|
Coś czuje jakiś związek między Lumen a Dexterem.
Ta wizualizacja Masuki w zwolnionym tępie i ta muzyka :E
Napisano 01.11.2010 - |21:09|
Odcinek zły nie był, ale genialny też nie. Generalnie jakoś 5 sezon mi średnio podchodzi. Na razie mogę powiedzieć, że tylko 1 odcinek bardzo mi się podobał, a reszta tak jakoś nijak. Ta cała Lumen też mnie jakoś drażni. Jak na razie to według mnie najsłabszy sezon Dextera. Ale widzę, że może się w nim stać coś istotnego. Liczę, że Quinn do spółki z Debrą odkryją mrocznego pasażera pod koniec sezonu.
Napisano 01.11.2010 - |21:40|
Natomiast nie podoba mi się kierunek w którym to zmierza. Ja rozumiem, że zabijanie morderców stało się już nudne i trzeba iść dalej, a w końcu gwałciciele to też niezłe zj***, ale ile można? Czy w sezonie dziesiątym na stół będzie się trafiało za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym? Coś tu nie tak.
Napisano 01.11.2010 - |22:06|
dobry odcinek - akcja w tych magazynach super.
Natomiast nie podoba mi się kierunek w którym to zmierza. Ja rozumiem, że zabijanie morderców stało się już nudne i trzeba iść dalej, a w końcu gwałciciele to też niezłe zj***, ale ile można? Czy w sezonie dziesiątym na stół będzie się trafiało za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym? Coś tu nie tak.
Ten sezon ostanim jest..
Napisano 01.11.2010 - |22:14|
Czy w sezonie dziesiątym na stół będzie się trafiało za przekroczenie prędkości na drodze w terenie zabudowanym? Coś tu nie tak.
Ale na poważne, to tak zazwyczaj się kończy wigilantyzm.
Coś tu też nie gra od dłuższego czasu - Dexter ma już na sumieniu ze trzy praktycznie niewinne osoby, jeśli dobrze liczę (braciszek w 3 sezonie, jeden fotograf czy ktoś i ten co dostał kluczem w tym sezonie). I jakoś nad tym przeszli do porządku dziennego, jakby nic takiego się nie stało.
Piąty sezon mi się nie podoba na razie, Lumen ciekawa, ale dzisiejszy odcinek trochę przesadzony.
Użytkownik Magnes edytował ten post 01.11.2010 - |22:16|
Napisano 02.11.2010 - |09:16|
Chyba, że jeszcze był ktoś kto dostał kluczem, ale nie pamiętam.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.11.2010 - |09:17|
Napisano 02.11.2010 - |15:16|
Jak ten co dostał kluczem nie winny. I nie kluczem tylko hakiem. Widać, że zły człowiek i powiedział, żeby Dextera martwa żona ssała mu fiuta... no ja bym zrobił to samo co Dexter.
Uważasz, że jak ktoś coś takiego powie, to zasłużył na śmierć? Bo wyglądał na złego i miał niewyparzoną gębę? Myślę, że przybrany ojciec Dextera miałby z tobą sporo do pogadania. Dexter ma zabijąć tylko morderców po upewnieniu, że na pewno nimi są, tymczasem Dexter nawet po fakcie nie sprawdził kim ten człowiek był (przynajmniej nie na ekranie).
Jeśli zabija osoby, które obraziły jego żonę to coś moim zdaniem nie gra. Uważasz, że ten kogo pobił Angel także powinien dostać kluczem od Dextera?
Użytkownik Magnes edytował ten post 02.11.2010 - |15:19|
Napisano 02.11.2010 - |16:47|
Użytkownik garus edytował ten post 02.11.2010 - |16:48|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#13
Napisano 02.11.2010 - |18:49|
Użytkownik Magnes edytował ten post 02.11.2010 - |18:50|
Napisano 02.11.2010 - |20:11|
Uważasz, że jak ktoś coś takiego powie, to zasłużył na śmierć? Bo wyglądał na złego i miał niewyparzoną gębę? Myślę, że przybrany ojciec Dextera miałby z tobą sporo do pogadania. Dexter ma zabijąć tylko morderców po upewnieniu, że na pewno nimi są, tymczasem Dexter nawet po fakcie nie sprawdził kim ten człowiek był (przynajmniej nie na ekranie).
Jeśli zabija osoby, które obraziły jego żonę to coś moim zdaniem nie gra. Uważasz, że ten kogo pobił Angel także powinien dostać kluczem od Dextera?
No ale słuchaj jeśli ktoś zabił by Ci żone i krótko po tym wyjechał z takim tekstem to co byś zrobił ? Bo ja bym nie ręczył za swoje czyny.
Sytuacja z Angelem to inna sprawa, gościu powinien dostać i dostał.
Napisano 02.11.2010 - |20:30|
Faktycznie scena z "autoerotykiem" troche na wyrost. Choc moze dla reszty skladu slowa Dextera, ze zgadza sie z Masuka odnosnie jego prawdopodobnego motywu jest absolutnie nie do podwazenia
Lumen & Dexter to juz wiadomo, ze bedzie romansik. Zreszta nie trzeba byc Nostradamusem.
Kolego z mojego miasta @Zetnktel powtierdzone, ze sezon 5 jest ostatnim na 100%?
Napisano 02.11.2010 - |23:09|
Co do 5 sezonu tak było mówione, że 5 będzie ostatnim, czytałem w różnych miejscach lecz nie mam teraz żadnego linka na potwierdzenie...
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.11.2010 - |23:09|
Napisano 03.11.2010 - |17:46|
W końcu wiemy na kogo urządzi polowanie Dexter. Plus wydaje mi się, że jak na faceta Debry przystało Quinna czeka w zależności od wariantu: śmierć/wyjazd na Alaskę/ewentualnie okaże się psychopatą.
Napisano 04.11.2010 - |09:17|
Użytkownik Magnes edytował ten post 04.11.2010 - |09:17|
Napisano 04.11.2010 - |23:02|
Było kilka miłych przerywników w postaci laseczek z klubu, na których można było zawiesić oko, w przeciwieństwie do Julii Stiles, która urodą nie grzeszy wcale, IMO. Chociaż pewnie z drugiej strony Julia talentem aktorskim przerasta wszystkie te laski razem wzięte
Die-die - rośnie następca
Ocena odcinka 8,5/10. Coś czuję, że teraz już będzie z odcinka na odcinek coraz lepiej.
P.S. Czy mnie wzrok nie mylił i widziałem tam syna dr Quinn, który miał skończyć u Dexa pod nożem?
Napisano 07.11.2010 - |17:16|
gwałt jest mniejszym złem, niż morderstwo. Dlatego gwałciciel nie powinien być karany śmiercią (a morderca powinien). Ale to NIE ZNACZY, że gwałty powinny być bezkarne. Nic takiego nie sugerowałem.Pogratulować tylko procesu myślenia. Bo rozumiem, że wg Ciebie gwałt to nie przestępstwo, skoro już sugerujesz, że niedlugo za przekroczenie prędkości Dexter będzie karać śmiercią? Godne pożałowania. Coś jak żart na poziomie Leppera o prostytutce.
zabijał koleś od martwych zwierząt. Nic nie wiemy na temat tego, czy jego "klienci" mu w tym pomagali. Być może tylko przyjeżdżali na gwałty.A dla małego przypomnienia - ci ludzie, na których to Dexter będzie polował z Lumen, nie tylko gwałcili ofiary, ale i je zabijali.
Oglądaj uważniej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych