Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szybsze przeglądanie forum dla Smartfonów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.09.2010 - |09:35|

Program Tapatalk napisany został dla aktualnie liczących się na świecie telefonów: Iphone, Blackberry oraz urządzeń korzystających z systemu Android oraz Symbian.Aby móc skorzystać z udogodnień tego oprogramowania, administrator forum musi zainstalować skrypt (co już poczyniłem). W dalszej kolejności użytkownik urządzenia mobilnego musi zainstalować aplikację. Istnieją dwie wersje Tapatalk: darmowa która umożliwia odczytywanie postów oraz prywatnych wiadomości, natomiast nie umożliwia odpisywania na nie. Opcje te dostępne są za 2,99$ (około 8,5zł) w wersji Tapatalk Pro.
Dołączona grafika

Chciałbym pokrótce przedstawić działanie oprogramowania na przykładzie telefonu z Androidem.
Po uruchomieniu oprogramowania na górnej belce zobaczymy dodane fora do sieci Tapatalk.

Dołączona grafika

Aby odszukać nasze forum należy wejść do przeglądarki (Browse) i w kategorii Entertaiment wejść do działu Media and Films.
Dołączona grafika Dołączona grafika

Przy każdym uruchomieniu aplikacji OT Forum będzie w naszej liście ulubionych. Wielkość postów dostosowuje się do wielkości ekranu. Pokazywana jest treść i data napisania postu oraz oczywiście jego autor wraz z avatarem. Dodane screeny są w formie miniaturki którą można powiększyć do max rozmiarów. Dla lubiących nowinki techniczne taka forma przeglądania i pisania na forum na pewno przypadnie do gustu.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Jest to znacznie szybsze rozwiązanie od standardowego skina pod przeglądarki urządzeń mobilnych, który oczywiście jest zainstalowany na naszym forum. Minusem jest oczywiście płatna wersja programu która umożliwia pisanie. Jednak przy dłuższym korzystaniu ta kwota zwróci się z tego względu, iż użycie programu zmniejsza ilość ściąganych danych w porównaniu z przeglądarką internetową.

Mam nadzieję, że dla pewnej części będzie to ułatwienie w korzystaniu z OT Forum.
  • www.gwrota.com

#2 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.04.2011 - |11:23|

Wlasnie od jakiegos czasu probuje sie wlogowac tym programem i mi program wisi wyswietlajac komunikat "processing".
Moze cos jest nie tak w ustawieniach serwera ze odrzuca proby logowania z Tapatalk?
  • 0
Dołączona grafika

#3 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.04.2011 - |19:09|

Po aktualizacji forum do nowej wersji, pliki od Tapatalk zostały usunięte.
Jutro będzie gotowe. W związku ze zmianą serwera, mamy trochę utrudniony dostęp do naszych ftp :)
  • www.gwrota.com

#4 ynsiwy

ynsiwy

Szeregowy

• VIP
  • 8 postów

Napisano 17.04.2011 - |10:01|

Cały czas nie idzie się zalogować przez tapatalka, wiadomo coś na ten temat?
  • 0

#5 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.04.2011 - |10:52|

Powinno teraz działać poprawnie.
  • www.gwrota.com

#6 ynsiwy

ynsiwy

Szeregowy

• VIP
  • 8 postów

Napisano 17.04.2011 - |12:48|

Dziękuję już działa poprawnie :)
  • 0

#7 ynsiwy

ynsiwy

Szeregowy

• VIP
  • 8 postów

Napisano 26.09.2011 - |15:14|

Znów nie idzie się zalogować przez Tapatalka, czy da się to naprawić?:)
  • 0

#8 Galrauch

Galrauch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoKraków

Napisano 05.04.2012 - |09:34|

Przy próbie logowania w tapatalk na forum pojawia się komunikat "Należy wypełnic cały formularz". Czy ktoś może pomóc rozwiązać ten problem?
  • 0

#9 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 02.01.2013 - |23:13|

U mnie cały czas pojawia się powyższy błąd, wiadomo coś w tej sprawie czy prace zostały wstrzymane ?
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych