Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Ordinary Family

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#1 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 27.09.2010 - |16:04|

Posted Image

Opis:
Powellsowie są typową amerykańską rodziną. Wszystko zmienia lot do amazońskiej dżungli. Po tym, jakby to powiedzieć, Powells są nieco mniej zwyczajni. Jim jest sfrustrowanym policyjnym rysownikiem, a jego żona Stephanie, genialną naukowiec i kobietą sukcesu. Choć nadal się kochają, ich małżeństwo straciło nieco blasku. Stephanie proponuje swojej rodzinie wycieczkę wzdłuż Amazonii. W trakcie burzy samolot ulega katastrofie, wpadając w bagniste rzeki. Udaje im się uciec z tonącego samolotu, ale ich pilot, niestety, ma mniej szczęścia. Po powrocie do domu, odkrywają, że mają dość niezwykłe zdolności. Jim jest niezwykle silny i ma niesamowity refleks. Stephanie może poruszać się niezwykle szybko. Daphne słyszy myśli innych osób w tym jej 16-letniego chłopaka! Potem jest JJ, który cudem wychodzi z Clueless do Brainiac. Nowe siły wpływają na nich pozytywnie, mogą bez trudu zatrzymywać przestępców, ale wszystkie super moce na świecie nie mogą rozwiązać problemów emocjonalnych jakie trapią ich samych. Rodzina Powellsów musi wziąć się w garść, bo pilot którego zostawili na dnie rzeki... nagle się obudził.

Obsada:
Michael Chiklis - Jim Powell
Jimmy Bennett - JJ Powell
Julie Benz - Stephanie Powell
Romany Malco - George St. Cloud
Kay Panabaker - Daphne Powell
Autumn Reeser - Katie Andrews

Premiera: 28.09.2010 r.

Zapraszamy do dyskusji.

Użytkownik johnass edytował ten post 27.09.2010 - |23:38|

#2 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.09.2010 - |18:47|

O dziwo mimo iż opis krótki i bez trailera to serial mnie zaciekawił i dodam go do listy nowych seriali do obejrzenia od tej jesieni. Chociaż dowiedział bym się więcej.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 27.09.2010 - |18:47|

• 0

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 28.09.2010 - |17:23|

Pilot bardzo mi przypadł do gustu, jeśli zrobią ten serial w klimacie Iniemamocnych to będzie świetny
i co najwazniejsze, juz w pierwszym odcinku pokazali,z e nie tylko ansi bohaterowie majaa super moce
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 29.09.2010 - |21:13|

PREMIERĘ serialu "No Ordinary Family" obejrzało na ABC 10.55 mln!
  • 0

#5 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 29.09.2010 - |22:10|

Mi się podobało. Jasno przedstawiony Bad Guy, sposób w jaki zostali bohaterami i ich ogólna sytuacja.

Najgorsze w filmach o superbohaterach jest to, że marnują połowę filmu na pokazanie ich żałosnych żyć, a potem przez resztę jak odkrywają po kolei swoje zdolności. Na szczęście nie tutaj ;)
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#6 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.09.2010 - |08:11|

Mam pytanie do oglądających, jaki to gatunek reprezentuje ten serial? Z opisu wydaje się że będzie to sf połączone z przzygodówką, ale po okładce jakoś do głowy przychodzi mi komedia. Opis rzeczywiście intryguje i zachęca do obejrzenia...
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.09.2010 - |09:04|

Macmax, teoretycznie wszystkie gatunki, które wymieniłeś do tego się kwalifikują.

Heroes przerobione na lekką wersję.

Fajna obsada, nawet miło się oglądało. Problem polega na tym, że niestety schemat. Trochę wątków z Heroes, trochę z Iniemamocni. Jakoś słabo widzę to jako serial 20+ odcinkowy na sezon. W sumie jeszcze jestem skłonny poczekać trzy odcinki i zobaczyć jak się rozwinie.

Chyba, żeby zobaczyć coś świeżego trzeba będzie poczekać te kilka lat i zobaczyć, co zrobi FX z komiksem Powers Bendisa.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 30.09.2010 - |09:06|

• 0

#8 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.09.2010 - |10:06|

A ja mam nadzieję, że pójdą bardziej w komedię.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#9 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2010 - |10:19|

Problem polega na tym, że niestety schemat.

Planuję sie zabrać ze serial z braku ciekawych nowości, ale schematów nie lubię. Co masz na myśli poprzez schemat, że co odcinek inna historia? A wątek główny poruszany średnio w 3 odcinkach na sezon? Dla mnie to jest schemat. Jeśli tak ma to wyglądać to chyba nawet sie nie zabieram.
  • 0

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.09.2010 - |10:51|

Nie, chodziło mi o schemat w sensie, że co widzę serial o bohaterach z mocami czy filmy to struktura jest identyczna.
Raczej nie zaskoczy czymś nowym ten serial. Powielanie wątków.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 30.09.2010 - |10:52|

• 0

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.09.2010 - |12:56|

Czyli jednak się chyba skuszę.
Pierwsze co przyszło mi na myśl po przeczytaniu opisu to Fantastick Four, chyba przez osobę Chiklisa, sam nie wiem, oby nie było podobne bo ten film, a zwłaszcza 2 część, to straszna porażka.
Jak sobie zerknę to się wypowiem.
  • 0

#12 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 17.10.2010 - |15:29|

Jestem po 2 odcinkach i jestem bardzo zadowolony, że oglądam ten serial bo est super. A nie tylko mi się podoba bo ABC zamówiło 4 dodatkowe odcinki serialu NOF.
  • 0

#13 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 17.10.2010 - |17:58|

Jak dla mnie to jest aktorska próba pokazania Iniemamocnych, dlatego uwazam serial za genilany :)
No i jakiś wątek nam się rysuje w tle, co ciekawe z opisów na necie wynika, że
Spoiler

• 0

#14 Archan79

Archan79

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 16.01.2011 - |23:47|

Musze przyznac ze choc serial nie jest najwyzszych lotow, to sie go naprawde swietnie oglada. Ale w tym serialu najlepsze postaci sa z drugiego planu. Sidekicki, jak sie sami nazywaja :D swietny adwokat, napaleniec,. I rewelacyjna Katie. Chcialbym miec taka dziewzyne :D
  • 1

#15 lukeluke

lukeluke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 20.01.2011 - |18:57|

Sporo osob sie zachwyca, a ja mimo, ze zainteresowany jestem takim prostym, lajtowym serialem to jakos nie moge. Fajny pomysl, fajne wykonanie, ale pierwszoplanowa obsada...zaczynajac od lysego (jakis taki bez zycia), poprzez pania ex-dexterowa, synka-geniusza(no jak muchy bym nie skrzywdzil w zyciu, to patrzac na niego zatlukbym golymi rekami), a konczac na przyjaciolce pani ex-dexterowej (ja wiem, ze ma grac idiotke, ale ona chyba nie gra). Jak juz ktos napisal najciekawsze sa postacie drugoplanowe. I tyle. Pomysl fajny, ale obsada dla mnie nieprzyswajalna.
pozdr.
  • 0

#16 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 20.03.2011 - |15:17|

Jestem po 15 odcinkach i mi się serial podoba. Nie ma jakiś rewelacji, ale fajnie i miło się ogląda. Humor i akcja dość dobrze dobrany. Z tego co wiem to 1 sezon i jedyny chyba serialu "No Ordinary Family" ma składać się z 19 odcinków. Finał 29 marca. Mam nadzieję, że zakończą serial porządnie.

Napisano 01.04.2011 - |17:08|

I finał. Jestem po finale serialu "No Ordinary Family". Kurde tak fajnie zaczął się serial rozkręcać i... koniec... No kurde... Tyle nie dokończonych wątków... Ach szkoda, że nie ma kontynuacji...

Użytkownik johnass edytował ten post 06.04.2011 - |13:49|

• 0

#17 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 01.04.2011 - |20:04|

Po finale? 4/5/11 (Tu.) 8:00 PM ABC (#120) No Ordinary Beginning

Użytkownik pnwc edytował ten post 01.04.2011 - |20:05|

• 0

#18 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.04.2011 - |10:16|

O proszę. O czymś nie wiem... Poznajdowałem tylko informacje, że serial ma 19 odcinków. Nigdzie nie przeczytałem, że jest 20 odcinek.
  • 0

#19 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 06.04.2011 - |13:35|

Bardzo dobry finał, mam nadzieję, że to jednak nie koniec serialu
  • 0

#20 cliffhanger