Machete (2010)
Napisano 26.09.2010 - |21:16|
scenariusz: Álvaro Rodríguez, Robert Rodriguez
premiera: 19 listopada 2010 (Polska) 2010-11-19 18 sierpnia 2010 (Świat) 2010-08-18
produkcja: USA
gatunek: Akcja
Danny Trejo ... Machete
Robert De Niro ... Senator McLaughlin
Jessica Alba ... Sartana
Steven Seagal ... Torrez
Michelle Rodriguez ... Luz
Jeff Fahey ... Booth
Cheech Marin ... Padre
Don Johnson ... Lt. Von Jackson
Shea Whigham ... Sniper
Lindsay Lohan ... April
Coz mozna napisac o filmie. trzeba lubic kino Rodrgueza, z jednej strony rewelacyjna obsada aktorska, z drugiej prosta historyjka aby pokazac jak najwiecej krwi. ale dlaczego nie takie filmy musza takze powstawac. nie osobiscie sie podobalo ta jak filmy Grindhouse. Dany Trejo jako glowny bohater, aktor ktory zawsze jest gdzies z boku. podobalo mi sie to. Osobiscie Polecam.
Napisano 03.12.2010 - |10:48|
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 09.12.2010 - |22:51|
Niby gwiazdorska obsada, ale tak naprawdę niezbyt wymagające role. No może z wyjątkiem Jeff Fahey, jego rola była najbardziej wymagająca i spisał się świetnie.
Film ten ma jeden olbrzymi plus. Po raz pierwszy od wielu lat (myślę że dziesięciu co najmniej) Seagal miał dobrze zagraną i poprowadzoną rolę. A sceny bójek wreszcie jakoś wyglądały (w porównaniu do jego ostatnich filmów, a nie tych sprzed 20 lat).
Miła była również scena ataku na kościół, gdy w tle leciała Ave Maria, co prawda spodziewałem się akcji bardziej w stylu Hitmana, ale źle nie było.
Choć film nie jest zły, typowe kino Rodriguez, to do najlepszych filmów tego pana (np From Dusk Till Dawn) daleko mu.
Napisano 10.12.2010 - |17:52|
Napisano 25.12.2010 - |00:22|
Podteksty w tym filmie są zabójcze razem z całą otoczkę senatora i sytuacji na linii USA-Meksyk.
Genialny casting z wyjątkiem Alby, co w niej Rodriguez widzi to ja nie wiem.
Napisano 25.12.2010 - |22:37|
Nie oszukujmy się film jest kontrowersyjny, można go odczytać na wiele sposobów, jako totalnie głupi, albo jako arcydzieło, dla mnie jako film Rodrigueza jest gdzieś blisko 8/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych