Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 113 - S06E09 - Clap Your Hands If You Believe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (13 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (4 głosów [30.77%])

Procent z głosów: 30.77%

2. 9 (4 głosów [30.77%])

Procent z głosów: 30.77%

3. 8 (5 głosów [38.46%])

Procent z głosów: 38.46%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 24.09.2010 - |21:09|

Wreszcie odcinek w pełni robiony przez ekipę z poprzednich sezonów, zarówno reżyser John Showalter jak i scenarzysta Ben Edlund.
Odcinek zawiera kilka przednich scen. Już nawet sama jego tematyka - UFO, była przednia. No ale kilku dużych plusów do przypomnienia:
Czołówka zrobiona na modłę... a zresztą zobaczcie sami:
Dołączona grafikaDołączona grafika

Robert Picardo, jego ról chyba nie trzeba przypominać. Z początku nawet pomyślałem, co za beznadziejną rolę tu ma, ale końcówka z jego udziałem warta była czekania.

Sam i jego zachowanie. Tu aż ciężko wymienić wszystko, ale piwo, seks, czy rozmowa z Picardo zarówno ta w środku jak i ta końcowa.

Dean też miał kilka momentów, ale jednak słabszych niż sam. Choć scena walki z wróżką w rytm Space Oddity, Bowiego, również zalicza się do plusów.

Minusów właściwie to nie stwierdziłem. :) Jest to drugi najlepszy odcinek tego sezonu, zaraz za Weekendem u Bobby'iego.

Użytkownik Toudi edytował ten post 20.11.2010 - |21:21|

#2 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 20.11.2010 - |20:20|

muszę przyznać udany odcinek. Wreszcie humor powrócił na swoje miejsce. Powiedział bym nawet ze zdwojoną siłą. Nareszcie zaczęli wykorzystać to, że Sam nie ma jakichkolwiek zasad.

Wkurzające jest to, że zdaje się oprócz aniołów prawie wszyscy potrafią otworzyć klatke.

I niezła postać leprekona. "Iron.. painfull.. but not a deal breaker" :)
  • 0

#3 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 20.11.2010 - |21:32|

Fakt, to jest irytujące.
Gdzie ci wszyscy byli kiedy uwalniano lucka i w trakcie niedoszłej apokalipsy? Pili herbatkę?
Te wróżki jeszcze rozumiem, siedzą sobie w innym wymiarze to im to zwisa ale reszta?
Choć dobił mnie tekst "it's your devil" czyli co? Wróżki są silniejsze od lucka?

A odcinek ciekawy, podobał się i chyba dwa razy oglądałem opening. podobał sie :P
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#4 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 22.11.2010 - |13:47|

Ha boskie bylo pytanie Sama czy Dean byl na sluzbie u krola wrozek Oberona. W oryginale o ile sie nie myle "wrozki" to tez okreslenie na homoseksualistow. Wiedzac to calkiem inaczej odbiera sie dialogi i zachowanie Deana po porwaniu:) :) :)

Użytkownik iluvatar edytował ten post 22.11.2010 - |13:55|

• 0

#5 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 22.11.2010 - |21:35|

Zdecydowanie podobał mi się ten odcinek. Genialnie zrobiony opening. Tak trochę jak "Archiwum X".
Rozmowy pomiędzy Deanem i Samem były bardzo dobrze zrobione. Nie mogłam się powstrzymać przed uśmiechem. Powoli zaczynam lubić nowego Sama bez duszy.
Zastanawia mnie tylko, czy faktycznie ten... nie pamiętam jak się nazywał, dałby radę odzyskać duszę Sama czy tak tylko gadał.
  • 0

#6 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.12.2010 - |14:49|

Bardzo dobry odcinek, zrobiony z wielkim jajem jak większość w 5 sezonie, wreszcie oglądałem i się co chwila śmiałem, gagów co niemiara: "Empatia, Sam empatia", bliskie spotkania, "to ty upiekłeś Dzwoneczka w mikrofali", Pinokio i świerszcz Hipolit, cała masa świetnych gestów, min, zachowań np. przy siadaniu na łóżko w pokoju hotelowym itd.
Pod względem humoru był to zdecydowanie najlepszy odcinek 6 sezonu.
Natomiast jeśli chodzi o temat przewodni epizodu czyli wróżki - to nie było najlepiej. Dużo nielogiczności, takie potężne, a dopiero teraz się ujawniły? a zarazem niby potężne, a sposób ich załatwienia banalnie prosty. Biorę jednak poprawkę, że wróżki i elfy też miały być żartem jak i cały odcinek (śmietana jak alkohol:)
Tak delikatnie na minus to też całe te dyskusje o braku duszy, jakoś za dużo się o tym mówi, a lepiej pokazują to czyny - Sam w łóżku z hippiską zamiast poszukiwać Deana, czy też niezwruszony jak zabierała Deana policja - 8,5/10.
VI sezon jest inny niż do tej pory, ale mi się cały czas podoba.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#7 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 20.04.2011 - |17:36|

właśnie nadrabiam cały sezon supernaturala i zabrakło mi słów.

sezon jak sezon, póki co trochę nudnawo i irytująco, mało castiela, robosam robi się tendencyjny, ale ten odcinek?

ten odcinek mnie zmiażdżył.

nie da się wypisać momentów, przy których krztusiłam się ze śmiechu. całe 40 minut równo wymiatało. właśnie dla takich akcji oglądam snt -- mistrzostwo świata :D

wielkie, tłuste 10/10
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#8 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 14.11.2011 - |16:41|

Dość nierealistyczne jest, że Sam nagle teraz przestał pojmować jak się udaje, że ma się duszę. No ale jeśli ma na tym zyskać komedia w odcinkach to jestem całkowicie za.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych