Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 037 - S03E11 - Bainne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

2. 9 (2 głosów [40.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 40.00%

3. 8 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

4. 7 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

5. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.09.2010 - |14:51|

:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 17.11.2010 - |13:34|

świetny odcinek - najlepszy w tym sezonie - już myślałem że syna zostawi a tu Jimmy mu go oddał ;)
no ale najbardziej ciekawi mnie co z Tarą - będę mocno zaskoczony jeśli zginie ...
  • 0

#3 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.11.2010 - |16:11|

Tytuł odcinka to "Bainne", a nie "Mirage" :)
Kolejny świetny epizod, ale cieszę się, że już wracają do Charming.

Użytkownik yungar edytował ten post 18.11.2010 - |16:11|

• 0

#4 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.11.2010 - |11:08|

Kolejny świetny odcinek, aż znudziło mi się to pisać, ale nic temu serialowi nie może dorównać.
Jestem ciekaw czy teraz czeka nas tylko spokojny powrót czy jeszcze przydażą się jakieś zawirowania na zielonej wyspie. Jimmy O nie powiedział chyba jeszcze ostatniego słowa. No i Jax obiecał Stahl dostarczyć go jej żywego więc musi go jescze złapać. Jestem też ciekaw jak zakończy się współpraca Jaxa z agentką Stahl. Czy wyjdzie na jaw ich współpraca i jak na to zareaguje klub? Końcówka zapowiada się arcyciekawie.
Co do Tary to jestem w 100% pewien, ze przeżyje, no chyba że sama aktorka zrezygnowała tak jak Half-sack po S02.
Ten kolo co przetrzymuje Tarę do piachu bez dwóch zdań, kwestia tylko kiedy i kto go tam pośle.
No i co będzie z pokojem między Mayami i SAMCRO bo teraz strasznie słabo to wygląda. Wychodzi na to, że Tig i spółka, która została w Charming są od nich non-stop zależni. Mogliby wrócić do wojny byłoby ciekawiej bo potyczki między nimi dostarczaly sporo emocji.

Wydaje mi się, że w przyszłym sezonie będą dylematy Jaxa co począć ze sobą i swoim synem, a także z ciężarną Tarą i ich nienarodzonym dzieckiem (coś czuję, że będzie dziewczynka ;)). Czy ma odejść z klubu, poświęcić się rodzinie i ostatecznie odciąć się od przeszości czy zostać. Chociaż po przeczytaniu tych listów, które podrzuciła mu Maureen może mu się nieco w glowie namieszać. Do tego znowu dojdzie handel bronią i wydaje się, że na całkiem dużą skalę przy pomocy IRA (o czym była mowa w tym odcinku).

Trochę szkoda, że to już końcówka sezonu i znowu czekanie do września :( Nie lubię seriali, które mają po 20-24 odcinki, ale SoA mógłbym oglądać jak telenowelę na okrągło.
Czekam na końcówkę taką jak w poprzednim sezonie albo i jeszcze lepszą, jeśli to jest w ogóle możliwe.
Ocena odcinka 9/10.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 03.12.2010 - |21:08|

• 0

#5 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 19.11.2010 - |11:16|

Najlepsze były dzieciaki na rowerach :D

Zauważyliście żebraczkę, której dała pieniądze para spacerująca z Ablem? To chyba ta sama dziewczyna co w Charming ;)

Co do przyszłości klubu - najbardziej mnie ciekawi co się stanie z Gemmą.
  • 0

#6 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.11.2010 - |11:41|

Zauważyliście żebraczkę, której dała pieniądze para spacerująca z Ablem? To chyba ta sama dziewczyna co w Charming ;)

Też zwróciłem na to uwagę i na IMDb podają, że to ta sama osoba. Ciekawe jaka rolę ona odgrywa? A moze to takie oko puszczone do widzów?

Co do przyszłości klubu - najbardziej mnie ciekawi co się stanie z Gemmą.

Do więzienia pewnie nie trafi i jakoś z tego wszystkiego uda jej się wybrnąć. A jeśli już trafi to pewnie tylko na chwilę. Chociaż jej pobyt w więzieniu mogłby być dosyć ciekawy. Zawsze to coś nowego. Ciekawe jakby sobie poradziła na nowym terytorium? Pewnie byłoby tam sporo lasek z innych klubów (Meksykanki od Mayów czy jeszcze innych gangów), a także standardowy więzienny sort. Sutter coś tam ciekawego dla swojej żonki wymyśli, nie ma dwóch zdań. Pole do popisu ma szerokie.
  • 0

#7 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 02.12.2011 - |16:14|

Bardzo dobry odcinek, dużo akcji, poszukiwania i wreszcie znalezienie Abla, dużo się działo również w Charming (Tary to osobiście już nie poznaję, zrobiła się bezwzględna i brutalna).
Wkurzał mnie jedynie Jax i te jego rozterki - śmiechu warte, przecież każdy z nas kto jest ojcem wie kim jest dla niego syn, jak można tak sobie po prostu odejść i zostawić go w rękach innej, zupełnie obcej rodzinki. Na szczęście Gemma nie patyczkowała się z nim, sprzedała mu plaskacza, zagroziła pistoletem innemu dziecku, wszystko zrobiła żeby odzyskać wnuka, to prawdziwie bohaterska postawa. I te teksty Claya do niej - "Tylko nie zabij tym razem nikogo"
Całość zakończona cliffem, nawet ciekawym, choć dla mnie jasne jest że Tara nie zginie, jakoś nie widzę jej śmierci.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych