Jak dotychczas byłem zarejestrowany na fantasta.pl ale strona jest wielce niepraktyczna i oceny nic nie dają bo nie ma algorytmu który by liczył nasz gust książkowy.
Ostatnio przerzuciłem się na lubimyczytac.pl ale ich algorytm to totalna pomyłka bo wywala najbardziej popularne książki nijak mające się praktycznie do tego co czytam.
Portal może być po angielsku bo polską literaturę fantasy/SciFi jeszcze zdołam przeczesywać własnymi siłami.
Powiem że w muzyce last,fm jest wprost niezastąpiony. Ostatnio jest opcja dodatkowo premiery płyt zespołów które słucham jak i rekomendowanych, nie mówiąc o świetnym algorytmie i bardzo czytelnym portalu.
Odkąd filmweb zaczął liczyć gusta ja zacząłem wstawiać oceny filmów i seriali. Obecnie mam ich 1700 jeśli chodzi o filmy i rekomendacje są naprawdę bardzo trafne.
Tego samego dobrodziejstwa chciałbym doświadczyć jeśli chodzi o książki bo szukanie pozycji które mi pasują na razie odbywa się wertując ręcznie kolejne rankingi, nagrody itp i często niestety trafia się jak kulą w płot.
Użytkownik Quendi edytował ten post 11.09.2010 - |15:11|

Logowanie »