Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 052 - S05E04 - Beauty and the Beast

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (14 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.14%

2. 9 (2 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

3. 8 (9 głosów [64.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 64.29%

4. 7 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

5. 6 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

6. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.09.2010 - |08:32|

Odcinek 052 - 05x04 Beauty And The Beast

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 18.10.2010 - |15:50|

Trochę zbyt prosto się to rozstrzygnęło z ową kobitą. Zobaczymy jednak co wyniknie z tego dalej. Brakuje jakiegoś wątku przewodniego na razie, może polowanie na osoby, które ją tak załatwiły, będzie takim.
I nie wiem czemu wcześniej nie poznałem, że na zdjęciu Quinna jest Dexter. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#3 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 18.10.2010 - |19:15|

Niestety oczywiście na końcu odcinka w 720p był trailer kolejnego i mógłbym odpowiedzieć na wszystkie twoje pytania, Magnes :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#4 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18.10.2010 - |20:17|

@garus
Musisz wyłączać, jak pojawiają się napisy ;)

Odcinek bardzo dobry, pojawiają się nowe wątki. Ciekawe czy Quinn będzie teraz w czasie wolnym polował na prawdę o Dex'ie.
  • 0

#5 gregohr

gregohr

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 18.10.2010 - |20:24|

nie bardzo ma jak. Jedyny ślad to Mitchellowie, a do nich się już nie dostanie. Poza tym jego przywiązanie do Debry będzie go stopować. A co do Lumen? wyłączyłem na napisach- więc nie widziałem trailera, ale czuję że nie jest taka święta -i kto wie czy nie będzie ofiarą Dexa...
  • 0
...take a look, to the sky, just before You die- it's the last time he will...

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.10.2010 - |04:24|

Nuuuuuuuda...
Dexter stracił to coś.. nic się nie dzieje praktycznie i jeszcze na siłę próboją powtórzyć wątek wpadnięcia na trop Dexa tego czarnego. Poza tym brak jakiekolwiek wątku przewodniego jednym słowem nic się nie dzieje a już praktycznie połowa sezonu.
Tylko niech nikt nie próboje pisać, że wątkiem przewodnim jest Harrison, niania i ta seria zabójstw rytualnych, która stała się już nudna w serialach w latach 80 a co mówić XXI wiek.
Cały dostajemy informacje o [beeep]e maryni.. ten kogoś pobił, ta zakochała się w tamtym, i przeszkadza jej pianinko na fotelu, niania strzela focha... niczym SGU się robi.. pewnie Debra będzie wciąży jeszcze z Quinem. Gdzie jest ten czar, 1,2,3 i 4 sezonu ? Coś co sprawiało, że człowiek nie mógł się doczekać na kolejny epizod i leciały 9 i 10, a po seansie miało się to uczucie obejrzenia czegoś naprawdę dobrego, gdzie te momenty co się zbierało szczęke z podłogi ?
No ja jestem na nie.. żaden odcinek 5 sezonu jeszcze mnie nie zachwycił.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 19.10.2010 - |04:27|

• 0

#7 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.10.2010 - |21:10|

Nie było tak najgorzej i nawet szybko czas zleciał. Z plusów to wątek z Lumen, śledztwo Quinna i jako wątek poboczny te rytualne morderstwa. Natomiast reszta to nuda. Angel i Laguerta już w zeszłym sezonie byli wkurzający i w tym kontynuują to nadal. Wątek z nianią zupełnie zbędny, nic nie wnosi.
Trochę mnie dziwi to jak szybko Lumen zaufała Dexowi i tak jak pisze Zetnktel mnie też wydaje się, że laska ma coś na sumieniu. Chyba, że jest ofiarą jakiegoś miejscowego Fritza.
Generalnie odcinek mimo kilku minusów odbieram dosyć pozytywnie. IMO nie jest źle, na pewno lepiej niż pierwsze dwa odcinki. Chociaż do poprzednich sezonów póki co trochę mu daleko. Mam nadzieję, że z odcinka na odcinek rozkręci się jeszcze bardziej.
Ocena 8/10.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 19.10.2010 - |21:14|

• 0

#8 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 20.10.2010 - |19:37|

Odcinek mi zleciał dosyć szybko i nie było tak źle. Sprawa z tą Lumen jeszcze chyba nie zakończona całkowicie, ale to się zobaczy. Wątek Quinna jeśli miałby się tak skończyć, to szkoda by było, ale może to jeszcze jakoś fajnie pociągnął. Rytualne zabójstwa są takim wątkiem pobocznym i raczej mało frapującym, no chyba, że nagle okaże się częścią czegoś większego. Jednak w to osobiście wątpię. La Guerta i Batista przynudzają od dłuższego czasu, więc na nich nawet nie zwracam szczególnej uwagi.

Sam odcinek mogę ocenić 8/10, ale czekam na jakieś mocne uderzenie w tym sezonie. Oczywiście nie chodzi o uderzenie w ostatniej minucie ostatniego odcinka ;)
  • 0

#9 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 24.08.2011 - |11:33|

Słabszy odcinek, więcej chaosu, bieganiny i wychodzenia Dexa na prostą (osiągnięte porozumienie z nianią, a później zawiązana nić zaufania z porwaną). Inny sezon niż poprzednie, ale to nie znaczy, że słaby, po prostu prowadzona akcja jest w zupełnie innym kierunku, w tle są jakieś zabójstwa rytualne, które też mogą mieć jakieś znaczenie.
No i pozostaje Quinn, który na pewno nie odpuści - 7/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych