Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 051 - S05E03 - Practically Perfect

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (9 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (1 głosów [11.11%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.11%

2. 9 (3 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (4 głosów [44.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 44.44%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [11.11%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.11%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 07.09.2010 - |08:30|

Odcinek 051 - 05x03 Practically Perfect

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Milo

Milo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 11.10.2010 - |20:05|

Odcinek super. Po ostatnim odcinku, który był lekko nudnawy ten naprawdę był świetny. Żarty Mosuki - padłem ze śmiechu :) Interakcje podczas badania miejsca zbrodni też bardzo fajne(zaczynam lubić Quinn'a. Cała sytuacja z tym kolesiem od martwych zwierzątek kuriozalna na plus. No i końcówka zaskakuje. Ciekawe co nasz kochany Dexter zrobi dalej.
  • 1

#3 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.10.2010 - |20:20|

A ja się znów lekko wynudziłem.. ciągle nie mamy głównego wątku 5 sezonu. Poza tym, że na trop Dextera wpadł Quinn, ale to już było, kiedy ten czarny wpadł na jego trop, to teraz to samo z tym, że inna postać.. zieww. Cały czas mam wrażenie, że to ciągle jakieś wprowadzenie do 5 sezonu, a nie 5 sezon. Chyba, że na prawdę nie wiedzieli już co wymysleć i pisali aby pisać.

Lub mi się gusta zmieniły i już mnie to nie bawi.. nie wiem.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 11.10.2010 - |20:31|

• 1

#4 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 11.10.2010 - |21:07|

Ja myślę, że Quinn może odkryć i zacząć popierać działania Dextera. Bo nie sądzę, żeby twórcy mieli zaserwować drugi raz to samo.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#5 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 12.10.2010 - |13:51|

Okazało się, że sprawa tego Boyda była tymczasowa i rozwiązano ją szybko. Dexter natomiast zaczyna popełniać coraz więcej błędów, więc robi się ciekawie. Quinn coraz bliżej odkrycia prawdy, swoją drogą bardzo szybko mu to idzie. Kto wie jak to się zakończy, ale mam nadzieję, że nas zaskoczą. Pozostaje jeszcze sprawa "Santa Muerte", która może zostanie pociągnięta dłużej i stanie się ważnym wątkiem ? Tak więc mamy parę wątków i mimo, że nie ma jednego wiodącego, to jest ciekawie.

Na moje nieszczęście zaraz po odcinku był zwiastun następnego, który siłą rzeczy obejrzałem :angry:
  • 1

#6 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 13.10.2010 - |18:26|

Widzę trzy opcje:
- Quinn tak naprawdę podejrzewa kogoś innego, a nie Dextera (stawiam na sąsiada Dextera),
- Quinn odkryje prawdę o Dexterze, ale nie będzie chciał załamać jego siostry, może się zgada z Dexterem i pomoże mu wrócić do kodeksu,
- Quinn odkryje tylko, że był Kyle'em Butlerem i nic więcej - ale nie wygada się przez wzgląd na siorkę Dextera.

Ale sezon na razie nudny. I kilka wydarzeń z ostatnich sezonów sprawia, że niezbyt przyjemnie się go ogląda - Dexter zabił już ze trzy niewinne (albo nie na tyle winne, by na śmierć mogły zasłużyć wg prawa USA) osoby.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#7 pochlast

pochlast

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 13.10.2010 - |20:50|

Quinn odkryje tylko, że był Kyle'em Butlerem i nic więcej - ale nie wygada się przez wzgląd na siorkę Dextera.

Właściwie to odkrycie, że Kyle Butler to Dex nie wiele da. Poza pytaniami, dlaczego Dexter się za niego podawał i co miał wspólnego z Mitchelami. Bo dowodów żadnych nie ma...
  • 0
Dołączona grafika

#8 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 13.10.2010 - |20:56|

- Quinn tak naprawdę podejrzewa kogoś innego, a nie Dextera (stawiam na sąsiada Dextera)

Cokolwiek tu napiszę, będzie spoilerem, a więc:
Spoiler

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#9 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 13.10.2010 - |21:18|

Dobry odcinek. Jeden wątek skończony, nowy zaczęty oby był ciekawy.
Dexowi zaczyna palić się grunt pod nogami, a po zwiastunie kolejnego odcinka widać, że akcja rozwinie się w bardzo ciekawy sposób.
  • 1

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.10.2010 - |19:36|

Natural Born Griller :D
W końcu jakiś lepszy odcinek. Akcja ze zbieraczem ścierwa dosyć zaskakująca i świetnie poprowadzona. Jak napisał Kraven jeden wątek się kończy, a zaczyna się kolejny. Laska ze schowka ścierwołapa zobaczyła jego twarz i konsekwencje muszą zostać wyciągnięte. Na stole raczej nie skończy, ale ciekawe co też Dex dla niej wymyśli.
W końcu zaczyna być ciekawie. Pierwszy raz w tym sezonie z utęsknieniem czekam na kolejny epizod.
Quinn pewnie wpadnie na trop Dextera, ale ten w jakiś sposób się ze wszystkiego wykręci. To już raczej standard.
Fajnie się też rozkręca wątek z "Santa Mierde" ;) ciekawe czy to w jakiś sposób połączy się z wątkiem Dextera czy będzie to raczej wątek poboczny. No i w końcu mamy jakąś fajną panią zaangażowaną w śledztwo, mam na myśli Cirę. Bardzo ładny dodatek do serialu :D.
Na plus tego odcinka większość tekstów Masuki, zwłaszcza akcja z windy i tekst o "polerowaniu lancy" :D
Najgorszy wątek to opiekunka do dziecka - nuda straszna.
Ogólnie odcinek niezły 8,5/10.
  • 0

#11 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 15.10.2010 - |11:58|

Dex pewnie będzie musiał zwolnić idealną nianię i zatrudnić Julie Stiles, żeby ją mieć na oku nie wzbudzając podejrzeń.
  • 0

#12 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.08.2011 - |13:41|

A mi się sezon podoba, nie zapominajmy, że to już 5 sezon i utrzymać poziom wcale nie jest tak prosto, więc tym większa chwała dla twórców, że jednak to potrafią i robią to w dobrym stylu. Dex już ma tyle na sumieniu i rozkładzie zabójstw, że sam się zgubił, morduje bo lubi i tak naprawdę pewnie pójdzie w kierunku mordowania nawet za niezbyt wielkie przestępstwa. Chyba, że wcześniej skończy na krześle:)

że niezbyt przyjemnie się go ogląda - Dexter zabił już ze trzy niewinne (albo nie na tyle winne, by na śmierć mogły zasłużyć wg prawa USA) osoby.

eee, ogląda się bardzo przyjemnie, te niewinne osoby też święte nie były. Zobaczymy za to co zrobi z tym świadkiem swojego morderstwa, cały czas jeden z moich ulubionych seriali ever trzyma wysoki poziom - 9/10
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych