Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 029 - S03E03 - Caregiver

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (8 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 12.50%

2. 9 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

3. 8 (4 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

7. 4 (1 głosów [12.50%] - Zobacz)

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 03.09.2010 - |12:16|

:)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 22.09.2010 - |12:52|

Trzeba się zastanowić, czy Sutter rzeczywiście nie bzyknął H.Christiansena w pupę, bo na razie to wygląda tak, jakby scenariusz był pisany po pijaku i zapomniał, że trzeba dodać trochę akcji, a nie tylko gadki o różowych gumiśiach. W tej chwili, SOA ogranicza się do Hunnam-Perlman, a reszta może pograć w chińczyka lub w pasjansa. Dwie akcję na 3 odcinki? Oj bardzo sztampowo i biednie. Słaby początek sezonu shit!

EDIT:

No laury zasługuję S.King :lol:

Użytkownik Lowrey edytował ten post 22.09.2010 - |13:08|

• 0

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.09.2010 - |18:01|

Lowrey, zapraszam do oglądania The Event, tam znajdziesz pełno akcji.

Nie mam zastrzeżeń do tego odcinka. Podoba mi się jak na razie poradzili sobie z wątkiem dziecka. Nigdy nie lubię taniego cliffhangera na koniec sezonu, a wszystko wyjaśnia się w pierwszym odcinku po powrocie. Pragnę przypomnieć Lowrey, że fabuła jest rozłożona na 13 odcinków, na cały sezon.

Stephen King jako czyściciel nawet dał radę.
  • 0

#4 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 23.09.2010 - |19:29|

Odcinek był bardziej obyczajowy niż sensacyjny i co z tego. Dobry był i to mi wystarczy. Jak zapowiadali SoA w Belfaście to myślałam, że znajdą się tam bardzo szybko, a tu się okazało że trzeba poczekać. Pewnie w następnym odcinku zostawią wątek Nate'a i zacznie coś się dziać.

Fajnie było zobaczyć Calamity Jane. Jeszcze trochę i zaangażują 3/4 Deadwood.
  • 0

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.09.2010 - |22:37|

Świetny odcinek. To jest to do czego jesteśmy przyzwyczajeni podczas oglądania tego serialu. Faktycznie, jak ktoś już wspomniał, prawie cała akcja kręci się wokół Jaxa i Claya, ale tak przecież było zawsze. Do tego dochodzi jeszcze Gemma i Tara, a reszta to postacie mocno drugoplanowe, które bliżej poznajemy tylko w niedużych fragmentach.
Pojawiła się też Cherry, ciekawe czy to tylko epizod czy będzie pojawiać się regularnie? Może będzie chciała odwetu za śmierć Half-sacka?
No i mamy kolejną postać z Deadwood. Tym razem Calamity Jane. Bardziej poznałem ją po głosie niż z wyglądu. Znaczna metamorfoza. Ciekawe czy to też epizod?
No i mamy jeszcze mistrza grozy - Stephena Kinga, chociaż jakoś nie przemówił do mnie jako aktor. Chyba widać, że to amator. Skojarzył mi się z Harvey Keitelem w Pulp Fiction, ale Wolf wypadł zdecydowanie lepiej. Ostatnio ten motyw Sprzątacza pojawił się jeszcze w jakimś serialu, który oglądam, ale nijak nie mogę sobie przypomnieć jakim.
Wydaje mi się, że w następnym odcinku akcja przeniesie się w końcu do Belfastu i tam może być już arcyciekawie.
Jak dla mnie ten odcinek 9/10. Nadal twierdzę, że to jeden z najlepsyzch seriali ever.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 24.09.2010 - |09:44|

• 0

#6 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.09.2010 - |22:56|

ogólnie dobrze się oglądało, ale mogli by se już darować te ckliwe rozmowy z tatusiem, bo nudne są i jakoś tak nie pasują do całości
  • 0

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 24.09.2010 - |08:00|

Ostatnio ten motyw Sprzątacza pojawił się jeszcze w jakimś serialu, który oglądam, ale nijak nie mogę sobie przypomnieć jakim.

Breaking Bad?

A zwróciliście uwagę jak dokleili sceny Cherry i Gemmy do "Poprzednio w SoA"? Nie ładnie twórcy :D.
  • 0

#8 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.09.2010 - |09:19|

zwróciliśmy, niestety nawet nie oglądając sneak peaków i trailerów traci się element zaskoczenia patrząc przypadkiem na "poprzednio w ...". W większości seriali mamy sytuację, że jak coś się pojawia w odcinku po przerwie to będzie urywek z poprzednich wydarzeń i niby niespodzianka przestaje nią być
  • 0

#9 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 24.09.2010 - |09:45|

No lepiej trochę niż w drugim odcinku (który to nie był zły) Ale nie ma tego napięcia z drugiego sezonu (zresztą to chyba niemożliwe do powtórzenia). Wkurza mnie tylko jedno - Gemma jest tak poszukiwana, ale nikt nie wpadł na pomysł żeby sprawdzić czy kontaktuje się ze swoim ojcem? Motyw czyściciela w stylu Pulp Fiction świetny. :D Ciekawe czy czeka nas wycieczka do Belfastu całej ekpiy czy też miejscowi zaczną działać nie czekając na Jaxa.
  • 0
...and Justice for All!

#10 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.09.2010 - |09:54|

Breaking Bad?

Właśnie, niejaki Mike. Ostatnio nadrobiłem 2 i 3 sezon jednym ciągiem i nie pamietałem, taki wstyd ;). Dzięki cliffhanger, nie dawało mi to spokoju :D

A tej sceny rozmowy Cherry z Gemmą faktycznie nijak nie mogłem sobie przypomnieć, ale tak bywa w wielu serialach jak nie wiedzą jak coś wytłumaczyć racjonalnie. Ostatnio nadrabiam BSG i tam też takie kwiatki się zdarzają.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 24.09.2010 - |09:59|

• 0

#11 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.09.2010 - |13:20|

Tutaj jest wypowiedź Kinga na temat jego udziału w tym odcinku: Link, po której widać, że podchodzi z dystansem do swojego "aktorstwa".

No i kolejny fajny smaczek, że jego postać nazywała się Bachman :P
  • 0

#12 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 24.09.2010 - |22:21|

a mi się podoba - oczywiście jak na poziom SoA mogło być lepiej ale liczę na to że jest to mocna cisza przed burzą mimo że nikt wojny nie chce (bo nie ma kasy i broni)
... a S. Kinga o dziwo nigdy z wyglądu nie kojarzyłem i jego kilkuminutowa rola jak dla mnie jest mistrzowska :D
gość napisał tyle horrorów i thrillerów a tu patrzę i wygląda jak rasowy bohater z jednej ze swoich powieści - dziwię się że nie zagrał w żadnym filmie o szatanie czy anioła śmierci - nadaje się idealnie :)
... mógłby wrócić jako etatowy czyściciel ;-)))

Użytkownik vcarter edytował ten post 24.09.2010 - |22:23|

• 0

#13 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.09.2010 - |10:39|

Jak dla mnie sezon nie może zaskoczyć. Wydaje mi się że zakończyli drugi sezon z brakiem pomysłu na trzeci. Wątek ojca Gemmy jest nudny i nie potrzebny. Absolutnie nie wprowadza nic do fabuły. Z kolei to co się dzieje w Belfaście nie przemawia do mnie. Nie rozumiem dlaczego nie chcą oddać im Abla. SoA chociaż mają oddziały w innych stanach a nawet w Irlandii klepią biedę i nie mają kasy na kilka automatów. W ogóle sam pomysł że grupka kolesi na motorach szmugluje broń z Irlandii jest chybiony. ATF zamknęło by ich w pięć minut.
Poprzednie sezony zaliczyłem w cztery dni. Ten póki co ma obniżkę formy.
  • 0

#14 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.09.2010 - |20:56|

W ogóle sam pomysł że grupka kolesi na motorach szmugluje broń z Irlandii jest chybiony. ATF zamknęło by ich w pięć minut.

Skoro pomysł na cały serial, bo szmugiel broni jest głównym zajęcie SoA, jest chybiony to jakim cudem dobrnąłeś do 3 sezonu?
  • 0

#15 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.11.2011 - |22:23|

Dobry epizod, choć przyznaję, że też nie rozumiem przetrzymywania Abla w Belfaście, skoro zabity został Cameron, skoro można i właściwie trzeba by było naprawić relacje z SoA to czemu nie zacząć tego oddaniem dziecka? Czyżby stary irish coś kombinował, może coś tam ukrywa - jakieś animozje z przeszłości z JT?
No i zaczyna mnie drażnić Gemma, jej ciągłe wplątywanie się w problemy, morderstwo tej gwatemalki, poszukiwania przez FBI, sam nie wiem tak mocno wpłynął na nią ten zbiorowy gwałt? - przecież po 50-tce powinna się z tego cieszyć:)
A i pierwszy raz widziałem Kinga w jakimkolwiek filmie, całkiem dobrze - 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#16 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.11.2011 - |11:49|

No i zaczyna mnie drażnić Gemma, jej ciągłe wplątywanie się w problemy, morderstwo tej gwatemalki, poszukiwania przez FBI, sam nie wiem tak mocno wpłynął na nią ten zbiorowy gwałt? - przecież po 50-tce powinna się z tego cieszyć :)

Dobre, pojechałeś z grubej rury, na facebooku za taki tekst dostałbyś ode mnie kciuka :D
Ale z drugiej strony podstaw zamiast Gemmy własną matkę i mina jednak rzednie, bez urazy oczywiście, nie bierz tego do siebie ;)
  • 0

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2011 - |12:48|

Hehehe, mina rzednie masz rację, ale kto ma taką matkę jak Gemma? Wytatuowaną, z bronią, w skórze motocyklistki, rzucającą fuckami, gotową zabić w każdej chwili? Dla niej taki "gwałcik" nie powinien być niczym wielkim:) Czy to nie ś.p. Lepper śmiał się jak można zgwałcić prostytutkę?:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#18 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.11.2011 - |13:22|

Z tym gwałceniem prostytutki to różnie bywa. Obejrzyj sobie Leaving Las Vegas z Cagem. Jednak gwałt to zawsze gwałt.
No i Gemma to charakterna kobitka do prostytutki to jej daleko.
  • 0

#19 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.11.2011 - |13:29|

Oczywiście, @delta to wszystko co napisałem to z dużym przymrużeniem oka, żal mi Gemmy jak i każdej kobiety tak skrzywdzonej przez los, zastanawiałem się po prostu jak mocno jej psycha się zmieniła, jakoś zupełnie wyłączyła myślenie i wdała się w olbrzymie kłopoty, które nijak nie mogą się skończyć dobrze.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych