Odcinek 106 - S06E02 - Two and a Half Men
Napisano 02.10.2010 - |16:39|
Akcja z alfa shifterem jakoś mnie nie wciągła. Chce jakieś nowe potworki!
Choć z drugiej strony, widać że Samuel i cała reszta coś kręcą. Może być ciekawie.
Rozwiązanie kwestii z Lisą - nie wysilili się scenarzyści, po najmniejszej linii oporu.
Ostatnie 30 sek boskie!
Napisano 02.10.2010 - |17:34|
Zabawa z dzieckiem tylko przez chwilę ciekawa, a shifter alfa - co to ma być? Chłopaki walczyli z aniołami, demonami i innym silnym ustrojstwem - a teraz shifter ich położył? Dobra to jeszcze zrozumiałe ale do licha czemu tylko wziął dziecko i wyszedł, tym bardziej że widać było że zabijanie im nie straszne, a po drodze do chatki Samuela zabił kilku strażników.
No i pewna niekonsekwencja.
Przy pierwszym zmiennokształtnym pokazali że zmienia skórę przy przemianie (scena w radiowozie), a tatuś po prostu zmieniał się na szybko.
Napisano 02.10.2010 - |19:59|
Napisano 02.10.2010 - |21:35|
Poza tym ja mam wrażenie że Samuel i spółka zajmują się teraz łapaniem potworków a nie zabijaniem ich. Wcześniej złapali dżina, teraz chcieli złapać alpha-shapeshifetra (dlatego zamiast próbować go rozwalić próbowali go uśpić). Ciekawe tylko dla kogo je łapią.
Napisano 03.10.2010 - |12:36|
Napisano 04.10.2010 - |08:15|
Poza tym... gdzie ejst Castiel?!
Użytkownik pancor edytował ten post 04.10.2010 - |08:16|
Napisano 04.10.2010 - |17:17|
Jak zabił jak żyją? A przynajmniej dwójka żyła scenę po zabraniu dziecka. Dziadek mówi że zmienny zabił 3 jego ludzi, a tych ludzi ma ciut więcej niż samych CambellówSłabizna, poza tym Cmpbellowie byli... już ich nie am - po prostu szał... dziwne, że Samuel przeżył skoro pozostałą trójkę zabił
Napisano 04.10.2010 - |17:57|
Napisano 04.10.2010 - |18:33|
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 04.10.2010 - |18:52|
I normalnie parodia pojawia się ShapeshifetrKing czy chyba Alpha mu było i nagle wszyscy robią w majtasy. Serious? przecież w zeszłym sezonie walczyliście z Luckiem, ba skopaliście mu dupsko i powieka wam przy tym nie zadrżała, a tu taki lol . Nie wiem kto teraz jest odpowiedzialny za scenariusz, ale bieda oj bieda. Żal patrzeć jak po świetnych 5 sezonach, doskonale zamkniętej historii serial zaczyna się staczać.
Jeśli już tak bardzo chcieli zrobić koleiny sezon to można było zmienić format na obyczajówkę z Deanem i jego nową rodziną w rolach głównych, ewentualnie pod koniec sezonu dać powrót Sama błagającego brata o odkurzenie Impali.
Oglądać nie przestanę, niestety tylko i wyłącznie z sentymentu.
Napisano 04.10.2010 - |20:20|
I normalnie parodia pojawia się ShapeshifetrKing czy chyba Alpha mu było i nagle wszyscy robią w majtasy. Serious? przecież w zeszłym sezonie walczyliście z Luckiem, ba skopaliście mu dupsko i powieka wam przy tym nie zadrżała, a tu taki lol .
Wiedziałem, że taki post się szybko pojawi. Przecież skoro chłopaki pokonali Lucka to pewnie teraz żadne kule się ich nie imają, mogą gołymi rękoma rozszarpywać poślednie demony i najlepiej gdyby przywdziali pelerynę i prezentowali super-moce. Lucyfer, owszem był potężny, mógł braci zlikwidować w mgnieniu oka (jak to zrobił z innymi bogami), ale nie chciał, gdyż Winchesterowie byli mu potrzebni do planu. A kto widział finał sezonu 5 ten wie, że pokonanie szatana nie zawdzięczali jakiejś nadludzkiej sile, sprytowi tylko... jednemu artefaktowi i poświęceniu. Tak więc chłopaki są wciąż ludźmi podatnymi na ugryzienia, trucizny, halucynacje czy zamrożenie po lewym sierpowym. To nie RPG, gdzie za zabicie bossa ma się sporo exp i można podlevelować skille.
Napisano 04.10.2010 - |20:41|
Co do osobników Alpha stare powiedzenie odnośnie potworów powinno tu skutkować. Jak nie wiadomo jak uprać stwora to na dzień dobry upitalamy mu głowe. Jak to nie pomoże to można się zacząć martwić. Ale nawet wtedy mają pewne opcje, pierwszym i oczywistym jest colt(którego posiadają), zawsze jest też castiel. A z rzeczy praktycznie niemożliwych do zdobycia jest sierp Śmierci i ... antychryst(chociaż nie zdziwiłbym się jakbyśmy go zobaczyli w tym sezonie)
Napisano 05.10.2010 - |09:46|
Wiedziałem, że taki post się szybko pojawi. Przecież skoro chłopaki pokonali Lucka to pewnie teraz żadne kule się ich nie imają, mogą gołymi rękoma rozszarpywać poślednie demony i najlepiej gdyby przywdziali pelerynę i prezentowali super-moce. Lucyfer, owszem był potężny, mógł braci zlikwidować w mgnieniu oka (jak to zrobił z innymi bogami), ale nie chciał, gdyż Winchesterowie byli mu potrzebni do planu.
Nie chodzi tu o to żeby jednym skinieniem głowy go rozwalili. Problem polega na tym, że uciekali przed nim jakby to był jakiśdopakowany Lucek.
Dzięki Bogu już w następnym odcinku
Napisano 05.10.2010 - |18:17|
Napisano 09.10.2010 - |19:19|
Mnie wkurzają 3 rzeczy: powtarzalność monsterów, najpierw dżiny, teraz shiftery i ta beznadziejna, bez klimatyczna rodzinka Campbellów. I trzecia sprawa - mam nadzieję, że scenarzyści mają pomysł na cały sezon, bo epizody mogą być słabe, trochę lepsze byleby całość ku czemuś zmierzała, a tego póki co nie widzę. Za epizod mimo wszystko 7,5/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 07.11.2011 - |21:32|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych