Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 105 - S06E01 - Exile on Main Street

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (24 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (1 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

2. 9 (1 głosów [4.17%])

3. 8 (4 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 7 (8 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

5. 6 (4 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

6. 5 (1 głosów [4.17%])

7. 4 (2 głosów [8.33%])

Procent z głosów: 8.33%

8. 3 (1 głosów [4.17%])

9. 2 (1 głosów [4.17%])

10. 1 (1 głosów [4.17%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.07.2010 - |04:33|

Premiera sezonu.

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.09.2010 - |07:59|

SŁABOOOOOO!!!
Zero humoru, przynajmniej dwa niewytłumaczone zmartwychwstania.
Impala w szopie.

Nie cieszę się z powrotu..

#3 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 25.09.2010 - |08:55|

dobrze znowu widziec sama i Deana, mam nadzieje ze maja dobry pomysl na serie
co do odcinka to jakby to moj kumpel czech okreslil: nic moc czyli taki sobie
spotkanie rodzinne duzo pytan zadnych odpowiedzi no ale wsumie nie mozna bylo sie spodziewac ze w pierwszym odcinku bedzie wszystko wyjasnione
mam tylko nadzieje ze serial nie zejdzie na psy
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#4 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 25.09.2010 - |09:55|

jak na SN i poprzednie premiery sezonów - bieeeda, taka bieda, że szkoda gadać
w ogole zachowanie bohaterow jakies nieswoje, nie wiem - to nie to
  • 0
You are what you believe yourself to be

#5 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 25.09.2010 - |20:12|

Słabiutko jak na SN. Jednakże miło zobaczyć Sama, rodzinę Deana, Samuela i Żółtookiego. Sam jeździ Chargerem - fajne auto. Jednakże nie to samo co Impala odstawiona do garażu. Wiele pytań, mało odpowiedzi. Na pewno wróży to dobrze na przyszłość. Ale nie wiadomo co wykombinują. Powoli się pomysły kończą. I humor... 7/10
  • 0

#6 Nadia

Nadia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.09.2010 - |20:15|

A czego się spodziewaliście? Odpowiedzi na wszystkie zagadki?;)
Fakt, trochę słabiej niż rozpoczęcie poprzedniego sezonu; Dean jednak zachowuje się dla mnie całkiem wiarygodnie, trochę mniej mieliśmy o Samie. Szkoda, że nie powrócił Żółtooki, już się cieszyłam. Motyw dziadka całkiem ok, i mam dziwne przeczucie, że "rodzinka" będzie stała za jakąś krzywdą wymierzoną w Lisę i Bena (naprowadzą jakieś potwory czy coś, byle by odzyskać dobrego żołnierza). W sumie na miejscu Deana zaczęłabym od próby kontaktu z Casem i pytania "WTF?!"

I w ogóle dawać mi więcej Casa. ;)
  • 0

#7 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 25.09.2010 - |21:49|

Dobra sekwencja początkowa z przebitkami jak było kiedyś , a jak jest teraz.
Dalej niestety słabo.
Oby w kolejnych odcinkach było lepiej.

Użytkownik Kraven edytował ten post 25.09.2010 - |21:50|

• 0

#8 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 25.09.2010 - |22:18|

Siakieś takie dziwne. Nowe zagadki których rozwiązanie mnie kompletnie nie ciekawi. W całym odcinku zainteresowany byłem przez chwilę żółtookim (szkoda że nie wrócił) i tym czy Dean zostanie z rodzinką.
A jak na początek sezonu to co tu się dziwić? Ostatnie kilka sezonów to była niemalże jedna całość. Zrobiono świetną końcówkę i mocno prawdopodobne że serial będzie szedł tylko na dawnej renomie.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#9 Rufusik

Rufusik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 104 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 26.09.2010 - |00:33|

Ehhh tego się obawiałem. Mieli skończyć po piątym.

Odcinek średni. Jak już ktoś wspomniał, najlepszy był początek, bardzo fajnie zrobiony. Ja akurat się cieszę, że Żółtooki nie wrócił. Nie chciałoby mi się znowu oglądać tego samego. Deana doskonale rozumiem. Dziwi mnie tylko fakt, że wszyscy go zachęcają by wrócił do hunterki. Ustabilizował się życiowo i jeśli jest szczęśliwy to niech go zostawią w spokoju.

Pytanie jak teraz będą wyglądały polowania? Sam i ekipa kuzynów? Jakoś tego nie widzę... Chociaż... ta brunetka robi niezłe wrażenie, czego akurat nie można powiedzieć o tych dwóch męskich osobnikach - tekst "zostaw to profesjonalistom" był żenujący.

Myślę, że Dean w końcu się przełamie i porzuci familię. Może zginie dzieciak i Lisa odejdzie od niego, może oboje zginą etc.

Nie wiem, mam nadzieję, że scenarzyści czymś nas zaskoczą.
  • 0

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 26.09.2010 - |16:14|

Słabo, brak klimatu i ogólnie wątki nie podobają mi się. Można wyczuwać w powietrzu przeciąganie wątków i zwątpienie w serial.

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 26.09.2010 - |16:14|

• 0

#11 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.09.2010 - |18:14|

Odcinek się dobrze oglądało. Ale to chyba dlatego, że bardzo się stęskniłam za widokiem Sama i Deana.
Mam tylko nadzieję, że Dean jednak wróci do akcji. Bo wizja Sama walczącego z gromadą obcych ludzi jakoś mnie nie przekonuje. I w sumie mam jakieś mieszane uczucia co do ich nowo odkrytej rodziny. Jakoś coś w mi w nich nie do końca pasuje. Ale to pewnie jestem za bardzo przewrażliwiona.
Oglądać będę na pewno dalej. Jestem ciekawa czym tym razem zostaniemy zaskoczeni. Mam nadzieję na powrót Castiela. Milusi aniołek. W sumie szkoda, że żółtooki okazał się być tylko halucynacją. Niby nigdy specjalnie za facetem nie przepadałam, ale... coś w sobie ma.
  • 0

#12 thrawn1972

thrawn1972

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 585 postów
  • MiastoZielona Góra

Napisano 26.09.2010 - |21:08|

tak jak sie spodziewalem, poczatek sezonu i cos nowego jakos taki odcinek nie powalajacy na kolana ale zoc od czegos trzeba zaczac, zobaczymy co bedzie w kolejnch.
  • 0
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.

#13 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.09.2010 - |21:34|

Odcinek trzeba traktować jako przejście do s6 z historii tak pięknie rozwijanej przez 5 poprzednich sezonów.

Zobaczymy czy mają pomysł na ten sezon i kontynuację po wielkim finale.

Nie wiem czy rodzinka łowców to pomysł na cały sezon czy tylko początek ale wydają się być dobrze dobrani.

Impala może stoi w garażu ale czarny nowy Ford Mustang GT wygląda wspaniale.

Użytkownik Quendi edytował ten post 26.09.2010 - |21:35|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#14 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 27.09.2010 - |19:25|

whoat, co to za sebastiany z ruchawymi tatuażami O_o?

w ogóle co to za akcja. sam zawsze miał dziwne jazdy z głową, no ale że bobby nic nie powiedział? also, dziadek samuel, zmarły przez xyz lat, nagle wraca na łono rodziny i wita go ekipa kuzynów?

no i co to za ród z tych campbellów, skoro byli już na mayflower @_@
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#15 Rob

Rob

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoBiałystok/Łódź

Napisano 29.09.2010 - |11:52|

Bardzo słabo... Wątek sama rozwiązali w najgorszy sposób z możliwych. Miałem nadzieję, że to jednak nie będzie SAM, że trochę pociągną to dalej, no a poszli po najmniejszej linij oporu...

Nowy samochód Sama. Ja się pytam co to ma być? Drugi Nieustraszony? Oby z tego zrezygnowali i nie zrobili serialu dla dzieci, bo jak na razie to zrezygnowali w tym odcinku chyba z najbardziej charakterystycznego punktu serialu.

Odnośnie wskrzeszeń. Chyba jedyny wątek, który zasługuje tutaj na jakiś plusik. Mam głęboką nadzieję, że wyjdzie na to, iż stoi za tym sam Bóg. I jak mieliśmy Lucka tak i w tym sezonie, pojawi się postać Boga.
  • 0

#16 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 30.09.2010 - |22:24|

[Off-topic]

no a poszli po najmniejszej linij oporu...

Co to jest najmniejsza linia oporu?
  • 0

#17 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 01.10.2010 - |13:49|

Odcinek dobry. Żółtooki mnie zaskoczył, w sumie mógłby zostać :D mieliby się za kim uganiać. Nie bardzo mi pasuje ten dziadek jest jakiś dziwny, podejrzany. Szkoda rodzinki Deana.

ps. Tellonianin łowcą?
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#18 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 06.10.2010 - |11:20|

Może to i dobrze, że nastawiłem się że będą to popłuczyny po 5-letniej pięknej przygodzie... jestem więc o wiele mniej rozczarowany.
Epizod słaby, bez ducha, znowu nostalgia, którą widzieliśmy już wielokrotnie i w poprzednich sezonach. Ileż można tłuc wątek rodzina czy łowcy? Jakoś te tony melodramatyczne mnie drażnią, poza tym faktycznie ten samochód Sama - czyżby rodził się nowy Knight Rider? mam nadzieję że nie...
Na plus pierwsze 10 minut, naprawdę fajnie się oglądało, był humor w rozmowie z sąsiadem, było i strasznie i było napięcie. Niestety w momencie pojawienia się Sama i całej rodzinki czar prysł.
Z humoru dobre było: "Golf?" Serio?:) - 6/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#19 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 23.11.2010 - |21:24|

Odcinek taki sobie. Rodzina dziwaczna i w ogóle mi nie pasuje. Właściwie to Campbellowie zepsuli niezłe wrażenie z początku.
Całość jakoś nie zachęca do dalszego oglądania, ale ze względu na poprzednie sezony sprawdzę czy będzie lepiej czy gorzej.
  • 0

#20 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 07.11.2011 - |16:40|

Nie zostawiam seriali po 5 obejrzanych sezonach, więc obejrzę do końca, ale ten początek nie zachwyca. Oby później było już bardziej w klimacie SN.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych