Odcinek 108 - S06E04 - A Weekend at Bobby's
Napisano 16.07.2010 - |04:26|
Napisano 16.10.2010 - |07:24|
Duży plus za powrót Crowley'a. Ten aktor jest świetny w tej roli. A negocjacje z nim to czysta przyjemność, o ile oczywiście negocjowałby w mojej sprawie a nie przeciw.
Odcinek ten ma niestety również jeden wielki minus - przypomnienie na początku odcinka. Przez kilka długich sekund zacząłem się zastanawiać po co oglądałem każdy odcinek przez 5 sezonów, jak tu mi wszystko tak na tacy prezentują. Naprawdę przypominacze albo należy całkowicie usunąć, albo w tym odcinku nie powinien wyjść poza przypomnienie, że Bobby sprzedał duszę. To tu naprawdę zepsuło odbiór pierwszej połowy odcinka.
Niedociągnięć było jeszcze kilka, ale idzie na nie spokojnie przymknąć oko, bo nie dotyczyły głównego wątku odcinka, a pobocznych historii, jak milczący sam, kiepskie ujęcia walk braci, czy sceny pościgu.
Ach byłbym zapomniał, bardzo polubiłem Crowley;owskiego piekielnego ogara, mam nadzieję że on jeszcze wróci.
Napisano 16.10.2010 - |20:37|
O tym samym pomyślałem po seansie.Pierwszy naprawdę dobry odcinek tego sezonu.
Również uważam, że przypominacze zabierają sporo zabawy, nie tylko w SN. W sumie są też jak spoilery, których nie lubię, już na początku odcinka wiadomo było, kto się pojawi itd.
Mam nadzieję, że tendencja będzie zwyżkowa.
Użytkownik johnass edytował ten post 16.10.2010 - |20:47|
Napisano 17.10.2010 - |11:37|
Napisano 17.10.2010 - |20:05|
Napisano 17.10.2010 - |21:07|
Po pierwszych trzech odcinkach miałem zrezygnować, a tu taka niespodzianka.
Zastanawia mnie tylko, w jakim kierunku poszli scenarzyści, bo jak na razie nie ma głównego wątku
(przynajmniej ja go nie dostrzegam).
Palenie kości demona też było spoko.
Oby tak dalej.
Napisano 17.10.2010 - |22:26|
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 17.10.2010 - |22:39|
Napisano 18.10.2010 - |20:01|
Jedna rzecz jest dla mnie znamienna. Szkocja, gdy Crowley podchodzi odzyskać kości. Dean, żartując, chce spalić kości, a Sam zastanawiająco szybko przekonuje, że to zły pomysł. Zbyt szybko...
Napisano 20.10.2010 - |14:44|
W ogóle idiotyczne posunięcie z kośćmi. Czemu Crowley nie mógł od razu setki lat temu zabrać swoich kości z grobu? A tak Bobby miał możliwość 'zastraszenia' go. Bez sensu.
Napisano 20.10.2010 - |14:50|
Ponieważ nie sądził, że ktoś może mu nimi zagrozić.Czemu Crowley nie mógł od razu setki lat temu zabrać swoich kości z grobu?
Bo raz, że nie znali jego tożsamości, dwa nikt nie wierzył w legendy, że paląc kości można spalić demona. Teraz to już pewno nie będzie takie proste...
Napisano 20.10.2010 - |15:09|
Ostrożny na zimne dmucha. Gdybym ja był na jego miejscu to by była moja pierwsza rzecz jaką bym zrobił, żeby nikt nie miał na mnie haka. Bobby dowiedział się o jego tożsamości, więc czemu kto inny by nie mógł?Ponieważ nie sądził, że ktoś może mu nimi zagrozić.
Bo raz, że nie znali jego tożsamości,
Myślisz? A ja uważam, że Crowley cały czas wiedział, że to prawda. A w tym przekonaniu jeszcze upewniła mnie jego reakcja, no słowa Bobbiego, że spali jego kości. Powiedział, że to mit, bo każdy by tak powiedział. Jednak już było słychać w jego głosie, że wie że to prawda.dwa nikt nie wierzył w legendy, że paląc kości można spalić demona.
Napisano 20.10.2010 - |23:14|
Jak to nie ma. Oczywiście, że jest, ba, nawet kilka. Głównym wątkiem jest wygląd świata postapokaliptycznego, a wśród tego:Zastanawia mnie tylko, w jakim kierunku poszli scenarzyści, bo jak na razie nie ma głównego wątku
(przynajmniej ja go nie dostrzegam).
- co i po co wskrzesiła Sama
- dla kogo tak naprawdę pracuje dziadek Campbell
- co się stało z Samem, czy to naprawdę on
- anarchia w szeregach aniołów, dążenie do ponownego rozpoczęcia apokalipsy
- co się dzieje z potworami?!
Dzięki zakończeniu wątkowi apokalipsy w końcu może główny motyw będzie zaskakiwał, do tej pory historia ostatecznej bitwy dobra ze złem była przewidywalna...
Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 20.10.2010 - |23:14|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 24.10.2010 - |10:27|
Jedyny minus to takie natrętne przekonywanie nas o inności Sama, to już wiemy:)
Co do głównego wątku moim zdaniem najważniejsze będzie poszukiwanie Boga i próba zaprowadzenia porządku na Ziemi po panującym post-apokaliptycznym chaosie - zasłużone 9/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 09.11.2011 - |16:41|
Mimo, że Jensen reżyserował to było go na ekranie nawet dużo. Więcej niż Sama.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych