Skocz do zawartości

Zdjęcie

Darkness (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 07.11.2004 - |20:48|

"Ciemność" - The darkness
Reżyser:Jaume Balaguere

Niedawno oglądałam ten film. Muszę przyznać że miło mnie zaskoczył. Nie jest to jakiś zwykły horror gdzie leje się krew, który nic nie wnosi.
Opowiada on o pewnej rodzinie, która przeprowadziła się z USA do Hiszpani i zamieszkała w dziwnym domu.
Już pierwszego dnia zaczyna się dziać coś dziwnego...
Miom zdaniem film jest baardzo dobry. Opiera się na prawdziwych ludzkich lękach i obawach. Jest bardzo życiowy a jednocześnie ma w sobie
wiele tajemnicy. Oglądając go odrazu stawiałam się na miejscu bohaterów i przez to film na długo zostanie w mojej pamięci.
Muzyczka też niczego sobie B) Zakończenie jest bardzo zaskakujące, poprostu the beściackie.
Film gorąco polecam :P

The darkness is everywhere

Ps. Ktoś to oglądał? Jakie są wasze odczucia?
  • 0

#2 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 07.11.2004 - |21:53|

Co prawda oglądałem go już jakiś czas temu ale nie zrobił na mnie większego wrażenie wręcz nudny był. Ale przecież wszystkim nie może podobać się to samo.
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#3 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 09.11.2004 - |17:15|

a mi sie podobal :P wg mnie ma wlasnie klimat - moze nie jakis mega-wymiatajacy, ale taki ze sie sympatycznie oglada w nocy o polnocy w ciemnosciach. bez alkoholu :D obejrzalem go 2 razy, z czego drugi raz przez przypadek i nawet nie zaluje. polecam.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#4 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -> Gocław

Napisano 31.01.2005 - |21:06|

Oj dajcie spokój, najbardziej rozśmieszyli mnie ci 'spawacze', co wychodzili z obrazka - takie okularki mieli. Strasznie kiepski film.
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#5 djartur

djartur

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 31.01.2005 - |21:33|

oglądąłem juz ten film dawno! Hmm ale nie był najgorszy:) Fajnie mi sie go w nocy oglądało zamknięte drzwi ciemno dobre na głośnienie! :)
Chociaz musze przyznać ze są lepsze horrory:) ALe film godny uwagi!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych