Skocz do zawartości

Zdjęcie

Amazon + paczkomaty InPostu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.06.2010 - |21:37|

Jak podają na TVN24 Amazon zauważył polaków (ciekawe jak bardzo na to wpłynęliśmy?), i być może już wkrótce będziemy mieli kolejny sposób odbioru paczek z tego sklepu...
(Co może jeszcze gorzej wróżyć naszemu i tak kiepskiemu rynkowi).

Amazon.com chce rozwinąć w Polsce system dostarczania przesyłek. Trwają rozmowy z Integer.pl na temat wykorzystania do tego paczkomatów. Prezes Integer.pl Rafał Brzoska zapowiada w TVN CNBC Biznes, że efekty rozmów będą znane przed końcem roku.

- Amazon.com zwrócił się z propozycją rozpoczęcia rozmów na temat sposobu dostarczania przesyłek do Polski z użyciem infrastruktury in-post. Oczywiście ważnym elementem składowym tej infrastruktury są nasze paczkomaty, więc myślę, iż najpóźniej do końca bieżącego roku będziemy w stanie poinformować o tym, że taka współpraca została nawiązana - powiedział Brzoska.

#2 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.06.2010 - |05:24|

hmmm, biorąc pod uwagę to, że musiałabym zapierniczać prawie na drugi koniec miasta, żeby taki paczkomat ujrzeć - chyba nie skorzystam :D

Lepiej by się wzięli za te Payment Countries :)
  • 0
Dołączona grafika

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.06.2010 - |05:40|

hmmm, biorąc pod uwagę to, że musiałabym zapierniczać prawie na drugi koniec miasta, żeby taki paczkomat ujrzeć

No, pierwszy paczkomat u mnie w mieście znalazł się gdzieś na przysłowiowym za[beeep]u, bez auta nie szło właściwie do niego się dostać, a nawet jeśli się już tam człowiek dostał tym autem, to powrót był jeszcze bardziej kłopotliwy. Ale, ale, drugi postawili mi na parkingu pod domem, mam do niego dosłownie 200 metrów...
Więc może i u Ciebie się coś poprawi. :)

#4 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.06.2010 - |13:17|

No może, może... ale w sumie co za różnica? Przecież wystarczy zamówić do chaty i po sprawie, no chyba że przy paczkomatach jakoś szybciej, taniej?? :D
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych