Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 048 - S04E05 - Crossing Over

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (4 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

3. 8 (2 głosów [50.00%])

Procent z głosów: 50.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.06.2010 - |12:29|

Do Eureki w odwiedziny, przyjeżdża Claudia z Warehouse 13. W tym samym czasie w mieście pojawiają się znikąd różne rzeczy (las w budynku GD, samolot w cafe). A profesor Grant zaczyna się źle czuć.

Użytkownik Toudi edytował ten post 07.08.2010 - |13:48|

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 07.08.2010 - |13:57|

Z tym odcinkiem mam mocno mieszane uczucia. Wyśmienita gra Callisa w tym odcinku jest olbrzymim plusem. Dodanie go do obsady było jednak znakomitym pomysłem. :) Natomiast wizyta Claudii była raczej nieporozumieniem. Znaczy się wiem, że chodzi o przyciągnięcie widzów do Magazynu, ale jednak ich współistnienie jest dosyć kłopotliwe, nauka z Eureki dosyć mocno się kłóci z "magicznymi" artefaktami.

Ale i ta wizyta miała swój plus, na polu minowym. :) Fargo i Claudia na polu minowych, aż dziw, że nie nikt tam nie ucierpiał (bałem się zwłaszcza o Cartera, jak pojechał ich ratować)...

No i jak już pisałem, znakomita gra Callisa, ratuje ten odcinek. Te sceny z papierosem, czy muzyką lat 70-tych. Ale to wymuszone rzucanie palenia, ehh ta poprawność zdrowotna... a było tak dobrze.

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 08.08.2010 - |11:22|

Fajny odcinek, podoba mi sie Crossing Over mimo, że uniwersa Warehouse'a i Eureki powinny być oddzielne - jednak pamiętajmy, że wiele rzeczy w Eurece było niewyjasnialnych, bo np. miał na to wpływ artefakt, o którym chyba wszyscy już zapomnieli :/ Mam nadzieję, że ponowne pojawienie się dawnego dyrektora GD to zmieni
jeszcze brakuje tylko wiadomości, że Haven jest w jakiś sposób powiązane z Eureką ;p
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 09.08.2010 - |10:47|

Dla mnie te crossovery są nie porozumieniem ponieważ aktorzy z Eureki już występowali w Magazynie 13 i na odwrót. jak np Artie grał tego doktora który został wchłonięty przez artefakt czy Jo i Zaine jako złodzieje...
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#5 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 09.08.2010 - |16:50|

Dla mnie te crossovery są nie porozumieniem ponieważ aktorzy z Eureki już występowali w Magazynie 13 i na odwrót. jak np Artie grał tego doktora który został wchłonięty przez artefakt czy Jo i Zaine jako złodzieje...

Też to pamiętam, ale wtedy pewnie jeszcze nie mieli takiego pomysłu ;p
Ja jestem za crossoverami - tworcy seriali i tak zazwyczaj leja na fabułe poprzednich sezonów (niestety) więc co mi tam
  • 0
You are what you believe yourself to be

#6 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 03.12.2011 - |21:24|

No tak, ale teraz jesteśmy w alternatywnej teraźniejszości gdzie parę rzeczy jest innych, więc w tej rzeczywistości Magazyn i Eureka współistnieją a w oryginalnej nie. Może to być awaryjnym wytłumaczeniem. ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych