Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 044 - S04E01 - Founder's Day

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (13 użytkowników oddało głos)

Ocena

1. 10 (7 głosów [58.33%])

Procent z głosów: 58.33%

2. 9 (2 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

3. 8 (3 głosów [25.00%])

Procent z głosów: 25.00%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.06.2010 - |12:24|

Eureka obchodzi dzień utworzenia miasta. Całe miasto przebiera się na styl wczesnych lat piędziesiątych. Wyciągnięte z magazynów zostają różne stare eksperymenty. No i jeden z nich przenosi naszych w przeszłość...

Gościnnie występuje James Callis (Baltar z nBSG)

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.07.2010 - |18:23|

#2 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.07.2010 - |18:25|

Coż można powiedzieć, Eureka wraca w dobrym stylu, jak zwykle gdy miasto już jakoś układało sobie życie, los musi w tym kotle wszystko zamieszać, by nic nie było jak wcześniej.

Sama akcja w przeszłości następowała w sposób dosyć standardowy, wtopić się w tłum, dowiedzieć się co wywołało zmianę i wrócić do swoich czasów...
Za to powrót już typowo Eurekowy.
Historia po powrocie sugeruje, że raczej ani Carter, ani Alison nie będą mieć szczególnej motywacji do naprostowania linii. Za to Jo raczej na pewno.

Ps.
Spoiler

#3 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 10.07.2010 - |19:32|

Rewelacyjny powrót Eureki
Świetny wątek w przeszłości - zastanawia tylko, dlaczego akurat oni się przenieśli w czasie, oraz powrót do odmienionej, póki co nie wiemy nawet jak bardzo Eureki...
  • 0
You are what you believe yourself to be

#4 Zaleś

Zaleś

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 11.07.2010 - |12:35|

Zmiany w mieście po ich powrocie z przeszłości (jeżeli zostaną i nie będą "odkręcone") mogą nieźle namieszać w przyszłej fabule serialu. Fargo w roli terminatora wymiatał :D .
  • 0

#5 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 11.07.2010 - |14:10|

Odcinek niezły, choć głównie za końcówkę.
Zaskoczyli mnie dwukrotnie, na potańcówce ich nie znaleźli (a byłem pewien że złapią i ci w ostatniej chwili się dotkną) i że Fargo zwróci uwagę jedynie na pojawienie się Baltara.
Potem byłem pewien pojawienia się Starka u Allison (też opcja na ożywienie :P ), jedną pewność mam że zostanie wyjaśnienie że Kevin zrobił to celowo...

zastanawia tylko, dlaczego akurat oni się przenieśli w czasie,

Bo tylko oni akurat rozmawiali przez telefon, dziwne jest że osoby z którymi rozmawiali też się nie przeniosły (opcja że mogli rozmawiać ze sobą odpada gdyż była nieparzysta liczba osóB).
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#6 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 11.07.2010 - |18:48|

Bo tylko oni akurat rozmawiali przez telefon, dziwne jest że osoby z którymi rozmawiali też się nie przeniosły (opcja że mogli rozmawiać ze sobą odpada gdyż była nieparzysta liczba osóB).

jakie jest prawdopodobienstwo, ze tylko 5 osob bedzie rozmawialo przez telefon w danym czasie w danym miejscu?
poza tym telefony do nich "zadzwoniły"
  • 0
You are what you believe yourself to be

#7 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 11.07.2010 - |23:37|

A ile osób mieszka w eurece? i ile z tych ma akurat te telefony?
Możliwe że to działało tylko w wypadku tego modelu, a możliwe też że to jakiś sprytny plan - w tym wypadku pewnie nie Kevina tylko tego jego wspomnianego na początku nauczyciela.

A co do prawdopodobieństwa to że zacytuję klasyka "szansa jedna na milion sprawdza się w 9 na 10 przypadków", nie wspominając o tym że prawdopodobieństwo nie ma szans kiedy scenarzyści mają inne plany.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#8 Zaleś

Zaleś

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 13.07.2010 - |10:39|

Potem byłem pewien pojawienia się Starka u Allison (też opcja na ożywienie :P ),

Jeszcze nic straconego, nadal się może pojawić. W końcu scena w jej domu trwała tylko krótką chwilę, poza tym jeszcze żadne z nich nie udało się do GD, więc może się okazać, że Stark jest w pracy (jako dyrektor).

A ile osób mieszka w eurece? i ile z tych ma akurat te telefony?

W sumie to wszyscy mieszkańcy Eureki mają takie komunikatory. Nawet Carter w tym odcinku takowy posiadał, bo do tej pory jako jedyny używał zwykłej komórki (poza odcinkiem, gdzie testował komunikator "wszczepiany" za ucho). Poza tym w jednym z pierwszych odcinków było pokazane cotygodniowe "ogłoszenia" miastowe przeprowadzane przez Henry'ego.

A co do prawdopodobieństwa to że zacytuję klasyka "szansa jedna na milion sprawdza się w 9 na 10 przypadków", nie wspominając o tym że prawdopodobieństwo nie ma szans kiedy scenarzyści mają inne plany.

Poza tym to Eureka, zwykłe prawa prawdopodobieństwa się tutaj raczej nie stosują ;P .
  • 0

#9 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 14.07.2010 - |20:34|

dobre. Rozumiem że w drugim odcinku będzie ciąg dalszy? :)
  • 0
Dołączona grafika

#10 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 15.07.2010 - |22:08|

Bardzo dobre otwarcie sezonu. Efektownie i wesoło. Zapowiada się ciekawie.
  • 0
VeeDee

#11 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 16.07.2010 - |20:44|

Eureka wróciła i pokazała klasę.

Mam nadzieję, że motyw z bohaterami uwięzionymi w alternative universe nie rozwiąże się w kolejnym odcinku, tylko powałkują temat np przez pół sezonu :)

Mam co prawda duże problemy z pamięcią jeśli chodzi o ten serial, ale kiedy Kevin, syn Allison, zniknął w finale drugiego sezonu, to kiedy tak właściwie wrócił...?
  • 0

#12 cyzyk

cyzyk

Destiny Crew Member

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 17.07.2010 - |09:56|

Bardzo dobry odcinek, nie spodziewałem się, że Eureka wróci w tak dobrym stylu ;)
Zasługuje na 10/10 i mam nadzieję, że cały sezon 4 będzie na tym samym poziomie.
  • 0

#13 _Coen_

_Coen_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów
  • MiastoGrabina k. Warszawy

Napisano 05.11.2010 - |21:05|

Rewelacyjny początek.
Jeden z lepszych odcinków.

... jedną pewność mam że zostanie wyjaśnienie że Kevin zrobił to celowo...

Też tak zakładam. Ciekawe czy okaże się to prawdą.
  • 0

#14 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 01.12.2011 - |17:16|

Bardzo dobry początek sezonu. Można powiedzieć, że robią mały restart tymi zmianami w teraźniejszości. Mam nadzieje, że będzie to wątek całego sezonu. A poza tym dodanie Baltara do obsady nigdy nie jest błędem.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych