Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kto przetrwa wydarzenia z finału pierszego sezonu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kto przetrwa wydarzenia z finału pierszego sezonu? (47 użytkowników oddało głos)

Kto zginie?

1. Everett Young (4 głosów [4.30%])

Procent z głosów: 4.30%

2. Matthew Scott + Ronald Greer (4 głosów [4.30%])

Procent z głosów: 4.30%

3. Tamara Johansen (5 głosów [5.38%])

Procent z głosów: 5.38%

4. jej dziecko (28 głosów [30.11%])

Procent z głosów: 30.11%

5. Chloe Armstrong (5 głosów [5.38%])

Procent z głosów: 5.38%

6. David Telford (11 głosów [11.83%])

Procent z głosów: 11.83%

7. Kiva (23 głosów [24.73%])

Procent z głosów: 24.73%

8. Żaden z głównych bohaterów nie zginie (13 głosów [13.98%])

Procent z głosów: 13.98%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 12.06.2010 - |23:47|

Po finale scenarzyści zostawili nas w wielkiej niepewności. Większość bohaterów jest postrzelona, ma być zastrzelona, wykrwawia się lub czeka w przestrzeni na uderzenie pulsara ;)

Ciekaw jestem waszych typów: kto przetrwa, a kto nie?

Ja osobiście myślę, że do piachu (o ile znajdą jakąś piaszczystą planetkę :) ) na 100% pójdzie Kiva.
Zastanawiam się też, czy nie zginie jeden z pułkowników - tylko który? Telford był mimo wszystko trochę eksponowany w całym sezonie, może jednak spełni się jego marzenie i zostanie dowódcą Destiny?
Źle też wróżę dziecku T.J. Choć to bardzo nie-amerykańskie uśmiercać kobiety w ciąży, a także dzieci kobiet w ciąży, jednak takie posunięcie byłoby bardzo dramatyczne i pasowałoby do konwencji serialu. A widok zakrwawionego brzucha tej sympatycznej sanitariuszki był bardzo wymowny.

Użytkownik Grzebul edytował ten post 13.06.2010 - |01:43|

• 0

#2 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 13.06.2010 - |10:23|

Nikt nie zginie. To niemożliwe. Mają podpisane kontrakty. Jedynie część lucków z Kivą dostanie czapę-wbrew temu bowiem, co wypisuję w temacie o ostatnim odcinku, nie będzie takiej sytuacji że ginie Young na przykład. A znając życie to ktoś zaraz zrobi cesarskie ciecie i nawet dziecko TJ przeżyje.

Nie mam wiary w odwagę twórców SGU. Zresztą spoilery już obaliły sporo tez.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#3 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.06.2010 - |11:42|

Ale byś się zdziwił jakby się okazało, że te kontrakty to taka podpucha. :)
Tak jak pisałem w temacie dotyczącym finałowego odcinka, nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek z pierwszoplanowych ziemskich postaci zginął. Nie wiem co prawda jak wygląda ta sprawa z kontraktami, ale zgonów nie przewiduję. Nie mam tylko pewności co do Telforda, ale jemu scenarzyści pewnie też nie pozwolą pójść w stronę światła. Na odstrzał przeznaczyłbym jedynie Kivę.

Ciekawa sytuacja jest z dzieckiem TJ, ale znając życie to pewnie je odratują, bo kula przecięła tylko pępowinę. Wątpię, żeby twórcy SGU uśmiercili nienarodzone dziecko. Zwłaszcza, że w 00:14:44 widzimy coś jakby skurcz u TJ. A to pewnie sygnał od scenarzystów, że dzidziuś jest gotowy do wyjścia.
  • 0

#4 jaarek13

jaarek13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 14.06.2010 - |16:34|

Dziecko nie ma kontraktu, jest do odstrzalu:)

Poza tym taka utrata moze wplynac znaczaco na Tamare, moze przestanie byc taka altruistka?

Oczywiscie najczarniejszy scenariusz to iz nikt nie zginie, a wszystkie rany okaza sie powierzchowne.
  • 0

#5 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.06.2010 - |20:16|

Cesarskie cięcie? Litości... Nie wiem do końca który to miesiąc, ale optycznie mi nie wygląda to na odpowiednio zaawansowaną ciążę, by dziecko mogło przeżyć poza organizmem matki. ;)
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#6 misiekk

misiekk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.06.2010 - |17:24|

Moja kuzynka była w dziewiątym miesiącu ciąży a nie było prawie po niej widać.. więc nie wiadomo w którym miesiącu jest TJ
  • 0

#7 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 18.06.2010 - |18:28|

Na pewno zginie dziecko Tamary tak myślę, potem Kiva i jej Lucki chociaż równie dobrze możemy ich wyrzucić na jakieś planecie nie chciałbym żeby zostawali na 2 sezon i byli częścią tego serialu no może oprócz Kivy dobra aktorka.
  • 0

#8 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 18.06.2010 - |19:08|

Wiadomo, że żaden z głównych bohaterów nie zginie, odpadnie jedynie Kiva, spora grupa lucków (prawdopodobnie nie wszyscy) oraz dziecko TJ, bo wątpię, by scenarzyści chcieli, by w przyszłych sezonach po pokładzie latał jakiś szkrab.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 18.06.2010 - |19:09|

• 0

#9 rogue_ruda

rogue_ruda

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 18.06.2010 - |19:24|

Na pewno nie zabiją nikogo z głównych bohaterów. Co do dziecka to nigdy nic nie wiadomo. Scenarzyści wpadają czasem na "szalone" pomysły. Zresztą małe dziecko na statku? Jakoś mi to po prostu nie pasuje.
  • 0

#10 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 18.06.2010 - |19:31|

Ciąża TJ i tak była maskowaniem dla realnego stanu Alainy Huffman więc istnieje prawdopodobieństwo, że scenarzyści jednak posuną się tak daleko.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych