Użytkownik johnass edytował ten post 07.06.2010 - |16:35|
Alice in Wonderland (2010)
Napisano 07.06.2010 - |16:20|
Napisano 07.06.2010 - |18:02|
Mało widziałeś. Może na twoją oceną ma wpływ dubbing???Od czasu piątej części "Harrego Pottera" nie widziałem większego badziewia
Wizualnie film jest świetny. Postacie pięknie przedstawione. Kot wyszedł najlepiej. Możecie mi takiego kupić na urodziny
Jednak całość nie porywa, scenariusz byle jaki tu się zgodzę. Ładnie wszystko wygląda, ale główna bohaterka nijaka.
Moja ocena to 6/10. Dobrze zrobiony przeciętniak.
Napisano 07.06.2010 - |20:44|
Napisano 08.06.2010 - |04:02|
Kot to jedyny plus tego filmuKot wyszedł najlepiej. Możecie mi takiego kupić na urodziny
Ale nazwisko ma miłe.ale główna bohaterka nijaka.
Cytacić z IMDB
Ciekawe jakie ma korzenie.Last name pronounced "vash-i-kov-ska". (Wasikowska)
Użytkownik Toudi edytował ten post 08.06.2010 - |04:05|
Napisano 30.06.2010 - |20:52|
Poza tym to dość specyficzna, dziwaczna bajka aczkolwiek bardzo spójna w swej dziwaczności.
Główna bohaterka dobrana według mnie wyśmienicie, promieniuje radością życia.
Nikt jednak nie przebija Czerwonej Królowej
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 01.07.2010 - |20:32|
Fabułę Alicji to pamiętam tak po łebkach, ale jak dla mnie film miał idealną długość.
Podszedłem z przymrużeniem oka, a muszę powiedzieć, że ubaw był świetny. Poczułem się jak dziecko.
Jedyny minus dla mnie, to sztywny Kapelusznik i Anne Hathaway. Królowa była cudnie zrobiona, a Kapelusznik miał jakąś taką sztywną twarz.
Co do aktorki, to nie wiem czy to było zamierzenie reżysera, ale rozkręcała się wraz z trwaniem filmu.
Moim zdaniem takie było zamierzenie twórcy.
PS. Czytam niektóre recenzje i ludzie piszą, że Alicja była zbyt dziecinna.
Czy to jest materiał, który da się zrobić bardziej poważnie?
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 01.07.2010 - |20:42|
Napisano 25.08.2013 - |19:08|
Super film, nie za długi, nie za krótki w sam raz.Wciągająca fabuła + miło wrócić do starych czasów w nowszej wersji ![]()
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »