Odcinek 022 - S01E22 - Journey
Napisano 07.06.2010 - |14:51|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 10.06.2010 - |17:51|
Wiem, że dużej liczbie osób druga część sezonu nie przypadła do gustu, ale finał powinien zadowolić chyba wszystkich (naprostujcie mnie jak się mylę).
Primo: Muzyka. Świetnie, głównie za sprawą Vocal Adrenalin, ale zawsze.
Secundo: Akcja. Poród z Bohemian Rapsody był genialny, miny Pucka kręcącego się w tle rozwalały. Ładne i proste rozwiązanie wątku Rachel i Finn, a także małej Beth. Nie rozwiązanie Emmy i Willa i słusznie. Niech on się teraz postara, z panią psycholog, której lekcje asertywności przyniosły chyba efekt.
Oczywiście odcinek skradła dla siebie i tak Sue, a decyzje członków jury rozbijały.
Napisano 10.06.2010 - |20:33|
Co do odcinka kilka nieścisłości które chciałem wyjaśnić.
Czy czasem April Rhodes nie wykupiła auli dla Glee? Glee mógł zostać zamknięty ale aula należała do nich.
Było 4 sędziów, w jaki sposób rozłożyły się głosy że Wokalna Adrenalina wygrała, a New Direction zajeli 3 miejsce? Pamiętając że Sue oddała głos na McKinley Glee.
I jak dobrze zrozumiałem to i tak przez Sue, New Direction przegrali, gdyż swoją obenością zniechęcila jury do głosowania na nich, a widać że Rod i Josh byli zachwyceni ND, taki paradoks
Użytkownik spawacz edytował ten post 10.06.2010 - |20:47|
Napisano 10.06.2010 - |20:52|
A aulę może mieli, ale nadal jest kwestia ich małej salki, strojów i etc.
Użytkownik Nadia edytował ten post 10.06.2010 - |20:53|
Napisano 10.06.2010 - |23:06|
Scena z porodem i Bohemian Rhapsody - absolutny majstersztyk filmowy! Taka bomba emocji, taki doskonały montaż i reżyseria. Dianna Agron, mimo że już wcześniej była całkiem niezła, tutaj przeszła samą siebie.
Czego mi zabrakło? Jeszcze jednej godziny. Cały finał wydawał się mocno "rushed" i pocięty. Mogliby domknąć wątek Burt/Carol - co w końcu z Finnem? Z chęcią zobaczyłbym występ Aural Intensity. Ostatnią rozmowę Jesse'ego i Rachel... Trochę brakło, by podomykać wątki. W Sectionals się jednak czuło, że to ważny dla nich konkurs - zajął prawie cały czas antenowy. Tutaj Regionals zaczęło się dopiero w dziesiątej minucie i na dobrą sprawę skończyło koło 25 - resztę zajęła akcja w szkole. To był zdecydowanie materiał na dłuższy finał.
Słowem podsumowania - w back 9 dużo bardziej rzucały się w oczy błędy w uniwersum Glee, niedopowiedzenia i zwykłe błędy. O ile ciąża Terri i Quinn (+ Sectionals) nadały before 13 jakąś linię fabularną, to back 9 było raczej połączonymi one-shotami skupionymi na "this week assingment". Mam nadzieję, że następny sezon będzie miał bardziej zwartą formę. Wątek Sue w jury - aż prosiło się, żeby pojawiło się to już w 21 odcinku, może nawet w 20. Podniosłoby to napięcie i budowało jakąś niepewność, jak akcja z materacami w b13, ale niestety...
Co do głosów, wg mnie rozłożyły się następująco: (3 oznacza pierwsze miejsce i trzy punkty - tak na "chłopski rozum" powinien działać ich system).
Sue
3 New Direction
2 Aural Intensity
1 Vocal Adrenaline
RR
3 VA
2 AI
1 ND
ONJ
3 AI
2 VA
1 ND
JG
3 VA
2 ND
1 AI
Ah, jeszcze jedno. Będzie nieprzyzwoicie. O ile "New Directions" wymawianie jako "Nude erections" było chyba z początku niezamierzonym żartem, to "Aural Intensity" zawsze wywołuje uśmiech na mojej twarzy - uwielbiam dystans twórców do samych siebie.
Napisano 11.06.2010 - |08:26|
Chciałbym, aby do chóru dołączył chłopak z dynamitem w głosie. Dziewczyny są w porządku, zarówno Rachel jak i Mercedes mogą spokojnie pociągnąć, ale u facetów oprócz Willa, to nie bardzo.
Użytkownik cliffhanger edytował ten post 11.06.2010 - |08:27|
Napisano 11.06.2010 - |10:55|
Dla koneserow sporo cytatow ze starszych odcinkow, glownie sezonu jesiennego. Najwiekszym oczywiscie "Don't Stop beliving".
Czeka nas drugi sezon i wszytsko od nowa. mam nadzieje, ze tworcy nie uspi fenomenalne popularnosc i wyciagna wnioski z krytyki drugiej czesci sezony.
Genesis
Napisano 11.06.2010 - |11:28|
No ale jednak postąpiono inaczej i cóż... końcowa piosenka dosyć mocno oklepana. W ilu to już serialach została wykorzystana trudno zliczyć.
Ale i tak 10/10.
Napisano 11.06.2010 - |11:30|
Jeśli krytyka ogranicza się do doboru muzyki, to wątpię. Wystarczy poczytać fora internetowe i można wyciągnąć wnioski jaki przedział grupowy ogląda Glee. Najwięcej osób 14-18, jak i nie młodsze roczniki jeszcze.Czeka nas drugi sezon i wszytsko od nowa. mam nadzieje, ze tworcy nie uspi fenomenalne popularnosc i wyciagna wnioski z krytyki drugiej czesci sezony.
Płyta z muzyką Madonny długo trzymała się na #1 miejscu w sprzedaży. Serial robi biznes, normalka.
Już teraz jest pewne, że powstaną dwa odcinki w pełni poświęcone jakiemuś artyście. Mówili, że chcieliby
zrobić z muzyką Billy'ego Joela, ale nie byłbym do tego przekonany. Teraz pewnie inni artyści stoją w kolejce po Madonnie. A i podobno możliwe, że będzie drugi odcinek w pełni poświęcony Madonnie. Pewnie J.Lo itp. będą nacierać na Glee.
Jeśli ogólnie ci chodzi o scenariusz, to Glee jest harówa dla twórców. Wszystkie odcinki napisały 3 osoby tylko do tej pory. Do tego muszą zajmować się muzyką i kierować serialem. Jak dla mnie jest to wytłumaczalne spadkiem poziomu. Teraz znowu ruszają z emisją we wrześniu także czasu mało.
Napisano 13.06.2010 - |02:03|
Rock, Rock, Rock
w najlepszym wydaniu czyli Journey i Queen.
Może wzięli by się za coś mocniejszego, jakiś hard rock na początek.
Mogą być klasyki lub Jorn
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 14.06.2010 - |13:22|
Może wzięli by się za coś mocniejszego, jakiś hard rock na początek.
Mogą być klasyki lub Jorn
Taaa. Kid Rock - American BadAss
Finał bezdyskusyjnie numerem jeden całego sezonu. Żadnych zastrzeżeń nie mam. Mogę tylko się podpisać pod tym, co napisał @Jonasz. Z małą poprawką, nie wiosennego, ale całego!10/10
Użytkownik Lowrey edytował ten post 14.06.2010 - |14:36|
Napisano 14.06.2010 - |21:53|
Napisano 14.06.2010 - |21:59|
Lowrey tfu to co wymieniasz to ma być Hard Rock jak dla mnie to śmiech na sali, czy w ogóle wiesz co to Hard Rock.
Nie załapałeś
Użytkownik Lowrey edytował ten post 14.06.2010 - |22:13|
Napisano 14.06.2010 - |22:03|
Napisano 14.06.2010 - |22:13|
To zwracam honor alr Kid Rock ma szansę bo gra Southern Rocka.
Bardziej w tym serialu liczyłbym na Billy Joel'a, czy też Quenn. Ale HR odpada, choć chciałbym być zaskoczony. A co do Kid Rocka, to połowa jego kawałków, to przekleństwa i dlatego wątpię, żeby coś zanucili od niego, a co dopiero zaśpiewać i efektownie to zaprezentować
Napisano 01.03.2011 - |20:00|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »