- że nie ma w nim tematu o Mad Men
- że JA zabrałem się za serial dopiero teraz
Mad Men to serial który jak na razie miał 3 sezony.
Czy znacie zdobywcę Złotego Globa za najlepszy serial dramatyczny w 2008, 2009 i 2010
Odpowiedź jest prosta
Mad Men s1
Mad Men s2
Mad Men s3
Plus kilkadziesiąt innych nominacji i nagród.
Czy specjaliści mogą się mylić ?
3 x NIE
Mad Men to dramat obyczajowy dziejący się w 1960 roku i przedstawia pracę i osobiste życie pracowników agencji reklamowej.
Serial to ARCYDZIEŁO stylistyki i klimatu oddający z nieprawdopodobną dbałością ducha tamtych czasów sprzed rewolucji seksualnej, wojny w Wietnamie, gdzie murzyn jest tylko służącym a kobiety zajmują się domem lub pracują jako sekretarki itp.
Wrażenie szoku kulturowego oraz klasy tego serialu jest POWALAJĄCE.
Wszyscy w biurach piją podczas pracy, nie widząc nic złego w prowadzeniu samochodu w takim stanie. Pali praktycznie każdy, w tym matki zajmujące się dziećmi czy też będąc w ciąży.
Największe jednak wrażenie robi różnica kulturowa tego świata sprzed 50 lat.
Wielkie brawa dla twórców bo zadbali o każdy szczegół.
Absolutnie fantastyczna stylizacja, zwłaszcza pań, nie żeby facetom czegoś brakowało.
Mi osobiście kręci się łezka w oku i zęby zgrzytają z zazdrości za eleganckimi kobietami w sukniach lub spódnicach.( dziś byłem na wycieczce pod Dreznem, 30 C, jaja mi się kleją w spodniach ale naliczyłem tylko z 3 kobiety mniej niż 1/100 w spódnicach/sukienkach. Nie dość że wygląda to paskudnie to jest jeszcze wielce niehigieniczne)
Świetnie dobrani aktorzy.
Główny bohater i jego żona, powiedzieć o nich że są atrakcyjni to nieprawdopodobne niedopowiedzenie.
Odlać i postawić obok wzorca metra.
To jedno wiem, że byłem ślepy, a teraz widzę (Ewangelia Jana 9,25).
Nawróciłem się na Mad Men.
Dalsze wrażenia z pozycji klęczącej (to się raczej nie zmieni) po obejrzeniu całego s1.
Polecam zwłaszcza wersję HD.
Użytkownik Quendi edytował ten post 02.08.2010 - |20:00|