Skocz do zawartości

Zdjęcie

Shark Tale (2004)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.11.2004 - |19:23|

Mimo,że film oglądałem z napisami z amerykańskim dubbingiem to i tak zapewne po obejrzeniu tegoż filmu z polskim dubbingiem moja ocena ogólna filmu się nie zmieni.Film zdecydowanie lepszy od Epoki Lodowcowej i Gdzie jest Nemo,ale i tak nie zachwyca.Akcja filmu rozgrywa się w podwodnym mieście zrobionym na podobieństwo Nowego Yorku,gdzie żyje się jak w normalnym świecie,z tym wyjątkiem,że popijają tam Kora Colę :P Przejdźmy jednak do sedna sprawy.Pewien bohater filmu Oskar pewnego dnia spotyka rekina,który jest inny niż wszystkie.Jest bardzo miły,jest wegetarianinem i lubi wszystkie stworzenia,które powinien normalnie zjeść.Przez przypadek jego brat ginie trafiony kotwicą,a Oskar przypisuje sobie zwycięstwo nad nim.Tak się właśnie zaczyna historia Oskara,pogromcy rekinów.
Film z elementami humoru,rodzinnej sielanki i pewnego przesłania nie robi jednak na mnie większego wrażenia :] Typowa bajeczka dla dzieci do lat 10,która powinna ich zadowolić.Will Smith,Robert de Niro,czy Angelina Jolie nie popisali się w robieniu dubbingu,jednak nie powiem,że nie są do tego stworzeni.Kolejna bajka robiona w tej samej technice co Shrek,jednak chyba nie potrzebnie.Przecież już rybki mieliśmy :>
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.11.2004 - |15:49|

Obejrzałem dzisiaj rodzinnie.
Powiem tak, jeśli komuś podobał się "Finding Nemo" to "Rybki" są ze 3 x lepsze (IMO).
Reakcja mojego małolata była identyczna.
Można z przyjemnością obejrzeć.
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#3 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 07.02.2006 - |10:09|

Filmik jest super. Ale nie uważam, żeby to była konkurencja dla Shreka. Zresztą ostatnia moda na takie animowanki okazuje się całkiem miła. Oczywiście główną rolęo dgrywa tu genialny dubbing, no i tłumaczenie (powinienem napisć odwrotnie, ale niech będzie :P )
Oczywiście polecam, polecam, polecam. I jeszcze raz polecam :D
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych