Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 05x12 The Pandorica Opens (1)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (13 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (7 głosów [53.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 53.85%

2. 9 (1 głosów [7.69%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.69%

3. 8 (2 głosów [15.38%] - Zobacz)

Procent z głosów: 15.38%

4. 7 (1 głosów [7.69%] - Zobacz)

5. 6 (1 głosów [7.69%] - Zobacz)

6. 5 (1 głosów [7.69%] - Zobacz)

7. 4 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 22.05.2010 - |18:15|

The Pandorica Opens (1)

::. GRUPA TARDIS .::

#2 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 20.06.2010 - |09:43|

Jedną z rzeczy które lubię w dr. Who jest to że sezony nie kończą się cliffami i za tydzień cały plot twist zostanie ujawniony :)
A odcinek, ciekawy, przyznam końcówki z tym czym jest Pandorika się nie spodziewałem, choć zaczeło mnie dziwić jakim cudem ci wszyscy mogą tak wspólnie paradować na orbicie.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#3 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 20.06.2010 - |18:00|

Czy mi się tylko wydaje, czy na końcu zniszczyli cały wszechświat? :lol: To w sumie tłumaczy, dlaczego następny odcinek nazywa się Big Bang. :)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#4 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 20.06.2010 - |21:01|

Czy mi się tylko wydaje, czy na końcu zniszczyli cały wszechświat? :lol: To w sumie tłumaczy, dlaczego następny odcinek nazywa się Big Bang. :)

Gwiazdy zaczely wybuchac i znikac. Wedlug mnie jest to w s-f jeden z klasycznych, najpotezniej przemawiajacych wizji. "Gwiazdy gasna, konczy sie Wszechswiat"

Troche mnie te podroze w czasie konfuduja. Pandorica powstala bardzo dawno temu, Doktor znal ja jako legende. Pandorica powstala na podstawie ksiazki Amy Puszki Pandory. Wiec Sojusz kosmiczny powstal dawno temu. Dlaczego dopiero teraz zamyka Doktora, skoro wystarczylo go zwabic gdzies, wziac pod rece i zamknac. Wydawalo sie to takie proste.
  • 0

#5 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 21.06.2010 - |02:56|

Genialny odcinek nie spodziewałem się, że to doktora właśnie zamkną w niej :D. Kurcze teraz cały tydzień czekać na zakończenie.
  • 0

#6 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 21.06.2010 - |07:42|

Dlaczego dopiero teraz zamyka Doktora, skoro wystarczylo go zwabic gdzies, wziac pod rece i zamknac. Wydawalo sie to takie proste.

Przecież pokonanie doktora zawsze było dość proste.
Dalekom się nie udawało głównie ze względu na strach przed nim. Różnica polega głównie na tym że w kupie poczuli się pewniej. A co do czasu pojmania to nie ma on znaczenia, jeśli wszystkie strony podróżują w czasie to co za różnica w jakim okresie historii to zrobią?

Kurcze teraz cały tydzień czekać na zakończenie.

Tydzień to i tak dobrze. Pomyśl że większość seriali robi cliffy w przerwie międzysezonowej - Co dla mnie jest niezrozumiałe, po dwóch miesiącach ja już zapominam że coś ciekawego się wydarzyło i dopiero pierwszy odcinek mnie informuje na co miałem to czekać.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#7 cLoNe_xx

cLoNe_xx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 25.06.2010 - |19:49|

Fakt pod tym względem Doctor jest wyjątkowy, nie ma nic gorszego niż czekać kilka miesięcy na zakończenie. Co nie znaczy, że ten tydzień się strasznie nie dłużył. Tym bardziej, że w tym okresie jest tak mało seriali :D
  • 0

#8 OmniSzron

OmniSzron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.07.2010 - |01:49|

Genialny odcinek nie spodziewałem się, że to doktora właśnie zamkną w niej :D. Kurcze teraz cały tydzień czekać na zakończenie.

Heh, a ja jak tak słuchałem tego opisu na początku, o tym, że w Pandorice zamknięty jest "goblin, trickster, wojownik, którego lęka się połowa wszechświata", to pomyślałem sobie: "kurde, nie wyobrażam sobie kogoś tak potężnego; no, chyba, że byłby to sam Doktor". Od razu jednak odrzuciłem taką myśl, bo cały czas byłem przekonany, że ktoś tam już jest, więc Doktor nie może być jednocześnie wewnątrz i na zewnątrz (obie teorie zostały zresztą obalone przez Moffata w tym i następnym odcinku).

Odcinek bardzo fajny. Wyjątkowo przypadła mi do gustu rola River w tym odcinku. Fajnie jest oglądać ją coraz wcześniej w jej linii czasu. Szczerze, to nie mogę się doczekać rozwiązania jej wątku do końca. Chciałbym też zobaczyć jej pierwsze spotkanie z Doktorem (to, w którym ona jeszcze go nie zna, a on już widział ją tyle razy).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych