Vincent and the Doctor
Odcinek 05x10 Vincent and the Doctor
Rozpoczęty przez
psjodko
, 22.05.2010 - |05:23|
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22.05.2010 - |05:23|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 07.06.2010 - |21:11|
Właśnie skończyłem oglądać i dałem 10 z czystym sumieniem. Bardzo lubię odcinki "historyczne" Doktora a ten był szczególnie udany, wg mnie na poziomie "The Girl in the Fireplace". Nowy, do tej pory niespotykany obcy, więc nie wiadomo, czego się po nim można spodziewać. Ale to w sumie tylko pretekst do przedstawienia Vincenta van Gogha.
Ten odcinek ma jakiś taki balans, bo z jednej strony jest optymistyczny, pozytywny, a z drugiej strony pesymistyczny, bo jednak pewnych rzeczy nie da się zmienić. Świetna zabawa z obrazami, żywcem odwzorowane obrazy, Vincent zalewający i zamalowujący swoje dzieła, plus pokazanie, jaką trzeba mieć wyobraźnię, żeby tak malować.
No i w to wpleciona Amy, u której niby jest wszystko ok, ale van Gogh widzi, że coś jest nie tak, coś się jej stało, mimo tego, że nawet ona o tym nie pamięta. I słowa, że ona nie jest z tych, co wychodzi za mąż.
I to wszystko w połączeniu tworzy świetny mix, oby kolejne odcinki Doktora utrzymały ten poziom.
Ten odcinek ma jakiś taki balans, bo z jednej strony jest optymistyczny, pozytywny, a z drugiej strony pesymistyczny, bo jednak pewnych rzeczy nie da się zmienić. Świetna zabawa z obrazami, żywcem odwzorowane obrazy, Vincent zalewający i zamalowujący swoje dzieła, plus pokazanie, jaką trzeba mieć wyobraźnię, żeby tak malować.
No i w to wpleciona Amy, u której niby jest wszystko ok, ale van Gogh widzi, że coś jest nie tak, coś się jej stało, mimo tego, że nawet ona o tym nie pamięta. I słowa, że ona nie jest z tych, co wychodzi za mąż.
I to wszystko w połączeniu tworzy świetny mix, oby kolejne odcinki Doktora utrzymały ten poziom.
Napisano 13.06.2010 - |01:33|
Fajny odcinek. Potwór był mało interesujący w porównaniu z postacią Van Gogha. No i to zakończenie, jak przenoszą Vincenta do muzeum. Aż mi się łezka zakręciła w oku.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych