Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 026 - S03E02 - Beautifully Broken

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (5 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (3 głosów [60.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 60.00%

4. 7 (1 głosów [20.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 20.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.05.2010 - |16:57|

B)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 anrew

anrew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 21.06.2010 - |19:08|

Grono wielbicieli się wykruszyło? Napisy się zdążyły pojawić a nikt nie komentuje? No cóż jak zwykle napięcie na koniec odcinka - osobiście nie przepadam za takim rozwiązaniem. Pomysłowe wykorzystanie lampy naftowej, wilkołaki na służbie i zlumpiona rodzinka zmiennych - całkiem udany odcinek.
  • 0

#3 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 21.06.2010 - |21:49|

Znacznie ciekawiej niż poprzednio, ale tego należało się spodziewać. Szykuje się duże zagęszczenie wątków i dobrze, bo dzięki temu może nie będzie czegoś w stylu przynudzającej Maryann jako głównej osi sezonu. A teraz mamy królewskie wampiry, wilkołaki, zmiennokształtnych, Hotshot i sporo innych ciekawostek.

Dobre teksty Jasona i Lafayette'a, ale i tak najlepsza była Sookie naśladująca Billa: "Sookie" :lol:

Poza tym nadal uważam, że wprowadzenie postaci Jessiki było genialnym pomysłem. Terry też jest świetny. Zresztą konstrukcja bohaterów to od początku była bardzo mocna strona serialu.

Na minus płacz Sookie i "groźne" miny Erica, którzy według mnie wypadli raczej śmiesznie niż przekonująco.
  • 0

#4 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 22.06.2010 - |12:04|

Nie jest źle. Powoli wraca klimat TB. Zdecydowanie na plus Jason, ale do tego już się przyzwyczaiłem. W pierwszym sezonie był niewyżytym erotomanem, w drugim postanowił odszukać Boga, a teraz zapragnął zbawiać świat. Natomiast jeśli chodzi o minusy to tu prym wiedzie wątek Tary - nuda.
Mam nadzieje, że już niebawem Bill zniknie z serialu, a rozwinięta zostanie historia Erica, która wydaje się o wiele ciekawsza.
  • 0

#5 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.06.2010 - |08:49|

Odcinek trochę lepszy od pierwszego, ale i tak były lekkie nużyzny, a mam tu na mysli wątek Tary. Zupełne flaki z olejem. Tak jakby scenarzyści nie wiedzieli co z nią począć. Jakiś taki melodramat nam się momentami zrobił (scena w łazience i wizyta u matki Lafayette'a). A do tego jeszcze Sookie płacząca za Billem, też ten wątek jakiś słaby.
Za to przybywa wiele nowych ciekawych motywów. Historia Erica i jego zatargi w przeszłości z wilkołakami (chlopak był w SS ;) ).
Do tego jeszcze jakiś książę wampir i jego przydupas wraz ze świtą pomagających mu wilkołaków.
Tak jak ktoś już wspomniał coraz fajniejsza jest też postać Jessiki (BTW ciekawe co się stało z ciałem zabitego przez nią kolesia, chociaż sądzę, że mogła tutaj pomóc Pam).
No i pojawił się niejaki Mr Cromwell, który ewidentnie ma coś do Sookie (ten wątek może być dosyć ciekawy). Jakieś współzawodnictwo pomiędzy 3 kolesiami (Bill, Eric, Cromwell)? Może dojść do pojedynku o kobietę ;)
Co do Jasona to chyba znalazł nową laskę. Czyżby miał też zostać stróżem prawa? Zgrabnie uporał się z kolesiem od amfy czy co on tam miał.
Czekam na ciąg dalszy bo zaczyna się robić całkiem ciekawie, niech tylko zrobią coś z tą Tarą.
Za odcinek daję 8 i liczę na więcej.
  • 0

#6 misiokles

misiokles

Plutonowy

• Użytkownik
  • 404 postów

Napisano 23.06.2010 - |09:08|

Odcinek trochę lepszy od pierwszego, ale i tak były lekkie nużyzny, a mam tu na mysli wątek Tary. Zupełne flaki z olejem. Tak jakby scenarzyści nie wiedzieli co z nią począć.

Oj wydaje mi się, że wiedzą. Konfrontacja Tara-Jason (i mimowolnie Sookie) wydaje się nieunikniona.

Za to przybywa wiele nowych ciekawych motywów. Historia Erica i jego zatargi w przeszłości z wilkołakami (chlopak był w SS ;) ).

Czy ja wiem czy to takie ciekawe? Gdyby nie byli to i tak nie miałoby to znaczenia dla fabuły. Ponadto Bill w pierwszym sezonie wypowiadał się o swoim udziale w wojnie secesyjnej, później też były różne wtręty historyczne. To normalna konsekwencja długowieczności.

Tak jak ktoś już wspomniał coraz fajniejsza jest też postać Jessiki (BTW ciekawe co się stało z ciałem zabitego przez nią kolesia, chociaż sądzę, że mogła tutaj pomóc Pam).

Chyba ci odpowiedziałem o tym w hataku. Nie, to raczej sprawka gościa w kowbojkach, który panoszył się po domu Billa i Jesskiki.

Za odcinek daję 8 i liczę na więcej.

Ja też liczę na więcej, ale scenarzyści namnożyli wątków i boję się jak je rozwiążą w 10 odcinkach. Żeby tylko akcja nie goniła na łeb i szyję, gdyż to nie służy logice.
  • 0

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.06.2010 - |09:31|

Ogólnie, to jeszcze nie wiemy, co będzie tak naprawdę głównym wątkiem w tym sezonie. Można przyjąć poszukiwanie Billa, ale raczej przyjąłbym plany tego króla Missisipi.
  • 0

#8 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 23.06.2010 - |12:17|

Czy ja wiem czy to takie ciekawe? Gdyby nie byli to i tak nie miałoby to znaczenia dla fabuły. Ponadto Bill w pierwszym sezonie wypowiadał się o swoim udziale w wojnie secesyjnej, później też były różne wtręty historyczne. To normalna konsekwencja długowieczności.

Źle się wyraziłem, moja wina. Chodzi mi o to, że te zatargi Erica z wilkołakami trwają już od dosyć długiego czasu i teraz może się to zakończyć. W taki czy inny sposób. Może dojść do konfrontacji, która może być dość ciekawa.

Chyba ci odpowiedziałem o tym w hataku. Nie, to raczej sprawka gościa w kowbojkach, który panoszył się po domu Billa i Jesskiki.

To chyba nie byłem ja, nie jestem tam zalogowany :P Ale faktycznie może być tak jak mówisz, ale wszystko się okaże z czasem. Myślałem o Pam, gdyż Jessica rozmawiała z nią o tym jak pozbyć się ciała i może tamta zechciała jej pomóc licząc na jakiś rewanż.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 23.06.2010 - |12:19|

• 0

#9 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 23.06.2010 - |13:25|

Mnie się wydaje, że ten trup od Jessiki stał się wampirem.
  • 0

#10 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 23.06.2010 - |13:31|

A ja jestem przekonany, że Cromwell go zabrał. Z rozmowy Jessici z Pam wynikało, że po prostu ona nie kontrolowała siebie i przeholowała.
  • 0

#11 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 24.06.2010 - |10:33|

A ja jestem przekonany, że Cromwell go zabrał. Z rozmowy Jessici z Pam wynikało, że po prostu ona nie kontrolowała siebie i przeholowała.

Miejmy nadzieję, że wszystko się wyjaśni w przyszłym odcinku. Zastanawia mnie tylko po co Cromwell miałby go zabierać. Jaki miałby w tym cel? Przecież jego wyraźnie interesuje Sookie, a nie Jessica. Ale może czegoś nie wiemy albo nie znamy planu Mr Cromwella.
  • 0

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 24.06.2010 - |23:54|

Jessica, długowłosy młody rudzielec w sukience w kwiatki czy może być coś milszego dla oka :D
Obok niej najlepszym wątkiem jest Jason z detektywem.
Reszta na razie powoli się zarysowuje.

Użytkownik Quendi edytował ten post 24.06.2010 - |23:59|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych