11 maja wyszedł soundtrack z 5 sezonu Lost. Ja właśnie jestem w trakcie przesłuchiwania "najnowszego" dzieła Giacchino i nie ukrywam jestem bardzo ciekawy jego kompozycji. Przesłuchał go już ktoś? Jak wasze recenzje?
Lost season 5 soundtrack
Rozpoczęty przez
Sawyer
, 14.05.2010 - |00:40|
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14.05.2010 - |00:40|
Whatever happens, happens !!!
Napisano 26.05.2010 - |05:07|
Dużo jest utworów mających wywołać napięcie i świetnie się one sprawdzają w połączeniu z akcją w serialu, jednak do posłuchania na osobności to moim zdaniem nie za bardzo się nadają.
Ten soundtrack nie umywa się do genialnego IMHO soundtracku z 4 serii. Brakuje mi charakterystycznych kawałków, czegoś na wzór "There's No Place Like Home", czy "The Constant", nie wspominając nawet o "Life And Death" z sezonu 1.
Ten soundtrack nie umywa się do genialnego IMHO soundtracku z 4 serii. Brakuje mi charakterystycznych kawałków, czegoś na wzór "There's No Place Like Home", czy "The Constant", nie wspominając nawet o "Life And Death" z sezonu 1.
Napisano 26.05.2010 - |12:11|
1 sezon - Doskonały, utwory pasują zarówno do serialu jak i do słuchania oddzielnie. Niezwykły klimat.
2 sezon - Niby nieźle, ale za dużo huków, puknięć i szarżowania, które towarzyszą walkom itd. za mało w tym wszystkim melodii. Ale mamy w końcu świetne "End title"
3 sezon - Najsłabszy z tych, które słyszałem. Utworów jest bardzo dużo, są często krótkie, niemal nie różnią się od siebie. To bardziej zbiór skitów niż pełnoprawne utwory.
Reszty nie słyszałem (da ktoś namiary na PW?), ale sezon szósty ma niezwykłą muzykę, na poziomie 1 sezonu.
BTW. "Locke'd out again" i "Hollywood and vines" to coś niezwykłego.
2 sezon - Niby nieźle, ale za dużo huków, puknięć i szarżowania, które towarzyszą walkom itd. za mało w tym wszystkim melodii. Ale mamy w końcu świetne "End title"
3 sezon - Najsłabszy z tych, które słyszałem. Utworów jest bardzo dużo, są często krótkie, niemal nie różnią się od siebie. To bardziej zbiór skitów niż pełnoprawne utwory.
Reszty nie słyszałem (da ktoś namiary na PW?), ale sezon szósty ma niezwykłą muzykę, na poziomie 1 sezonu.
BTW. "Locke'd out again" i "Hollywood and vines" to coś niezwykłego.
Użytkownik Northim edytował ten post 26.05.2010 - |12:12|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych