Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zlot wakacyjny nad morzem - sierpień 2010 - Chłapowo

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 03.05.2010 - |14:59|

Na zlocie w Sierakowie zaproponowaliśmy letni zlot nad morzem, pomysł się przyjął więc przejdźmy do konkretów.

Kiedy:
Myślę że okreś zawierający w sobie weekend sierpniowy - 20-21-22.08.2010
Ogólnie pomysł jest na to żeby zlot zrobić dłuższy niż tylko weekend, ale wiadomo że niektórzy mogą mieć problem z urlopem więc główny trzon zlot byłby w podany weekend, a Ci co mogą wziąć sobie urlop albo przyjeżdżają wcześniej w tygodniu jakoś albo zostają dłużej po weekendzie, to jeszcze dogramy w zależności co większości będzie pasować.

Gdzie:
Chłapowo koło Władysławowa, dokładnie to tu:
http://maps.google.p...14&source=embed

:)
Ośrodek to Rancho Oland, jak ono wygląda możecie zobaczyć tutaj jest mapka:
http://www.domki-kempingowe.com.pl/

Mamy do wyboru pokoje w ośrodku wczasowym, albo domki kempingowe, ewentualnie przyczepy campingowe jakby jakimś cudem nie było miejsc, ale im szybciej się zdecydujemy tym większe prawdopodobieństwo że miejsca w domkach będą :).

Jak widać plaża jest już zaraz po drugiej stronie ulicy a na terenie ośrodka są boiska różne, kort tenisowy, koniki na których można się przejechać, jest tam też kryty basen :). Na samym terenie jest też bar i sklep więc w nagłych potrzebach nie będzie trzeba daleko chodzić. Ośrodek jest przy samym przystanku PKS więc jakby ktoś się nie załapał na transport samochodowy ma dogodny dojazd.

Ceny:
Jak się kształtują oficjalne ceny

Za domek 4 osobowy 230 złotych za dobę, a w domku mamy TV, lodówkę, czteropalnikowa kuchenka z piekarnikiem no i w pełni wyposażona łazienka.

Za domek 6 osobowy 260 złotych za dobę, a w domku mamy TV, lodówkę, kuchenkę, zestaw garnków, patelnia, szklanki, sztućce, talerze i czajnik. (chyba wybralibyśmy tę opcję bo wychodzi 43 z groszem za osobę, o ile będą wolne)

Jest możliwość dostawek w domkach i dopłata za osobę wynosi wtedy 20 złotych na dobę.

Jeśli chodzi o pokoje w ośrodku wczasowym oficjalna cena jest 54 zł za osobę na dobę ale już na stronie pisze że do negocjacji więc myślę że trochę można będzie upustu zyskać :)

W ośrodku znajduje się sala kominkowa i świetlica, więc myślę że gdzieś tam można się będzie ulokować ze sprzętem, podobno ma być też sala multimedialna ale jest dopiero w trakcie przygotowania więc nie wiadomo czy zdążą do naszego przyjazdu.

Ceny które są podane wyżej są takie jak podaje strona internetowa, ale myślę że po znajomości otrzymamy jakiś upust, dokładnie będzie wiadomo jak będziemy wiedzieć ilu nas mniej więcej będzie chętnych, jakie terminy dokładnie ustalimy i wtedy przedyskutujemy upust z właścicielem, w każdym razie jakiś upust na pewno będzie.

Strona ośrodka dla chcących zobaczyć galerie zdjęć i poczytać więcej szczegółów: oland-wczasy.pl

Wstępnie kto się pisze i na jaki okres? Czy tylko weekend czy na przykład od 16.08-22.08 lub 21.08

W najbliższych dniach BST zadzwoni do ośrodka i dowie się więcej szczegółów związanych z salką itp. wtedy napiszemy coś więcej.
Pamiętajcie :D im nas będzie więcej tym taniej wyjdzie :D.
  • 1

#2 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.05.2010 - |15:35|

Chciałbym na dłużej, ale czy kasa pozwoli, to nie wiem.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#3 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.05.2010 - |15:42|

właśnie nad morze daleko, i jak już coś to lepiej planować coś np na 5 dni chociaż albo tydzień, bo dojazd też kosztuje.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#4 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.05.2010 - |16:07|

Ja się piszę... narazie napewno na wyżej wspomniane dni. A czy więcej, to sie okaże :]
Log65: Happy camper

#5 bob_czarny

bob_czarny

Mega Organizator

• Użytkownik
  • 230 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.05.2010 - |16:46|

wstępnie jestem na tak, względem daty i pomysłu nawet i Ania :), podoba mi się opcja domków 6 osobowych z tego względu że wychodzi ekonomicznie i będzie wesoło w domku :D, miejscówka bardzo fajna bo można się wybrać na Hel jakimś busem
  • 0
Dołączona grafika

#6 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.05.2010 - |17:27|

Przydałoby się tylko żeby taki domek miał więcej niż jeden komplet kluczy ;]
  • 0

#7 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 03.05.2010 - |19:01|

A na hel można się dostać autobusem numer 666 :D.
Na helu możemy zorganizować wycieczkę po bunkrach z umocnień.

Plan wycieczki kształtuje się tak:
Rano jedziemy 666 nam Hel, kupujemy bilety na tramwaj wodny, zwiedzamy Hel, wsiadamy na tramwaj wodny jedziemy do Gdyni, zwiedzamy Skwer Kościuszki i zwijamy się autobusem Gdynia-Karwia do Chłapowa.

Inna proponowana wycieczka:
Jedziemy autobusem 666 w drugą stronę na Dębki na plaże nudystów :D

Trzeci wycieczka:
Jedziemy 666 do Jastarni-Juraty tam zwiedzamy mieścinki (na lotnisku można się samolotem przelecieć) i wracamy z powrotem do Chłapowa.

To takie na poczekaniu wymyślone wycieczki ale BST jest stamtąd to może powymyślać jeszcze sporo innych pomysłów.
  • 0

#8 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 04.05.2010 - |20:43|

Pomysł ze zlotem bardzo fajny, rok temu nawet bylismy niedaleko, Karwia-Ostrowo i co lepsze w tym samym czasie Majki Obi i Hvolt tez byli w okolicy.

Okolica bardzo fajna, szerokie i ladne plaze, jest co zwiedzac.
Co do lokali to cena standardowa 40-50zł w sierpniu to w sam raz, co prawda mozna taniej cos znalesc ale zawsze jest ryzyko.

Jak by co to Ja i Renia piszemy sie na taka impreze tylko z malą poprawka, minimum 7 dni tzn jesli zlot mial by trwac 3-4 dni to bysmy pare dni wczesniej zawitali do tego osrodka i pare dni po zlocie go opuscili tak zeby posiedziec z 7-10 dni.
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#9 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 04.05.2010 - |23:10|

Ja też myślę tak żeby na dłużej :) ale po namyślę stwierdzam że lepiej zacząć równo, wszyscy 20.08 a Ci co mogą zostają dłużej. Nie ma sensu zaczynać wcześniej bo jedni będą świeży a inni to już będzie zmęczenie materiału :> więc lepiej zaczynamy wszyscy razem z równymi szansami :D.
  • 0

#10 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.05.2010 - |23:37|

No też wolę przedłużenie niż szybszy start. Zwłaszcza, że planuję Brutal Assault odwiedzić. http://brutalassault.cz/en/ :D
  • 0

#11 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 05.05.2010 - |21:07|

a miało być w świąteczny weekend :(, na dzień dzisiejszy mam tygodniowy urlop. max dwa tygodnie od 9 sierpnia (postój w firmie), tak więc koniec przepada na 22 sierpnia :(, tak więc ciężka sprawa, zobaczymy jeszcze
  • 0

#12 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 05.05.2010 - |21:24|

Data nie jest ostateczna, tak tylko rzuciłam, jeszcze nic nie jest ustalone, możemy jechać tydzień wcześniej i zacząć w weekend 13-15 i dalej.
Dlatego temat rzuciłam jeszcze przed odezwaniem się do ośrodka, żeby ustalić jak nam wszystkim pasuje.
Wiadomo, że im bardziej w szczycie ustalimy datę zlotu to będzie trzeba zarezerwować domki żebyśmy się załapali.
Myślę że dobrze by było ustalić termin całego zlotu (weekend i czas do niego przyległy) i wstępnie określić kto na ile przyjedzie do końca tygodnia, żeby można było zarezerwować odpowiednią liczbę domków na odpowiedni okres.
Wiem że to wcześnie i niektórzy nie mają jeszcze ustalonych urlopów ale im szybciej zarezerwujemy domki tym większe prawdopodobieństwo że się załapiemy na te tańsze.
Jak zabraknie domków zawsze możemy wziąć przyczepy campingowe ale jeszcze nie wiem jak to finansowo by wyglądało wtedy.
  • 0

#13 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.05.2010 - |21:43|

Jak mówiłem wcześniej, u nas to różnie może być, generalnie ciężko mi coś planować dalej niż dwa tygodnie w przód, ale jakby się udało, to spróbujemy :)
  • 0

->1019<-

#14 Zibi

Zibi

Fotoreporter

• VIP
  • 410 postów
  • MiastoŚwiebodzin

Napisano 05.05.2010 - |21:57|

spoko saggi, tak więc mi najlepiej pasuje od 7 do 15 sierpnia lub ewentualnie 14-22 sierpnia :)
  • 0

#15 Monk

Monk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • Miastoopolskie

Napisano 06.05.2010 - |20:05|

Ja z Maxą wstępnie tak i to na dowolny termin i to z opcją przedłużenia chętnie :)
  • 0

#16 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 07.05.2010 - |18:21|

No to narazie wstępnie wygląda sprawa tak:

1. Hans Olo = tydzień
2. Gibol = tydzień
3. SGTokar = weekend (na razie)
4.5. bob_czarny + Ania = ?
6.7. Przemas + Renia = tydzień
8.9.i pół :) Zibi + Gosia + Anotś xD = tydzień
10.11. _Neoo_ + siarenka = weekend (albo chociaż jedna noc na dostawce :P )
12.13. Monk + TJ Maxa = tydzień
14.15. saggi + BST = weekend (na razie)

Jeżeli nikomu nie przeszkadza może ustalimy już datę ostatecznie na 13-15-19.08 :) mam nadzieję że wszystkich z listy mogę traktować jako zdecydowanych co najmniej na 50% :> że będą :). My na razie na 100% na weekend, a co więcej to się obaczy w najbliższym czasie.

Żeby zminimalizować koszty możemy podarować sobie branie salki, i zorganizować się w jednym z domków bo są duże :) i tam przechowywać sprzęt i siedzieć w razie niepogody, a tak to i tak raczej większość dnia przesiedzimy na świeżym powietrzu, zwłaszcza na plaży :D.

Jeszcze nie wiem jak to będzie gdy nie będzie pełnego obłożenia na domki bo teoretycznie ceny są za domek nie od osoby, ale to jeszcze się ustali. Poczekam jeszcze parę dni może się jeszcze parę osób zdeklaruje, bo im nas więcej tym większy rabat osiągniemy myślę i wtedy zadzwoni się do ośrodka :).

Może ktoś wysłać jakieś powiadomienie o tym zlocie masowe do ludzi? :)
  • 0

#17 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 08.05.2010 - |18:21|

Wiesz , ciężko się deklarować na 100% jak się kosztów nie zna .
Ja jeżeli już , to mógłbym dopiero od 16 ( 14 idę na wesele i po prostu wcześniej nie dam rady)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 saggi

saggi

Wielki Organizator

• VIP
  • 875 postów
  • MiastoPOZNAŃ

Napisano 08.05.2010 - |20:30|

Koszty poglądowe są podane w pierwszym poście, i na pewno tego kosztu nie przekroczymy, może być jedynie mniej w zależności ile utargujemy.
:)
  • 0

#19 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.05.2010 - |22:56|

Wiesz , ciężko się deklarować na 100% jak się kosztów nie zna .

Koszty kosztami, mi jest nieznane co ja w ogóle będę w lipcu sierpniu robił. Jeżeli znajdę sposób na zebranie jakiejś gotówki (praca na wakacje) to się zjawie. Jeżeli to się z jakichś przyczyn nie uda no to już gorzej.

Tak czy inaczej, ja myślę, że bardziej znaczącą odpowiedź będę mógł dać na początku lipca :)
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#20 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 12.05.2010 - |11:44|

my myślę, że na mniej niż 50%
na weekend nad morze z Katowic to jednak trochę... nieopłacalne..
także nas chyba lepiej nie liczyć, a jak się uda to na jakiejś dostawce czy coś...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych