Skocz do zawartości

Zdjęcie

Iron Man 2 (2010)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.05.2010 - |00:09|

Iron Man 2

Dołączona grafika

Opis:

Tony Stark (Robert Downey Jr.) powróci, aby stawić czoło kolejnym przeciwnikom. Akcja filmu ma miejsce pół roku po pierwszej części, tym razem Tony nie ukrywa swojej tożsamości.

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 02.05.2010 - |00:09|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#2 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 02.05.2010 - |22:12|

Właśnie wróciłem z kina i przyznam, że film mi się podobał. To chyba jedyny film o superbohatarze, w którym nie czekałem na akcję, ale za to nie mogłem się doczekać kolejnego tekstu Tony'ego.
Całkowicie zgadzam się z twoją recenzją, solidna ósemka również ode mnie :)

Czegoś małego jednak mi brakowało, nie jestem w stanie stiwerdzić czego, bo wszystko było: akcja, humor, znani aktorzy. Spodziewałem się rozrywki i dokładnie to dostałem, nie wyszedłem z kina z poczuciem straty czasu i pieniędzy.

Co do tłumaczeń, to faktycznie, aż żal patrzeć jak tłumacze wykładają się na podstawowych rzeczach. Mnie dotknęło w szczególności tłumaczenie "Get a roof" na końcu filmu. W kontekście to powinno brzmieć "Znajdźcie sobie własny dach", a tłumacz napisał (głowy nie dam): "Wejdźcie na dach" czy coś równie głupiego.

Oh i przeczytałem, że jednak po napisach była jeszcze jakaś scena? Szkoda, że zapomniałem o tym :/

EDIT: Jest na YT.
Spoiler

Użytkownik garus edytował ten post 02.05.2010 - |22:24|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#3 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.05.2010 - |23:18|

Co do tłumaczeń, to faktycznie, aż żal patrzeć jak tłumacze wykładają się na podstawowych rzeczach. Mnie dotknęło w szczególności tłumaczenie "Get a roof" na końcu filmu. W kontekście to powinno brzmieć "Znajdźcie sobie własny dach", a tłumacz napisał (głowy nie dam): "Wejdźcie na dach" czy coś równie głupiego.

Jeszcze ze 2 rzeczy miałem zapisane, ale już nie wspominałem, bo szkoda miejsca. Ogólnie napisy lipne. Tzn. jakby to były amatorskie to w porządku, ale od profesjonalistów wymagam... profesjonalizmu, czyli zero błędów.

Oh i przeczytałem, że jednak po napisach była jeszcze jakaś scena? Szkoda, że zapomniałem o tym :/

Tak, ja też się dowiedziałem po.

Spoiler

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#4 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 03.05.2010 - |09:40|

Fajnie, że jest zapowiedź kolejnego filmu po napisach - dobry motyw
Ogolnie jak na sequel film znakomity, jedyne co mnie dotknęło to walka z Whiplashem - jakiś dowcip chyba, oraz Samuel L. Jackson - on chyba już sobie powinien dać spokój z kinem - to am być Nick Fury? To chyba jakiś dowcip jest, to ma być zachowanie szefa TARCZY?
Za mało Scarlet (która została przepięknie ucharakteryzowana) i za mało Gwyneth
Akcja na bardzo dobrym poziomie, teksty Starka również świetne - oby więcej takich filmów

No i na końcu zapowiedź kolejnego filmu, tyle czekania po napisach, scena mogła być zdecydowanie lepsza
  • 0
You are what you believe yourself to be

#5 lol1234

lol1234

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03.07.2010 - |17:26|

Witam.
mam pytanie czy ktoś wie jakie bronie produkował tylko rakiety czy coś jeszcze Tony stark
\Z góry dzięki za pomoc
  • 0

#6 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 03.07.2010 - |20:37|

W komiksach czy w filmach?
  • 0

#7 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 14.11.2010 - |00:44|

Z opóźnieniem obejrzałem i mogę stwierdzić, że jednak dwójka jest nierówna. Do połowy filmu niestety sztampa, ględzenie, nudziarstwo plus przegięte efekciarstwo (biczowanie bolidów na torze w Monaco litoooości!!!), a ciekawie robi się dopiero od chwili, gdy Tony zabiera się do pracy nad projektem ojca i od tej chwili ogląda się resztę z zainteresowaniem, ale sequel nie jest lepszy od jedynki.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych