Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hex

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21.10.2004 - |10:10|

:unsure: Na początku, chciałbym zaznaczyć, że nie wiem, czy dramat o siłach nadprzyrodzonych można zaliczyć do sci-fi. Jeśli nie, to proszę o usunięcie tematu.

Na Skyone ruszył nowy mini-serial (bodaj 5 odcinków) zatytułowany "HEX". Z tego, co przeczytałem na jakiejś stronie, serial porównywany jest z "Buffy the Vampire Slayer". Z tą różnicą, że "HEX" jest bardziej mroczny.

Po obejrzeniu pierwszego odcinka, wydaje mi się, że serial może być ciekawy.

Cassie jest nieśmiałą studentką, poniżaną przez rówieśników. Pragnie być popularna, aby móc zbliżyć się do chłopaka, w którym skrycie podkochuje się. Pewnego dnia znajduje dziwną, starą wazę. Dotykając jej kantów, rani się w palec. Po jakimś czasie zauważa, że jest coś z nią nie tak. Zdaje sobie sprawę z tego, że posiada moce, które mogą być niebezpieczne. Przekonuje się o tym jej najlepsza przyjaciółka, która kocha Cassie, ale bez wzajemności. Cassie widzi także tajemniczego mężczyznę, który ją śledzi. Okazuje się, że to demon, Azazeal.

Oficjalna strona miniserialu znajduje się TUTAJ.
Więcej informacji, zdjęcia i zwiastuny znajdują się TUTAJ

Użytkownik fantomik edytował ten post 21.10.2004 - |10:20|

• 0

#2 Gość_Saleme_*

Gość_Saleme_*
  • Gość

Napisano 24.10.2004 - |19:25|

własnie sciagam jutro sobie lokne i dam znac
  • 0

#3 wonover

wonover

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.11.2004 - |14:46|

no wszystko extra tylko czy ktos widzial do tego napisy ? :) Bo serial zapowiada sie niezle.

pozdr
WonOver
SFW-Network
  • 0

#4 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 20.11.2004 - |15:03|

no wszystko extra tylko czy ktos widzial do tego napisy ? ...

Nie i raczej ich nie uświadczysz bo zainteresowanie serialem jak widać jest małe, a szkoda bo serialik jest niezły. Ostatni odcinek mini-serii skończył się tak jakby producenci planowali kolejny sezon, ale jak na razie nic o tym nie słyszałem. Serial polecam wszystkim którzy oglądali Buffy (lub seriale pokrewne, aczkolwiek serial ten trochę się od nich różni, zapewne przez swój brytyjski akcent :) ) i lubią takie klimaty. Fabuły nie zdradzam :) niech każdy kto jest zainteresowany sobie sam obejrzy.

Z tą różnicą, że "HEX" jest bardziej mroczny.

No nie powiedziałbym, Buffy była chyba bardziej mrocznym serialem. W Hex większość akcji dzieje się w dzień i w dodatku w szkole lub niedaleko, i poza paroma scenami, które nie są aż tak straszne, (raczej bardziej tajemnicze) to nie widać tam żadnych takich mrocznych scen. Ale to tylko moje odczucie.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 20.11.2004 - |15:10|

• 0
Zawsze po grudzie

#5 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.11.2004 - |17:59|

Szczeże mówiąc seriali miał niezły początek, a potem zrobił się nudny, nieciekawy itp wszystko szło do przodu jak flaki z olejem... dużo gadania o niczym, duchy były jakieś dziwne, jadły, miały odbicia w lustrze, słychać było kroki, nie mówiąc już o tym że musiały sobie otwierać drzwi... Akcja strasznie ślamazarnie szła do przodu, z odcinka na odcinek było mniej ciekawie, mimo iż idea była dobra trochę jakby brakowało pomysłów i była masa zapchaj dziur. Tak czy i naczej na końcu odcinka 5 w wersji PDTV.SFM było powiedziane, że Hex wróci w przyszłym roku...
  • 0
Master of possimpible ;)

#6 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21.11.2004 - |23:21|

Szczeże mówiąc seriali miał niezły początek, a potem zrobił się nudny, (...)

Popieram. Dlatego swoją przygodę z tym serialem skończyłem na 3 odcinku. Początek sprawiał wrażenie, że serial bedzie fajny. Ale jak zobaczyłem "ducha", to się zdegustowałem (duch, który je, ma odbicie w lustrze, wyciaga z automatu chipsy itd). Zresztą sama akcja, jak było wspomniane, ciągnie się jak flaki z olejem. Dlatego żałuję, że zacząłem ten temat.

Użytkownik fantomik edytował ten post 21.11.2004 - |23:24|

• 0

#7 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 10.08.2005 - |22:05|

Drugi sezon Hex'a będzie miał swoją premierę 18 września na Sky One, potem kolejne odcinki co tydzień.
Przed nowym odcinkiem będzie "The Making of Hex".
Podobno ten sezon ma mieć 13 odcinków, ale na razie nie mogę potwierdzić tej informacji.
  • 0
Master of possimpible ;)

#8 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 11.08.2005 - |10:06|

Po obejrzeniu zakończenie pierwszego sezonu wydaje mi sie ze drugi sezon będzie zbyt oblatany. Jak w każdym serialu "ktoś kogoś szuka" a główna bochaterka będzie szukać swojego dziecka. No nic zobaczymy, ale jakoś przyszłości nie wróżę temu serialowi.
  • 0
Zawsze po grudzie

#9 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 28.11.2005 - |11:09|

Już od jutra (Wtorki) Hex leci w polskiej telewizji na kanale TV4 o godzinie 20:50.
Postaram się zgrać ścieżki jeśli ktoś jest zainteresowany.
  • 0
Zawsze po grudzie

#10 Asmo

Asmo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29.11.2005 - |20:00|

Slyszalem ze jest fajny...czekam z niecierpliwoscia.

PS. moge przepisywac EARTH TFC bo to jeden z moich ulubionych...sama przyjemnosc...
  • 0

#11 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.11.2005 - |09:46|

Klątwa upadłych aniołów, nasi tłumacze jak zwykle rulez :P.

Po pierwszym odcinku wyraźnie było widać (m.in. po tępie akcji) że to angielski serial. Ale ogólnie nie był zły chociaż wybitny też nie ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych