Odcinek 165 - S08E11 - Gemini
Napisano 19.10.2004 - |18:16|
Replikator o wyglądzie Sam Carter przybywa do SGC w poszukiwaniu pomocy w pokonaniu Piątego, RepliCarter twierdzi, że znalazł on sposób na przeciwstawienie się broni stworzonej przez Jack'a i używanej tereaz przez Asgard.
Amanda powiedziała w wywiadzie, że jest to dość istotna historia i wiele się dzieje, oczywiście jest spoko efektów specialnych... Najistotniejszą rolę w epizodzie odegra oczywiście Sam i jej "bliźniaczka".
Zdjęcia: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07.
Napisano 15.12.2004 - |02:00|
W prawdzie nie było długo SG-1, ale to akurat nie miało aż tak dużego znaczenia, po prostu RepliCarter wymiata. Już sam poczatek był niezły, samo to, że się pojawiła, a potem to napięcia cały czas jak się okazało, że współpracuje z Piątym. Carter jednak coraz bardziej jej ufała, jak tu nie wierzyć sobie, z drugfiej strony zachowanie RepliCarter było wrecz zaskakujące i cieżko jej było nie odeniać pozytywnie... Okazuje się jednak, iż dzięki psychice Sam, stała się praktycznie najdoskonalszym Replikatorem. W końcu chce panowac w naszej galaktyce, a jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc może się na tym nie skończyć... Trochę szkoda Piątego, z drugiej strony, tak to już jest jak próbujesz coś za bardzo kombinować, życie możesz stracić i tak było w jego przypadku...
Jack coś tam przeczuwał, ale nawet Teal'c nie był przekonany, że coś jest nie tak.
RepliCarter pięknie to rozegrała, nie ma to jak ludzka psychika w niesamowicie zaawansowanej i praktycznie niczym nie ograniczonej postaci fizycznej do tego skażona jej programem.
Genialnie się rozpoczęła ta 2 połowa sezonu 8, oby potem nie było gorzej...
I mam nadzieję, że RepliCarter ostro zamiesza jeszcze
Napisano 15.12.2004 - |09:57|
Nie powiem był ciekawy ciągle coś sie działo. Wkońcu wyszli z SGC ale nie daleko
W sumie nie spodziewałem się, że RepliCarter zdradzi Piątego ale miałą chytry plan :hyhy: jak to kobitki.
Co by tu jeszcze napisać..... Podobał mi sie efekt rozssypania ręki kiedy to RepliCarter odłączyła ją jak jaszczurka ogon.
Jeszcze kilka słów o produkcji FoVa podoba mi się sposób wycinania reklam. Tak samo robią w BSG LOL tak chamsko wycina a oni się starają.
Kwiatku Jak ci sie chciało czekać tak długo na Ripa Jeśli zawsze będą tak późno wychodzić to lipa Mogłby sie już pojawiać o 23 no najpóźniej 23.15 wtedy do północy by się obejrzało
Yyyyy to już chyba wszystko.
PEACE
Napisano 15.12.2004 - |10:46|
Napisano 15.12.2004 - |12:45|
syndrom czanej wdowy odziedziczyla teraz RepliCarter :>
i sprawa nowego starego wroga sie wyjasnia replikatowy wracaja jak bumerang jeszcze silniejsze i sprytniejsze, a od Carter jak to powiedziala dostali w spadku pojecie "zdrade". wiece teraz czekamy na kolejne odcinki z RepliiCarter
Napisano 15.12.2004 - |12:45|
Ciekawe czy montują je do Prometheus'a, czy czegoś nowego większego
PS
Co do godzin pojawiania się ripów, to jest tak, że emisja SG-1 na Sky One kończy się o 22.00 naszego czasu, więc jakieś 30min później na ogół powinno być VCD, a potem trzeba tak ze 2 godziny poczekać na PDTV, tereaz było PDTV trochę później, ale raczej nie ma co liczyć, żeby następnym razem będzie znacznie szybciej. No chyba, że LOL się zainteresuje i będzie robił zwykłe TVRIP'y w XviD tak jak to było z sezonem 7.
Tak czy inaczej nie ma co liczyć na zwykły XviD przed 23.00, a PDTV przed 24.00, a do tego jeszcze trzeba zrzucić, więc albo się dłużej posiedzi we wtorki albo się ogląda dopiero w środy...
PS2
Mi akurat sposób wycinania reklam średnio podchodzi, całkowicie niepotrzebne to logo z SG-1.
Napisano 15.12.2004 - |12:55|
ps. w ogole nie podobaja mi sie te replikatory. Teraz bedzie Carter walczyc z Carter....bez sensu, jedna sie bedzie usmiechac a druga nie. Taka roznica.
ps. acha...przypomnialo mi sie.... trzeba byc skonczonym [beeep] by w puszczac do bazy najwiekszego wroga. I to bzdura co mowia na koniec ze to "nie wina Carter". To wlasnie jej wina. Dzieki jej glupocie znow nie ma broni, ktora mozna zwalczac replikatory.
ps2. do Kwiatka odnosnie hipernapendu - czytales widze spoilery...hehe - ja tez czytam
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 15.12.2004 - |13:06|
Napisano 15.12.2004 - |16:51|
Teraz jak zwykle troche pomarudze i troche uwag
Po 1 wydaje mi się ,że animacja samego tunelu została poprawiona i wydaje mi się ,że na lepsze
Po 2 wydaje mi się ,że jak strzelali do replikato-rki :afro: to albo nie trafiali wogule albo jest wogule nie wrażliwa na konwencjonalną broń.
Jeśli ktoś coś wie lub ma jakieś obserwacje prosze o natychmiastoweujawnienie się!!
Po 3 pierwszy raz fabuła od bardzo dawna mnie zaskoczyła wiec 10!!
Napisano 15.12.2004 - |18:47|
Napisano 15.12.2004 - |20:22|
Napisano 15.12.2004 - |20:37|
Co do rozmakzów - Teal'c nigdzie nie dostał rozkazu "Zniszcz replikatora", O'Neill zawsze dawał się przekonać Carter. Zobacz jeszcze raz odcinek.
Napisano 15.12.2004 - |22:50|
Gra aktorska Sam poprostu swietna ... przypomnial mi sie odcinek z Daniel'em "Lifeboat" jesli sie nie myle gdzie on przechowywal w swojej swiadomosci wiele osob gdzie tez bylem pod wrazeniem gry aktorskiej Daniel'a.
Olali nie olali Daniel'a najwazniejsze powiedzial na poczatku odcinku o napedzie ;].
Napisano 15.12.2004 - |23:14|
PS. Bardzo denerwujące to pojawianie się tam gdzie był reklamy tych napisów jak dla mnie to powinni to też skasować. Ale to tylko szczegół, w żaden sposób nie może wpływać na ocenę odcinka.
Napisano 16.12.2004 - |00:38|
Napisano 16.12.2004 - |19:05|
+ za powrót replikatorów
+ za podwójną radość (2 x Sam)
+ Carter zaprzepaściła możliwość obrony przed replikatorami. Nie jest już taka "super"...
+ jest szansa, że już niedługo załoga Atlantis ujrzy na niebie kadłub "Prometeusza" z napisem USA
+ mieliśmy kolejną okazję podziwiać placówkę pozaziemską (a także kolejną technologię Asgardu w postaci satelity)
+ w sumie zdrada replikanatki mnie zaskoczyła...
Minusiki:
- Piąty ginie - a szkoda bo fajna to była postać
- odcinek i tak ustępuje "New orders"
Ogólna ocena - 9.0
Uwagi:
- niektórzy narzekają na tożsamą podwójność Carter w postaci (jakże pięknej :hyhy: ) replikatorki. Tymczasem sam fakt, że Carter pomyliła się w ocenie działań swego sobowtóra, świadczy o tym, że replikatory pod przywództwem Sam da się pokonać. Innymi słowy; RepliSam też odziedziczyła błędy prawdziwej Carter a więc i na nią znajdzie się sposób...
- wydaje mi się, że RepliSam jest bardziej podobna do numeru jeden ("Selekcja nienaturalna"). Wychodzi na to, że numer piąty rzeczywiście miał defekt rzadko spotykany wśród innych replikatorów - czyni go to wyjątkowym. Nasza dzielna replikantka wraca stylem do dawnych replikantów.
Napisano 16.12.2004 - |21:49|
Napisano 17.12.2004 - |00:00|
No nie wiem jak się wkurzą to raczej technologi nam nowej nie dadzą bo to się wyklucza jak mniemam ale może mam inny tok myślowy :afro:nie mamy teraz broni na replikatoów więc asgard się wkurzy na maksa .... Mam nadziej ze da nam jakas tehnologie
Napisano 18.12.2004 - |21:28|
PS. Zawsze mnie ciekawi jak kręca ujęcia z dwoma Amandami na raz .
Napisano 19.12.2004 - |01:18|
blue box lub green box, a potem nalozenie obrazow na tłoPS. Zawsze mnie ciekawi jak kręca ujęcia z dwoma Amandami na raz .
Napisano 19.12.2004 - |09:27|
Co do sposobu wycinania reklam to jak dla mnie jest tandetny, wolę kiedy LOL wycina również logo serialu przed nim właściwym
Anubis is on the move
Scouring the galaxy
An ancient evil arises
Coming IV Quartal 2005
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych