Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ink (2009)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.03.2010 - |18:16|

Ink
Dołączona grafika
produkcja: USA
gatunek: Dramat, Fantasy, Thriller
data premiery: 2009-01-23 (Świat)

reżyseria Jamin Winans
scenariusz Jamin Winans
zdjęcia Jeff Pointer
muzyka Jamin Winans
czas trwania: 105

Opis: IMBD
As the light fades and the city goes to sleep, two forces emerge. They are invisible except for the power they exert over us in our sleep, battling for our souls through dreams. One force delivers hope and strength through good dreams; the other infuses the subconscious with desperation through nightmares. John (Chris Kelly) and Emma (Quinn Hunchar), Father and Daughter are wrenched into this fantastical dream world battle, forced to fight for John's soul and to save Emma from an eternal nightmare. Separate in their journey, they encounter unusual characters that exist only in their subconscious. Or do they? Ink is a high-concept visual thriller that weaves seamlessly between the conscious and the subconscious. Ink has been hailed as the new "it" movie and compared to cult classics Brazil, Donnie Darko, The Matrix, Dark City and Pan's Labyrinth.

"W "Ink" odpłyniesz w eteryczny krajobraz wystylizowanych wizji i niezwykłej muzyki, śledząc historię rozbitego człowieka, który tworzy miejsce dla nadziei.."
Cieżko mi coś napisać o tym filmie, Nie jest to hollywodzka produkcja, niski budżet, fajnie to wyszło. Niektórzy mówią, że lepiej obejrzeć nie wiedząc o tym filmie nic. Po prostu polecam obejrzeć. Moja ocena to 8.
Patrząc po komentarzach, albo się ten film lubi, albo nienawidzi.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.03.2010 - |18:18|

• 0

#2 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 13.03.2010 - |19:04|

Do obejrzenia, ale szczerze mowiac nie wiem skad ten zachwyt nad tym filmem
  • 0
You are what you believe yourself to be

#3 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.03.2010 - |19:47|

Do obejrzenia, ale szczerze mowiac nie wiem skad ten zachwyt nad tym filmem

Cóż , niektórzy piszą, że to arcydzieło, a jest to po prostu bardzo fajna historyjka w dobrym klimacie, świetną muzyką, no i z morałem. Ogląda się go bardzo dobrze, zwłaszcza w zielonych barwach ;) Po prostu film odbija od wpojonych standardów, hollywodzkiej papki i ma klimat. Daje inne spojrzenie na rzeczywistość w pewnym sensie. Rozbija się o inne wymiary, istoty astralne itp, jest to fajnie wszystko pokazane i fajnie wyszło i myślę, że warto go obejrzeć i polecić z tego względu.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.03.2010 - |20:17|

• 0

#4 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.03.2010 - |21:29|

NĘDZA, TRAGEDIA, KOSZMAR, BEŁKOT
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#5 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.03.2010 - |21:45|

Czy ja wiem czy to dobrze zacząć oglądać nie wiedząc o nim kompletnie nic? Z jednej strony fajnie bo film nie jest specjalnie przewidywalny i można się zdziwić. Ale z drugiej strony tak właśnie oglądałem i w pewnym momencie zaczęło nie już telepać. Oglądam prawie pół godziny i nadal nie wiadomo o co chodzi. Z początku odniosłem wrażenie, że to ekranizacja jakiejś prozy tylko dla wtajemniczonych. No ale ogólnie i tak się nie zawiodłem. Poza paroma momentami, w których zaczął mnie po prostu nudzić dało radę go przetrawić. Jeżeli miałbym polecić oglądanie to jednak z dużym zapasem cierpliwości. Trzeba mieć dzień do tego filmu. Moja skromna ocena tak 7/10.
  • 0
don't try

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych