Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 014 - S01E14 - Hell-O

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (7 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

3. 8 (2 głosów [28.57%] - Zobacz)

Procent z głosów: 28.57%

4. 7 (3 głosów [42.86%] - Zobacz)

Procent z głosów: 42.86%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.03.2010 - |22:46|

Posted Image

Odcinek 14 - "Hell-O".

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.04.2010 - |09:31|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.04.2010 - |13:56|

The Doors, AC/DC i The Beatles. To zdecydowanie prawidlowy kierunek.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#3 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.04.2010 - |21:07|

Usunąłem poprzedni post, ponieważ stwierdziłem i jednocześnie przyznaję, że trochę przesadziłem z oceną odcinka :) Odcinek świetny, jednak te nowe postacie w szczególności nowy partner Rachel (Jesse) po prostu słabo śpiewa, a w duecie z nim, nawet Rachel słabo wypadła;/ Natomiast genialnie wypadł Finn i Rachel + grupowy utwór na końcu odcinka... No i nie pierwszy raz zdarza mi się robić repeaty poszczególnych scen :) 8/10

BTW: Reakcja Kurta na Finna, gdy śpiewał bezcenna, chyba Kurtowi trochę serce mocniej zabiło :D

Użytkownik Lowrey edytował ten post 14.04.2010 - |21:11|

• 0

#4 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 14.04.2010 - |21:37|

Trochę dziwny ten odcinek. Czułem się, jakbym ominął jeden gdzieś po drodze. Nagle pary są ze sobą, chyba nie tak kończył się 13 odcinek. Ale ogólnie nieźle.
  • 0

#5 yaten

yaten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 15.04.2010 - |11:22|

A jak dla mnie właśnie male vocal lead Vocal Adrenaline bije Finna na głowę - pierwsza po Artie'em postać, która potrafi wokalnie dotrzymać kroku Rachel. I sama postać wydaje się strasznie charyzmatyczna.

Jednak coraz bardziej wychodzi na wierzch to, co irytowało mnie już wcześniej - straszna niekonsekwencja w kreowaniu relacji między postaciami. Raz Rachel poważnie rozmawia z Kurtem, potem znowu mają na siebie alergię... Zaciekawiła mnie scena, gdy Artie chce przybić piątkę Finnowi, a ten tego nie robi... O co chodzi? Trochę więcej konsekwencji, panowie scenarzyści. Zdecydujcie się, jakie związki łączą poszczególnych bohaterów, a potem KONSEKWETNIE je prowadźcie.

I obserwując to, co było do tej pory - jeśli New Directions mają wygrać regionals to muszą się bardzo postarać, bo Vocal Adrenaline biją ich po prostu na głowę :)
  • 0

#6 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 15.04.2010 - |15:00|

No rzeczywiście słabo ale można się było tego spodziewać bo za szybko zakończyli poprzednie wątki i teraz musieli zaczynać praktycznie od nowa... a tej piosenki The Doors nie cierpię na całego, wykonanie AC/DC też słabe. ;)
BRW Ciekawe czy główny vocal konkurencji nie kręcie jeszcze, że swoją nauczycielką bo tak to trochę wyglądało no ale pewnie nie bo FOXowi bardzo zależy by był to grzeczny serial.

Daje 5.

Użytkownik Krusty edytował ten post 15.04.2010 - |15:01|

• 0

#7 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.04.2010 - |06:43|

Dobry odcinek.
Brakowało mi trochę trenera w akcji.
Jak dla mnie - biorąc pod uwagę sytuację jaką mamy obecnie - w tym tygodniu Glee to "najjaśniejsza" pozycja telewizyjna - jakoś tak od razu miałem lepsze samopoczucie.
  • 0

#8 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.04.2010 - |10:21|

BRW Ciekawe czy główny vocal konkurencji nie kręcie jeszcze, że swoją nauczycielką bo tak to trochę wyglądało no ale pewnie nie bo FOXowi bardzo zależy by był to grzeczny serial.

Raczej nie, ale na pewno ten cały Jessi kręci z Rachel z jej polecenia, dlatego takie spojrzenie było. No i kto wie czy ta nauczycielka też nie ma zamiaru pokręcić się przy Willu, bo wbrew temu co mówiła, zapewne uważa ich za konkurencję i nie lekceważy ich.

Widać że odcinek zrobiony tak, aby nowi widzowie mogli bez problemu zasiąść do serialu bez oglądania wcześniejszych odcinków. Zapewne FOX liczył na nowych widzów, dzięki emisji serialu po American Idol, no i się nie przeliczyli.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#9 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 17.04.2010 - |14:23|

Imo odcinek świetny, a jeśli mamy ustawiać jakąś hierarchię to moim skromnym zdaniem głos Finna bije na głowe całą resztę, tylko Rachel dotrzymuje mu kroku. Jego wykokania w całym serialu był najlepsze, w tym odcinku świetne, wspaniałe "Hello, I love you", a "Don't Stop Belivin'" z pilota to mój ulubiony utwór w serialu.
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.04.2010 - |17:29|

A dla mnie Finn to straszny cieniak.
Facet w ogóle nie ma głosu, bardzo często słychać jak mu go "braknie" i się nie wyrabia.
Strasznie spięty jest i bardzo rzadko udaje mu się wczuć, wyluzować.
Fakt jest taki, że jego najlepszym utworem pozostaje "Don't Stop Belivin" a potem już niewiele ciekawego pokazał.
Rachel to mógłby buty czyścić a nie śpiewać a tym bardziej się z nią umawiać. ;)

Co do nowego odcinka jak dla mnie to minusem było to, że prawie w ogóle nie było w nim Artiego, Pucka, Quinn czy Kurta.
A przynajmniej za mało. Zbytnio się skupili na Emmie i Willu oraz Rachel z nowym.
Całe szczęście nie zabrakło jak zwykle niezawodnej Sue. :D
Słusznie Pawel zauważył, że pewnie to dlatego aby nowi widzowie mogli bez problemu zasiąść do serialu bez oglądania wcześniejszych odcinków.

Użytkownik biku1 edytował ten post 17.04.2010 - |17:31|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 17.04.2010 - |18:04|

Finn, to cieniak, bo aktor nie miał wcześniej żadnego doświadczenia związanego ze śpiewaniem, na większą skalę.
Może, to było celowe w sumie. Jakoś nie wierzę, że nie było lepszych kandydatów, a aktor z niego też nie jakiś szczególny.
  • 0

#12 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 17.04.2010 - |20:24|

Finn, to cieniak, bo aktor nie miał wcześniej żadnego doświadczenia związanego ze śpiewaniem, na większą skalę.

A ktoś pisał coś innego. ;)

Może, to było celowe w sumie.

Było, taki rodzaj śpiewania jest zgodny z jego rolą, zauważ, że każdy dzieciak jest bardzo dobrze dobrany to roli, Finn to naturszczyk, śpiewa od niechcenia w przeciwieństwie do Rachel dla której śpiew to życie i szkoliła się w tym od dziecka.

Raczej nie, ale na pewno ten cały Jessi kręci z Rachel z jej polecenia, dlatego takie spojrzenie było. No i kto wie czy ta nauczycielka też nie ma zamiaru pokręcić się przy Willu, bo wbrew temu co mówiła, zapewne uważa ich za konkurencję i nie lekceważy ich.

Pewnie tak jest i pewnie jeszcze sam się prawdziwie zakocha ale mam nadzieję, że duch Nip/Tuck gdzieś się tam czai.

Użytkownik Krusty edytował ten post 17.04.2010 - |20:28|

• 0

#13 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.04.2010 - |21:09|

Swoję już namalowałem:-), ale tylko tak na marginesie dodam i zacytuję znajomego.

Finn jest kapitanem drużyny futbolowej i puka (właściwie nie puka, co jest istotnym elementem fabuły) blond cheerleaderkę. Uroczo przygłupawy, nie bez talentu.

Dla jednych jest cienkim bolkiem, a dla innych dobry, co więcej uważam, że Finn, Rachel, Kurt, Mercedes i Schuster(choć dla mnie ten ostatni nie)trzymają trzon serialu, że chcę się ich słuchać. A co do zarzucenia aktorowi, że jest spięty :) to wydaję mi się, że tak ma grać :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych