Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 017 - S01E17 - Here Be Dragons

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (18 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (17 głosów [94.44%] - Zobacz)

Procent z głosów: 94.44%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

3. 8 (1 głosów [5.56%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.56%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.03.2010 - |21:26|

Odcinek 17 - "Here Be Dragons"
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.11.2010 - |21:21|

Zabije ich za skasowanie tego serialu.. Odcinek fenomenalny 10/10

Nigdy złego słowa o nim nie powiedziałem, zawsze mi się podobał. I co został 1 odcinek i koniec :(

edit.
Zaraz sobie to zobacze w 720p :) Bo mus taki odcinki. Zwłaszcza 14 i 17.. odgrzeje te 2 w hd..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.11.2010 - |05:39|

• 0

#3 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 25.11.2010 - |10:36|

Szkoda gadać. 10/10
  • 0

#4 Kira Nerys

Kira Nerys

Plutonowy

• VIP
  • 353 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.11.2010 - |11:37|

10/10 Odcinek genialny! Klimat jak z BSG. Po prostu nie rozumiem jak mogli skasować ten serial :angry:

Wspaniała akcja w każdym z wątków.
Lacy wymiata z armią robotów :) , babcia w domu Adamów po prostu nie do pobicia :) no i wreszcie wake up call Zoe i skinjob :D

Czy jest w ogóle szansa na uratowanie serialu...?

Użytkownik Kira Nerys edytował ten post 25.11.2010 - |11:38|

• 0

#5 Orrorin

Orrorin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoSiemianowice Śląskie

Napisano 25.11.2010 - |15:36|

Nawet nie wiem kiedy mi uleciało te 40 minut. Odcinek fenomenalny jestem ciekawy co się stanie teraz z Tamarą i jak to młody Adama się wyliże żeby za te 50 latek mógł sobie battlestarem pokierować. Boje się że jednak serial nie zostanie ładnie zakończony bo i albo będzie to w tempie iście ekspresowym i okrojonym albo zostanie to po prostu tak zakończone jak midseason czyli będziemy w czarnej [beeep]e :D. Serialu pewnie nie przywrócą bo i oglądalność tych odcinków nie będzie wysoka w stanach szczególnie że Syfy zamierza puścić odrazu 5 odcinków jeden po drugim jednego dnia w styczniu mało kto znajdzie tyle czasu i chęci. Ale naprawdę szkoda, serial był perełką tego sezonu choć miał słabsze odcinki. Mam nadzieje ze ten nowy projekt battlestara może jakoś choćby w retrospekcjach adamy zamknie jakoś wątki caprici.
  • 0
Dołączona grafika

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.11.2010 - |18:33|

Nawet nie wiem kiedy mi uleciało te 40 minut. Odcinek fenomenalny jestem ciekawy co się stanie teraz z Tamarą i jak to młody Adama się wyliże żeby za te 50 latek mógł sobie battlestarem pokierować. Boje się że jednak serial nie zostanie ładnie zakończony bo i albo będzie to w tempie iście ekspresowym i okrojonym albo zostanie to po prostu tak zakończone jak midseason czyli będziemy w czarnej [beeep]e :D. Serialu pewnie nie przywrócą bo i oglądalność tych odcinków nie będzie wysoka w stanach szczególnie że Syfy zamierza puścić odrazu 5 odcinków jeden po drugim jednego dnia w styczniu mało kto znajdzie tyle czasu i chęci. Ale naprawdę szkoda, serial był perełką tego sezonu choć miał słabsze odcinki. Mam nadzieje ze ten nowy projekt battlestara może jakoś choćby w retrospekcjach adamy zamknie jakoś wątki caprici.

Ja osobiście wolał bym oglądać Capricę niż Pierwszą wojne cylonów. Ten serial miał w sobie coś, czego nie miał żaden inny serial z jakim miałem do czynienia. A najgorsze to obawiam się właśnie tego, że następny ostatni odcinek będzie tak samo dobry i zostawią nas z cliffhangerem, czego bym nie zdzierżył.. może jest jakaś szansa na zakończenie serialu na DVD albo coś ?
Co do Willa Adamy, moim zdaniem umrze i go wskrzeżą w programie Graystona. Będzie Cylonem :D Chociaż i tak już się tego nigdy nie dowiemy.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 25.11.2010 - |18:33|

• 2

#7 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 25.11.2010 - |23:22|

Bill Adama Cylonem? To by było... niespodziewane. Swoją drogą podobał mi się tekst "whatever our daughter is - she is not a god" o Zoe - moją roboczą teorią jest, że Zoe jest bogiem z BSG. :) Genialny odcinek.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#8 Orrorin

Orrorin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoSiemianowice Śląskie

Napisano 26.11.2010 - |22:43|

Ja jednak liczę ze w Chrome and Steel trochę o Adamie opowiedzą bo w końcu będzie tam głównym bohaterem. Też liczę że może choć na dvd jakoś zakończą historię ale raczej skłaniałbym się do suchej rozmowy z twórcami jakie mieli pomysły na kolejny sezon serialu. Zetnktel też się boję że ostatni odcinek to będzie cliffhanger, a jeszcze bardziej się boje czym będzie ten nowy spin-off battlestara, bo skoro skłaniająca do myślenia Caprica "nie dała rady" tak teraz to może być takie sci-fi akcji i.... nic pozatym.
  • 0
Dołączona grafika

#9 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.11.2010 - |23:54|

Ta, podobnie pewnie SGU skończy zastąpiony kolejnym Atlantis.
Swoją drogą piękne nawiązanie do BSG zrobili - pierwszy sezon BSG kończył się postrzelonym Billem, pierwszy sezon Capriki (niemal, bo jeszcze jeden odcinek) kończy się tym samym. Myślę, że Billa odratują, byłoby zbyt dziwne, gdyby okazał się Cylonem.

Użytkownik Magnes edytował ten post 26.11.2010 - |23:55|

• 0
http://magory.net - moja strona

#10 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.11.2010 - |06:47|

Dziwne może i tak ale fajne ;) Zobaczymy w środę późnym wieczorem lub czwartek, poczekam na 720p. Zapytałem bezpośrednio Alessandry Torresani czy 18 ep zakończy się cliffem, ale wątpie czy mi odpowie :D Mogła by odpowiedzieć, bo w sumie pogadał bym sobie z nią :)
  • 0

#11 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 01.12.2010 - |22:14|

Babka mistrzyni :) Jeb siekierą w plecy!
A postrzał Wiliama, jedynej postaci co musi przeżyć jest niezłym szokiem. Już myślałem, że jego rola w Caprice będzie malutka.
Po tym clifie myślę że Dobrze, że sobie zostawiłem ten odcinek na dziś. Tylko czemu nie pojawiła się Tamara?

Użytkownik Dinsdale edytował ten post 01.12.2010 - |22:14|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych