Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 010 - S01E10 - Unvanquished

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (14 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [14.29%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.29%

2. 9 (3 głosów [21.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 21.43%

3. 8 (5 głosów [35.71%] - Zobacz)

Procent z głosów: 35.71%

4. 7 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.14%

5. 6 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

6. 5 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

7. 4 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (1 głosów [7.14%] - Zobacz)

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.03.2010 - |21:06|

Odcinek 10 - Unvanquished
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 Latniak

Latniak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.10.2010 - |12:16|

Po przerwie odcinek powinien przyciągnąć widza do serialu i tak też się stało.

Zoe w NewCapCity, samo to sprawia ze na pewno obejrzę kolejny odcinek.
Pojawia się wiele nowych wątków. Pani doktor jeszcze żyje i ma się całkiem dobrze (niestety). Akcja na Gemenonie nie skończyła się tak jakbym tego chciał, Clarice ma teraz pełnię władzy na Caprice i ciekawe co z tego wyniknie.
Pan Graystone wchodzi w spółkę z Tauronami, podobał mi się test jakiemu Joseph poddał Daniela, choć jasne było że to blef, to i tak człowiek nie ma pewności ;)
  • 0

#3 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 07.10.2010 - |07:38|

Po przerwie odcinek powinien przyciągnąć widza do serialu i tak też się stało.

Tylko oglądalność fatalna. 0.89 mln. widzów nie nastraja optymistycznie.
  • 0

#4 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 07.10.2010 - |19:58|

Clarice, tak durnego planu dawni nie widzialem, dotknieta przez boga, no chyba w miejscu umyslu i zostala wielka dziura.
Ginie oczywiscie przywodca, ktory by mogl zaproponowac sensowne plany (i widac byl bezwzgledny), w porowanianiu do reszty debili w tym ich kosciele...

Jedna wielka bida, na szczescie watek z korporacja OK
  • 0

#5 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 09.10.2010 - |20:18|

gemenon fajnie wygląda

poza tym, niewiele się działo w tym odcinku. zdecydowanie za mało akcji, za wolne jej tempo i jednak trochę za dużo przynudzania. odcinek spoko jako tzw. zapychacz, ale po takiej przerwie oczekiwałam czegoś z większym kopem :P.

6/10
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#6 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 10.10.2010 - |19:36|

poza tym, niewiele się działo w tym odcinku. zdecydowanie za mało akcji, za wolne jej tempo i jednak trochę za dużo przynudzania. odcinek spoko jako tzw. zapychacz, ale po takiej przerwie oczekiwałam czegoś z większym kopem :P.

To NA SZCZĘŚCIE nie jest serial sensacyjny. Jak oczekujesz szybkiej akcji, zobacz sobie coś innego. I odcinek nie był zapychaczem. Chyba że używasz jakiejś wyjątkowo dziwnej definicji zapychaczy.

Jak dla mnie Caprica byłaby lepsza, gdyby tak się nie śpieszyła ze wszystkim i trochę wolniej, leniwiej rozwijała akcję - jak SGU. :)

Użytkownik Magnes edytował ten post 10.10.2010 - |19:42|

• 0
http://magory.net - moja strona

#7 Biotrek

Biotrek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 10.10.2010 - |21:45|

Tempo akcji wg. mnie jest bardzo dobre, świetnie i nieprzewidzianie rozegrane i to mi się podoba. Ciekawie rozwinięte zostały wątki chociaż nieco się zawiodłem, że jeszcze żyje Amanda Graystone

Katja jeśli lubisz tylko i wyłącznie akcję to nie jest serial dla ciebie, tak jak SGU, czy podobny w tym aspekcie Rubicon. Mogę ci z góry powiedzieć, że się zawiedziesz. Serial ten jest zbudowany w oparciu o BSG, także to arcydzieło wpierw powinno się zobaczyć.
Parafrazując mnie też nudzi serial X gdzie bohater/owie wyciągają spluwy, jest naparzanka i wszystko kończy się dobrze i szczęśliwie, albo/i schemat jest ten sam przez wszystkie odcinki. Przykład pierwszy z brzegu to Supernatural z ogromem widzów, gdzie wystarczy wygodnie siąść i wyłączyć mózgownicę...

Użytkownik Biotrek edytował ten post 10.10.2010 - |21:55|

• 0

#8 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 10.10.2010 - |22:10|

Tempo akcji wg. mnie jest bardzo dobre, świetnie i nieprzewidzianie rozegrane i to mi się podoba. Ciekawie rozwinięte zostały wątki chociaż nieco się zawiodłem, że jeszcze żyje Amanda Graystone

Uważam podobnie, iż tempo akcji jest dobrane w sam raz. Nie jest to serial akcji, który będzie oferował wartką akcję, bo z założenia nie ma tego robić. Wątki ciekawe i zobaczymy co z tego wyniknie. Oczywiście może martwić słaba oglądalność, która chyba świadczy, że nie jest to serial łatwy w odbiorze.
  • 0

#9 Biotrek

Biotrek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 11.10.2010 - |16:03|

Uważam podobnie, iż tempo akcji jest dobrane w sam raz. Nie jest to serial akcji, który będzie oferował wartką akcję, bo z założenia nie ma tego robić. Wątki ciekawe i zobaczymy co z tego wyniknie. Oczywiście może martwić słaba oglądalność, która chyba świadczy, że nie jest to serial łatwy w odbiorze.

Zdecydowanie nie jest to serial łatwy w odbiorze i te tytuły, które jeszcze wymieniłem wcześniej dobrze o tym świadczą. Smutne jest natomiast to co nam to ukazuje, czyli poziom umysłowy odbiorców, który spada i spada...Widzowie bardzo lubią nie myśleć (pomijam osoby, które po prostu nie lubią tego gatunku)
Nieco uprzedzając:
Kieruję to do specyficznej grupy odbiorców, więc jeśli uważasz, że ciebie obraziłem to znaczy, że zapewne mam rację i sam/sama o tym wiesz i nie próbuj tego usprawiedliwiać prosząc mnie o przeproszenie na forum. Jasne mogę to zrobić, ale to i tak mojego jak i twojego myślenia nie zmieni, więc pomyśl zanim uruchomisz szopkę :)

Pozdrawiam wszystkich

Użytkownik Biotrek edytował ten post 11.10.2010 - |16:05|

• 0

#10 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 11.10.2010 - |22:53|

Odcinek brdzo przyzwoity. Fakt wątek Clarice troszke nierealny ale reszta była w porządku. Lubie takie tempo gdzie jest nacisk na dobre aktostwo, dialogi, sceny, gdzie czuje się to napięcie i wczeuje co się stanie za chwilę. Mam nadzieje że mimo ogladalności serial przetrwa bo jest świetny ^^

A i Amande mogli uśmiercić....
  • 0

#11 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 12.10.2010 - |11:56|

...poza tym, niewiele się działo w tym odcinku.
...

Chyba oglądaliśmy różne odcinki ;) Działo to się aż za dużo!

...zdecydowanie za mało akcji
...

Mnie to nawet nawalanka w VR troszkę wkurzyła bo zepsuła mi "atmosferę" odcinka.

Serial nie dla wszystkich - pytanie czy przetrwa.
  • 0

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 19.10.2010 - |21:05|

Zastanawia mnie moc Zoe, w postaci kontroli (i to chyba bezwzględnej) nad każdym zalogowanych do holonetu.. Jakiś matrix z tego się zrobił.
  • 0

#13 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 21.10.2010 - |16:24|

Tak jest matrix, jest matrix z BSG. Buduje się tu przecież podwaliny pod odrodzenie i projekcję w jakiej żyją cyloni. Przypomnę, że w uproszczeniu mieli oni kontrolę nad całym otoczeniem. Szóstka szła lasem a ósemka była np w pokoju a obie stały na tym samym pokładzie i takie tam...mogły być także we wspolnrj projekcji. Niektóre cylonki wchodziły sobie we wspomnienia przy okazji ładowania, chociaż najwyraźniej ta funkcja online w BSG była zablokowana.

Wątek stopniowego przekształcania holonetu poprzez apoteozę do projekcji i odrodzenia z BSG jak na razie obiecujący. Ciekawi tu nie co zrobią scenarzyści ale jak to zrobią i jakie będą etapy pośrednie co do osprzętu i komponentu biologicznego aż do jego eliminacji.

Mam tylko nadzieję, że nie ześlą aniołów w myśl reguły, że wszystko już było i nie będzie headZoe:)
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych