Odcinek 010 - S01E10 - Unvanquished
Napisano 05.03.2010 - |21:06|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 06.10.2010 - |12:16|
Zoe w NewCapCity, samo to sprawia ze na pewno obejrzę kolejny odcinek.
Pojawia się wiele nowych wątków. Pani doktor jeszcze żyje i ma się całkiem dobrze (niestety). Akcja na Gemenonie nie skończyła się tak jakbym tego chciał, Clarice ma teraz pełnię władzy na Caprice i ciekawe co z tego wyniknie.
Pan Graystone wchodzi w spółkę z Tauronami, podobał mi się test jakiemu Joseph poddał Daniela, choć jasne było że to blef, to i tak człowiek nie ma pewności
Napisano 07.10.2010 - |07:38|
Po przerwie odcinek powinien przyciągnąć widza do serialu i tak też się stało.
Tylko oglądalność fatalna. 0.89 mln. widzów nie nastraja optymistycznie.
Napisano 07.10.2010 - |19:58|
Ginie oczywiscie przywodca, ktory by mogl zaproponowac sensowne plany (i widac byl bezwzgledny), w porowanianiu do reszty debili w tym ich kosciele...
Jedna wielka bida, na szczescie watek z korporacja OK
Napisano 09.10.2010 - |20:18|
poza tym, niewiele się działo w tym odcinku. zdecydowanie za mało akcji, za wolne jej tempo i jednak trochę za dużo przynudzania. odcinek spoko jako tzw. zapychacz, ale po takiej przerwie oczekiwałam czegoś z większym kopem
6/10
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 10.10.2010 - |19:36|
poza tym, niewiele się działo w tym odcinku. zdecydowanie za mało akcji, za wolne jej tempo i jednak trochę za dużo przynudzania. odcinek spoko jako tzw. zapychacz, ale po takiej przerwie oczekiwałam czegoś z większym kopem
.
To NA SZCZĘŚCIE nie jest serial sensacyjny. Jak oczekujesz szybkiej akcji, zobacz sobie coś innego. I odcinek nie był zapychaczem. Chyba że używasz jakiejś wyjątkowo dziwnej definicji zapychaczy.
Jak dla mnie Caprica byłaby lepsza, gdyby tak się nie śpieszyła ze wszystkim i trochę wolniej, leniwiej rozwijała akcję - jak SGU.
Użytkownik Magnes edytował ten post 10.10.2010 - |19:42|
Napisano 10.10.2010 - |21:45|
Katja jeśli lubisz tylko i wyłącznie akcję to nie jest serial dla ciebie, tak jak SGU, czy podobny w tym aspekcie Rubicon. Mogę ci z góry powiedzieć, że się zawiedziesz. Serial ten jest zbudowany w oparciu o BSG, także to arcydzieło wpierw powinno się zobaczyć.
Parafrazując mnie też nudzi serial X gdzie bohater/owie wyciągają spluwy, jest naparzanka i wszystko kończy się dobrze i szczęśliwie, albo/i schemat jest ten sam przez wszystkie odcinki. Przykład pierwszy z brzegu to Supernatural z ogromem widzów, gdzie wystarczy wygodnie siąść i wyłączyć mózgownicę...
Użytkownik Biotrek edytował ten post 10.10.2010 - |21:55|
Napisano 10.10.2010 - |22:10|
Uważam podobnie, iż tempo akcji jest dobrane w sam raz. Nie jest to serial akcji, który będzie oferował wartką akcję, bo z założenia nie ma tego robić. Wątki ciekawe i zobaczymy co z tego wyniknie. Oczywiście może martwić słaba oglądalność, która chyba świadczy, że nie jest to serial łatwy w odbiorze.Tempo akcji wg. mnie jest bardzo dobre, świetnie i nieprzewidzianie rozegrane i to mi się podoba. Ciekawie rozwinięte zostały wątki chociaż nieco się zawiodłem, że jeszcze żyje Amanda Graystone
Napisano 11.10.2010 - |16:03|
Zdecydowanie nie jest to serial łatwy w odbiorze i te tytuły, które jeszcze wymieniłem wcześniej dobrze o tym świadczą. Smutne jest natomiast to co nam to ukazuje, czyli poziom umysłowy odbiorców, który spada i spada...Widzowie bardzo lubią nie myśleć (pomijam osoby, które po prostu nie lubią tego gatunku)Uważam podobnie, iż tempo akcji jest dobrane w sam raz. Nie jest to serial akcji, który będzie oferował wartką akcję, bo z założenia nie ma tego robić. Wątki ciekawe i zobaczymy co z tego wyniknie. Oczywiście może martwić słaba oglądalność, która chyba świadczy, że nie jest to serial łatwy w odbiorze.
Nieco uprzedzając:
Kieruję to do specyficznej grupy odbiorców, więc jeśli uważasz, że ciebie obraziłem to znaczy, że zapewne mam rację i sam/sama o tym wiesz i nie próbuj tego usprawiedliwiać prosząc mnie o przeproszenie na forum. Jasne mogę to zrobić, ale to i tak mojego jak i twojego myślenia nie zmieni, więc pomyśl zanim uruchomisz szopkę
Pozdrawiam wszystkich
Użytkownik Biotrek edytował ten post 11.10.2010 - |16:05|
Napisano 11.10.2010 - |22:53|
A i Amande mogli uśmiercić....
Napisano 12.10.2010 - |11:56|
Chyba oglądaliśmy różne odcinki...poza tym, niewiele się działo w tym odcinku.
...
Mnie to nawet nawalanka w VR troszkę wkurzyła bo zepsuła mi "atmosferę" odcinka....zdecydowanie za mało akcji
...
Serial nie dla wszystkich - pytanie czy przetrwa.
Napisano 19.10.2010 - |21:05|
Napisano 21.10.2010 - |16:24|
Wątek stopniowego przekształcania holonetu poprzez apoteozę do projekcji i odrodzenia z BSG jak na razie obiecujący. Ciekawi tu nie co zrobią scenarzyści ale jak to zrobią i jakie będą etapy pośrednie co do osprzętu i komponentu biologicznego aż do jego eliminacji.
Mam tylko nadzieję, że nie ześlą aniołów w myśl reguły, że wszystko już było i nie będzie headZoe:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »