Skocz do zawartości

Odcinek 047 - S03E12 - Chuck Versus American Hero

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (13 użytkowników oddało głos)

Ocena Odcinka

1. 10 (6 głosów [54.55%] - Zobacz)

Procent z głosów: 54.55%

2. 9 (4 głosów [36.36%] - Zobacz)

Procent z głosów: 36.36%

3. 8 (1 głosów [9.09%] - Zobacz)

Procent z głosów: 9.09%

4. 7 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 09.02.2010 - |17:34|

Chuck Versus American Hero
  • 0

#2 slayne

slayne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 31.03.2010 - |22:22|

Serial rozkręca się na maksa. Został w sumie ostatni odcinek z tych planowanych 13 co mają zakończyć pewien etap w serialu (W nastepnych pewnie pojada do Rzymu jak proponowala Chuckowi gen Beckman)a tu coraz więcej się gmatwa. Wydawało by się że już wszystko zmierza ładnie ku końcowi (Sara rezygnująca ze swojego dotychczasowego życia pozostawia symbolicznie bron i szykuje się do wyjścia na pociag aby uciec z Chuckiem i Chuck czekający na stacji na swoją ukochaną) a tu nagle okazuje się że żona Shawa zginęła z rąk Sary w czasie jej czerwonego testu. Takiego obrotu sprawy chyba nikt się nie spodziewał.

Ciekawe dlaczego Evelyn musiała zginąć. Osoba wysyłająca Sarę na czerwony test musiała mieć powód, żeby zlecić Sarze zabicie żony Shawa. Czyżby Evelyn miała jakieś tajemnice przed Shawem i zagrażała Ringowi. A może były jakieś problemy z Shawem i z jego zaangażowaniem w pracę nad Ringiem i żeby go zmotywować CIA zlecili zabicie jego żony i wmówili mu, że to Ring. Chyba że w CIA był jakiś podwójny agent i on zlecił zabicie Eve i się posłuzył do tego Sarą.

A patrząc na promo 13 odcinka i to co powiedziała Sara opowiadając o czerwonym teście Shawowi, że było tylko zdjęcie, bez nazwiska, to ona nie mogła wiedzieć, że zabiła jego żone. Szkoda, że Shaw nie miał żadnego zdjęcia a tylko obrączkę bo Sara na pewno by ją poznała bo powiedziała, że pamięta dobrze swój czerwony test. Shaw nie powinien mieć żalu do Sary. W końcu to nie była jej decyzja. Wykonywała tylko rozkazy. Ale Sara na pewno parszywie się z tym czuje i bedzie chciała zrobić wszystko aby się zrehabilitować. Mam nadzieję że nie będzie chciała być z Shawem z litości.

Chuck świetnie rozegrał sprawe z Sarah. Ale główną rolę odegrał Casey wyjawiając prawdę o tym, kto zabił kreta w poprzednim odcinku. Bez tego Sara chyba by się nie zdecydowała. Bardzo mi się podobała ta powtórka sytuacji z Pragi. Ale znowu nie wyszło. Do trzech razy sztuka. Może spróbują jeszcze raz.

Jeff i Lester jak zawsze na posterunku :D No i ekipa Chucka - szpiega i cywilów też nie gorsza.

Użytkownik slayne edytował ten post 31.03.2010 - |22:29|

• 0

#3 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 01.04.2010 - |11:20|

kolejny fajny odcinek :-) Chuck trzyma b. wysoki poziom. Ale wciaż mam wrażenie że to ostatni sezon, zresztą każdy kolejny odcinek nam to pokazuje. Szkoda bo chciałbym jeszcze jedną serię, ale amerykanie wolą oglądać CSI :-/ No ale przynajmniej serial bedzie miał zakończenie, a nie robione na szybko nie wiadomo co. Tu sporo osób wie juz o Chucku, on dostał to czego chciał, włściwie prócz Sary. Wiec pozostało ja zdobyć i powiedzieć o wszystkim siostrze, zbudować swój wymarzony team szpiegowski i generalnie to by kończyło serial ;-) Przynajmniej koniec serialu trwa już od ładnych paru odcinków. A nie robione zakończenie wszystkich wątków w 1 odcinku...

Podsumowując, przy takim poziomie chce się jeszcze, ale z drugiej strony lepiej zakończyć w dobrym stylu niż, być skasowanym w połowie sezonu... No ale z tego co mi wiadomo to decyzji jeszcze nie ma( chyba że coś ominąłem)
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#4 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 01.04.2010 - |21:13|

Poprostu brak mi słów, z miernego poziomu serial wybił się na sam szczyt. Odcinek najlepszy w sezonie i jeden z najlepszych w całym serialu. Akcja szpiegowska Caseya, Morgana, Devon i Chucka cudowna. Cała historia tego odcinka była doskonała. Jedyne co mnie smuci, że zbliża się koniec, mam nadzieję że ostatnie 6 odcinków wspaniale podsumują cały serial i nie będzie zaczynała się nowe fabuła.
  • 0

#5 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 03.04.2010 - |17:10|

Będzie mi bardzo brakowało tego serialu jeśli go skasują :( Zwłaszcza po takich odcinkach jak ostatnio.

Użytkownik Kiara edytował ten post 03.04.2010 - |17:11|

• 0

#6 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 06.04.2010 - |18:31|

Kolejny odcinek lepszy od ostatniego, który był wyśmienity. Jedyny serial, który staje się coraz lepszy. Akcja Morgana, Caseya, Chucka i Awesoma świetna :D No i cliff na koniec. 10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych