Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 178 - S08E10 - 1:00 a.m. – 2:00 a.m.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (3 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (1 głosów [33.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 33.33%

3. 8 (0 głosów [0.00%])

4. 7 (1 głosów [33.33%] - Zobacz)

5. 6 (0 głosów [0.00%])

6. 5 (1 głosów [33.33%] - Zobacz)

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.01.2010 - |11:40|

Odcinek 10 - 1:00 a.m. – 2:00 a.m.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2010 - |14:48|

Normalnie ich pogięło z tymi wątkami miłosnymi w tym odcinku i w ogóle w tej serii.
Brakuje jeszcze, żeby Hastings z Chloe zaczęli coś świrować. ;)
I oczywiście znowu wrócili do wątków prezydenckich, niestety.
Przez co odcinek niemiłosierni zwolnił.
Aż chciałby się aby w końcu wybuchła ta atomówka na Manhattanie i może wtedy akcja z której 24 są znane ruszyłaby do przodu.
Jedyny ciekawy motyw to ukrycie się tego kamikadze w komorze hiperbarycznej, choć nie jestem pewien czy nie zagłuszyłaby mu ona jego komórki. A jak nie to i tak CTU powinno mu ją zagłuszyć.

Pomijam takie komediowe wstawki jak Chloe rozbrajająca zdalnie w 2 minuty kamizelkę z bombami u zamachowca. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#3 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 02.03.2010 - |21:45|

Pojawiło się prezydenckie przynudzanie i romantyczne gadki Kayli, ale i tak było nieźle jak na ten sezon.
Jack w terenie to jest to! :D
Podobało mi się jak któryś z medyków wrzasnął (czy może raczej odpyskował Jackowi), że robi co może by uratować Farhada.
Hastings wybrał właściwą stronę i się jej trzyma, ale w jednej scenie zachował się jak [beeep]. Farhad mówi że jest otoczony i się do niego zbliżają, a Hastings każe mu gadać przez telefon :lol:
Tak samo Tarin popisał się inteligencją i stojąc przy wrogach powiedział co zaraz zrobi. No ludzie...
Gościu z Białego Domu jest bardzo podejrzany. Po cholerę dalej czepia się Renee?
Wolę jak Chloe dokonuje cudów i rozbraja bombę niż snuje się bez sensu po CTU.
Owen i Marcos - dobra była ta scena. Dwóch przestraszonych i zestresowanych świeżaków. Ciekawe za co ten cały Owen tak wcześnie awansował na dowódcę (zastępcę).
Dość ciekawie zapowiada się akcja z komorą. Wreszcie porządna końcówka odcinka.
Renee mało i dobrze. Mam wrażenie, że nie jest zbyt optymistycznie nastawiona do związku z Jackiem. Zamiast mu podziękować to narzeka i jeszcze spławia "pa". Znowu będzie próbowała się zabić? Ewentualnie ktoś przyjdzie po Jacka do jego mieszkania i załatwi rudą.
Poza tym powinni wywalić wątek Kayli, a w jego miejsce rozwinąć wątek Dany i Cole'a (bo pewnie nie ma najmniejszych szans na całkowitą rezygnację z romansowego bla bla). Jako para ukrywająca zbrodnię zrobili się ciekawi. Dość prymitywnie im to wychodzi, zwłaszcza biorąc pod uwagę kosmiczne techniki dostępne CTU, ale nie takie cuda już były w tym serialu. Ciekawe czy łuski pozbierali :P
Dalej nie wiadomo co będzie celem ataku. Ma być coś mocnego, o!
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.03.2010 - |22:23|

-- Wolę jak Chloe dokonuje cudów i rozbraja bombę niż snuje się bez sensu po CTU.
-- Owen i Marcos - dobra była ta scena. Dwóch przestraszonych i zestresowanych świeżaków. Ciekawe za co ten cały Owen tak wcześnie awansował na dowódcę (zastępcę).
-- Dość ciekawie zapowiada się akcja z komorą. Wreszcie porządna końcówka odcinka.
-- w jego miejsce rozwinąć wątek Dany i Cole'a (bo pewnie nie ma najmniejszych szans na całkowitą rezygnację z romansowego bla bla). Jako para ukrywająca zbrodnię zrobili się ciekawi.
-- Dalej nie wiadomo co będzie celem ataku. Ma być coś mocnego, o!

-- Ależ ja również się Chloe nie czepiam bo to najlepsza postać zaraz po Jacku. Fajnie robi te cuda przed ekranem komputera to taki McKay tego serialu. ;) Mi tylko chodziło bardziej o czas w jakim to zrobiła a nie, że nie jest to możliwe.
-- Tak, panowie superkomando CTU to niektórzy wyglądają jakby ich ktoś wziął zaraz z liceum. Straszne dzieciaki i strasznie za przeproszeniem srający w portki. ;) No dajcie spokój to ma być grupa uderzeniowa. Nie było w niej nikogo bardziej doświadczonego, starszego?
-- Ciekawe jak szybko Jack "przegryzie się" przez tą ścianę z metalu by się dostać do tego psychola w komorze.
-- O tak teraz to dopiero się zrobiło ciekawie w związku Dany i Cole'a. Choć niby wyglądał na miękkiego to już kilka razy pokazał, że jak trzeba to się nie cacka tylko robi co trzeba zrobić.
-- Cokolwiek by nie wysadzili na Manhattanie to i tak będzie niezła jazda bo na pewno większa część wyspy zostanie skażona a nie tylko jak mówił ten doktorek, że 1 mila2. Niby wyspa ma te 21 km na 3 km z kawałkiem ale można do tego dodać wiatr i inne czynniki więc spora jej część będzie zniszczona a do tego kto by chciał potem mieszkać na takim obszarze.

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.03.2010 - |22:29|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#5 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 03.03.2010 - |11:02|

Zadziwiające, jak z wkurzającej postaci do odstrzału udało im się zrobić postać, która wrosła w serial równie mocno co Jack czy kiedyś Palmer. Oczywiście mam na myśli Chloe.

Co do komory, to może powinni z niej wypuścić powietrze albo coś w tym stylu. Immunitet w tej sytuacji nie pomoże :D Zwłaszcza, że całkiem stracili łączność.

Cole miał spokojne wejście i raczej cały czas był gdzieś w tle, ale w każdej sytuacji pokazywał się z dobrej strony. Poza tym słuchał Jacka, więc ma u mnie duży kredyt.

Zastanawiałam się co by mogli zaatakować. Wszystkie opcje są takie nudne i powtarzalne. Może niech faktycznie po prostu skażą Manhattan i okolice na kilkadziesiąt lat. Tego w serialu jeszcze nie było. Był wybuch, ale nie w centrum super ważnego miasta.
  • 0

#6 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 03.03.2010 - |12:52|

No dobra, "obejrzelim i co widzielim":
Pracuję w branży budowlanej i tak się składa, że akurat na budowie szpitala - też postawiliśmy komorę hiperbaryczną "na prawo od wejścia, zaraz za kiblem" :D
Hastings ma gdzieś, że podczas poważnej akcji jego ważny pracownik Cole szlaja się nie wiadomo gdzie, szlaja się również jego superanalityk Dana ;)
Gościowi w komorze wpuścić gaz usypiający/obezwładniający i gitarrra - no chyba że to komora zabetonowana/zespolona z fundamentem, odizolowana od otoczenia z metrowymi tytanowymi ścianami - a wogóle jako następny segment stacji kosmicznej ISS miała być właśnie wystrzelona w kosmos :lol:
Aha, źli Kamistańczycy chcą zbudować broń RADIOLOGICZNĄ, która dla zamierzonego efektu powinna być zdetonowana wysoko w powietrzu nad terenem, który jest celem. Eksplozja wewnątrz jakiegokolwiek obiektu znacznie ogranicza możliwości skażenia - tym bardziej, że chcą detonować ładunek z nienadającym się do "brudnych bomb" uranem.
Go Jack, go - bo się robi nudno!
  • 0

#7 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 03.03.2010 - |14:43|

Mam nadzieję, że nie zmarnują całego następnego odcinka na próbę dostania się do tej komory. Dobiła mnie akcja z pokazywaniem kamizelki ;) Ciekawe, że gośc nie zorientował się że go nakręcają tym bardziej że agent Owen był już mocno zestresowany jak tylko do niego podszedł przy wejściu. Mam nadzieję, że jak w końcu wyjdzie na jaw położenie terrorystów akcja się trochę zagęści. Tęsknię za starym dobrym CTU z pierwszych sezonów.

Wątek Dany mam nadzieję został w tym odcinku definitywnie zakończony. Cole przy okazji pozytywnie mnie zaskoczył. Co prawda nie ma nic do chwalenia w topieniu ciał ale przynajmniej widać, że gość ma łeb na karku.
  • 0
don't try

#8 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 04.03.2010 - |08:20|

Wątek Dany raczej się nie skończy. Takie akcje w 24 ludziom raczej nie uchodzą na sucho. :) A ten kochanek córki prezydenta wydaje się podejrzany.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#9 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.03.2010 - |11:20|

no właśnie, Tarin na bank będzie jakimś "cliffhangerem", a Kayla dalej fajna i może sobie być co jakiś czas pokazywana :P

bo poza tym nudno i jakoś mało 24 w tym 24
  • 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.03.2010 - |16:01|

Do tego trzeba pamiętać, że "do wątku" niesfornej córci Hassan ma wkroczyć jej matka o co prosił sam tatuś.
Także na pewno związek Kayli i Tarika ma jeszcze przed sobą niejedną burzę.
Tyle, że nie takiej "akcji" oczekiwałem po 24.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#11 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.03.2010 - |17:47|

otóż to... chyba czas wykopać z czeluści pierwsze sezony, żeby przywrócić sobie wiarę w Federację :P
  • 0

#12 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 04.03.2010 - |19:39|

Ehh, niedawno po raz drugi oglądałam pierwszy sezon. Sceneria archaiczna, wiedziałam już co się stanie, a i tak trzymał w napięciu bardziej niż obecny :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych