Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozrywka Pradawnych,Goa'uld,Asgard

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 RodneyMcKey

RodneyMcKey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 18.01.2010 - |09:40|

Witam, chciałbym abyście przedstawili mi swoje przemyślenia na temat rozrywki Pradawnych, Goa'uld, Asgard.

Moim zdaniem Pradawni w wolnym czasie (jeśli go mieli xD) grali w gry logiczne związane z ich odpowiednikiem teorii chaosu Einsteina, albo dla zabawy tworzyli coraz to nowocześniejsze źródła zasilania, albo coś w tym stylu.

Asgard, hmm... bardzo lubię te małe szare ludziki :D a co do ich rozrywek to sądzę, że byli na tyle zaawansowaną rasą, że bawili się rozwiązując problemy związane z jakimiś super zaawansowanymi technologiami ;D

Goa'uld, ehh... w moich przemyśleniach najpotężniejsi z Goa'uldów dla zabawy załatwiali kilku niewolników, albo coś w tym stylu. Być może, mieli mniej brutalne rozrywki, ale po bezwzględności jaką widziałem w serialu nie przychodziło mi nic do głowy :D

Oto moje przemyślenia, teraz oddaję temat waszej wyobraźni i czekam na wypowiedzi. Pordrawiam :D
  • 0

#2 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 18.01.2010 - |14:45|

Goauldzi ...
Wiesz o tym że oni to bogowie egipscy .. (serial) .
Więc wiesz , ich rozrywka to to jak niewolnicy im dają jedzenie i wachlują wachlarzami "po r**ach" .

Asgard, hmm..
No Idea xd

Pradawni : Raczej to byli ludzie więc pewnie rozmowy , gry logiczne ,(sex xd) itp..
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#3 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 18.01.2010 - |15:26|

Fajny temat :) Niedawno myślałem nad tym i wnioski mam takie:

- Pradawni:
Ich ulubionymi grami są strategie czasu rzeczywistego (coś jak Civilization ale bez tur). Grają na prawdziwych państwach i ludziach za pośrednictwem kompów/satelit i paneli-wyroczni na planetach (tak jak ATL 3x15 The Game). Zasadniczo to takie SimCity na skalę globalną :)
Pozatym lubią proste zagadki logiczne, najbardziej ich bawi zadawanie ich mniej rozwiniętym rasom, żeby widzieć jak się męczą, a potem móc ich w nagrodę obdarować jakimiś fajnymi itemami (technologicznymi, lub zabawki ze złota)

- Asgard:
Obawiam się, że jako, że kontrolują u siebie wydzielanie serotoniny i różnych innych substancji mózgowych całkowicie się wyzbyli wszelkich przyjemności. A jak nie ma przyjemności, to tym bardziej nie ma się w co bawić..

- Goa'uldy:
Oni lubią to co każdy człowiek z boską władzą :) Zasadniczo strategie bitewne, zarówno te lądowe jak i kosmiczne, lubią se potorturować, no poza tym pełen chillout - tańczące niewolnice, wachlarze z palm, jakieś drinki ;) Samo siedzenie na fajnym wielkim tronie jest na pewno dużą przyjemnością. Na pewno też lubią RPGi - ta cała zabawa w odgrywanie boga do tego stopnia, że zaczęli w to wierzyć po jakimś czasie..
Pozatym w SG-1 4x18 The Light był motyw urządzenia, które bodajże Daniel Jackson określił 'palarnią opium dla Goa'uldów'. Chodziło o takie fazujące efekty świetlne.
  • 2

#4 Oron

Oron

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 30.01.2010 - |17:57|

Pradawni: Myślę, że jako bardzo rozwinięta rasa ich zabawą raczej było spędzanie czasu na nowych planetach badając nowe zwierzaki i roślinki.
Asgard: wydaje mi się, że loty dalekiego zasięgu na inne planety swoimi wypaśnymi pojazdami.
G-men :) : oni to oczywiście okrutnie: tortury, zabójstwa, gwałty, i sarkofagi dla zabicia czasu.
  • 1

#5 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 01.02.2010 - |14:08|

Wężyki, jak widzieliśmy dość prymitywne rozrywki.
Pradawni w wersji cielesnej to coś ala the Game czyli nasze strategie tylko bardziej realnie.
A asgard? Pewnie wszystko zgodnie z mitologią - całymi dniami toczą się nieustające bitwy, a wieczorem wszyscy ucztują. :P
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#6 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 01.02.2010 - |14:42|

a wieczorem wszyscy ucztują

Rozumiem, że masz na myśli te kolorowe małe sześcianiki? :P