Skocz do zawartości

Odcinek 042 - S03E07 - Chuck Versus the Mask

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (12 użytkowników oddało głos)

Ocena Odcinka

1. 10 (1 głosów [8.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.33%

2. 9 (5 głosów [41.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 41.67%

3. Głosowano 8 (2 głosów [16.67%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.67%

4. 7 (3 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

5. 6 (1 głosów [8.33%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.33%

6. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 06.01.2010 - |19:42|

Odcinek 42 - "Chuck Versus The Mask"
  • 0

#2 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 09.02.2010 - |12:40|

Jeśli chodzi o akcję, to odcinek był super. O sprawy miłosne, to na razie nie będę krytykował scenarzystów, bo jakoś zbyt oczywiste wydaje mi się, że to musi być podejrzanego w związku z tym. Zobaczymy.
  • 0

#3 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 09.02.2010 - |15:35|

Coś ostatnio nie chcę mi się pisać nawet jednego zdania :) 8/10

Kristin Kreuk (Hannah) Z tego, co mi wiadomo była zakontraktowana na 3 epki, a w tym odcinku nie wyglądało na to, aby jej przygoda z serialem dobiegła końca. Nie wiem, co o niej napisać z jednej strony próbuję się dowiedzieć coś na temat Chucka, ale z drugiej strony może być to tylko złudzeniem, czyli nie agentem(jak większość myśli), lecz po prostu jest ciekawa, co Chuck jeszcze ma do ukrycia.

Podobała mi się obojętność Chucka wobec Sary, widać, że Chuck powoli staję się szorstkim typkiem i jego uczucia zanikają wobec przyjaciół, najbliższych itd.

Myślę, że Ellie można wykluczyć z maratonu o wyścig do sekretu Chucka.

I tak na koniec, czekam na odcinek, w którym dojdzie (mam nadzieję, że dojdzie) do szpiegowania Chucka przez Lestera&Jeffa&Morgana.

EDIT:

Mimo, że w tym sezonie jestem nastawiony negatywnie do relacji Chucka i Sary, to przyznaję szczerze, że końcowa scena stała się jedną z moich ulubionych z ich udziałem i ta muzyka, nawet nie wiem czy niepodwędzona z serialu Lost :)

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 09.02.2010 - |16:09|

• 0

#4 sis

sis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10.02.2010 - |10:15|

Jak to jest, że przez dwa sezony Sarah z Chuckiem nie mogli się zejść, bo szpiedzy nie powinni i inne tam takie farmazony, a romansik z Shawem, to już bezproblemowo można rozegrać?!
Miałam pompę nieziemską jak otwierali i zamykali co chwilę skarbiec, i te okrzyki ludzi "Oh!" "Ohh!!" :D
  • 0

#5 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 10.02.2010 - |14:28|

Odcinek dobry, abrdzo mi szkoda Morgana - tyle ;)
  • 0
You are what you believe yourself to be

#6 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 10.02.2010 - |14:33|

Jak to jest, że przez dwa sezony Sarah z Chuckiem nie mogli się zejść, bo szpiedzy nie powinni i inne tam takie farmazony, a romansik z Shawem, to już bezproblemowo można rozegrać?!

No niestety, to już jest w kalkulowane w ten serial i zarazem staję się męczące dla większości. :angry:
  • 0

#7 Dontlk

Dontlk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2010 - |17:33|

Odcinek bardzo średni, najlepsza ostatnia scena i mina Shawa tuż przed nią. Według mnie może to oznaczać, że Shaw pracuje sekretnie dla Kręgu, a tamtego gościa zabili, aby nie wziął sprawy w swoje ręce.

No niestety, to już jest w kalkulowane w ten serial i zarazem staję się męczące dla większości. :angry:

Fani "Charah" byli nieco zdegustowani takim rozwojem sytuacji:
- http://www.npr.org/b...d_of_devot.html

Jednego nawet poniosło do tego stopnia, że wezwał wszystkich fanów do zaprzestania oglądania Chucka do momentu, aż oglądalność spadnie tak bardzo, że NBC będzie musiało zmusić Schwartza i Fedaka do poprowadzenia fabuły wg. pomysłu fanów - bardzo to mądre biorąc pod uwagę, że scenariusz do ostatniego odcinka jest już na ukończeniu.

Josh Schwartz i Chris Fedak na temat napadu wściekłości fanów oraz przyszłego rozwoju fabuły:
- http://sepinwall.blo...ontroversy.html
  • 0

#8 gopher

gopher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 101 postów
  • MiastoWlkp.

Napisano 12.02.2010 - |18:42|

Odcinek bardzo mi się podobał. Dużo akcji, humoru i Chucka, jakiego się lubi :P Chuck bezwzględny w miłości, nowe parki i new love :P Kristin Kreuk jest jak wino - z wiekiem coraz lepsza :P W Eurotripie słabo wypadała, ale w Chucku jest nawet chyba bardziej sexy niż Sarah :P 10
  • 0

#9 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 12.02.2010 - |19:12|

Jedyny scenariusz który mnie ucieszy - Shaw ginie, Hannah odchodzi.. nie sądziłem że to powiem ale przestaje lubić ten serial. Tylko te magiczne trio na misjach i inne magiczne trio w buy more oraz świetna domieszka Ellie i Awesome jest tym co kochałem w tym serialu. Z nową obsadą ten serial stał się mniej komediowy, a to jest najważniejsze w tym serialu. Nie wiem za bardzo co mam powiedzieć, ale żal że mój ulubiony serial wygrywający z californication czy soa mnie tak rozczarowywuje. Brakuje też tego Chucka zakochanego w Sarah po uszy i jego nieudolności na misjach, rozmowy Sarah z Chuckiem na końcu epizodu jak Lowrey wspomniał, co ciekawe brakuje mi Emetta ale nie z powodu jego samego, bo nie lubiłem tej postaci, ale z powodu tego co Morgan i ekipa knuli przeciwko niemu, Buy More puki co daje rade, ale w tym epku nic dla niego nie wymyślili bo rodzielili Chucka i Sarah.. ludzie.. gdzie tu miejsce dla Caseya czy Awesome który cudowanie wszedł w ten sezonu.

Za odcinek 6/10

Użytkownik pulsar[b] edytował ten post 12.02.2010 - |19:15|

• 1

#10 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.01.2011 - |21:11|

Miałam pompę nieziemską jak otwierali i zamykali co chwilę skarbiec, i te okrzyki ludzi "Oh!" "Ohh!!" :D

Bardzo prosto. Widać tutaj fajną "wymianę". Sarah z początku była typowym szpiegiem bez uczuć, lecz dzięki Chuckowi, stała się wrażliwa i uczuciowa, otworzył ją, z kolei Chuck z początku był wrażliwy itd, a dzięki Sarze i tym wszystkim misjom, staję się szpigiem, tłumi uczucia itd.
Wydaje mi się, że Showna uśmiercą, Kreuk też jakoś zejdzie ze sceny, z początku myślałem, że będzie jakimś szpiegiem, teraz nie wydaje mi się aczkolwiek jest to nie wykluczone. W każdym bądź razie na pewno nie widzę czegoś takiego, że Shown będzie z Sarą a Chuck z Hanna.. przynajmniej na dłuższą metę, w końcu Chuck to dramat,akcja,komedia więc na pewno nie będzie miał Happy Endu. Najlepiej dla serialu byłby jakby go właśnie zakończyli po drugim sezonie, który był rewelacyjny i aż się prosiło w ost o koniec, gdzie wszyscy żyją długo i szczęśliwe, teraz w sezonie 3 jest to juz inny serial, nie tak jak przyzywcziły nas poprzednie sezony, ale nic dobrze, że jest dalsza historia, zobaczymy co przyniosą kolejne odcinki, bo sezon się rozkręca właśnie w kierunku dramatu, czego wczęsniej nie było za bardzo widać.
Ps. Cholerka niedługo Was dogonie.. dobrze się złożyło, że akurat się będę wbijał tak, że rusza zaraz dalsza cześć 4 sezonu, więc nie będe musiał czekać, poza tygodniowym czekaniem na odcinek, gdzie teraz oglądam po 6-10 dziennie :D Pare dni temu postanowiłem zobaczyć ten serial i wciągnęło mnie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych