Moje typy:
Jeżeli chodzi o najlepszy film tego roku to o decyzje jest trudno wyszło wiele ciekawych filmów takich jak District 9, Pandorum, Moon, Terminator Salvation, 2012, W każdym z wymienionych jest się do czego przyczepić, jak również każdy ma swój niepowtarzalny klimat.
Terminator był chyba najbardziej oczekiwanym przezemnie filmem w całym moim życiu Jestem fanem świata Terminatora, lecz film miał wiele rażących błędów i rozwiązań o których mógłbym pisać długo, co nie zmienia faktu, że ma ode mnie 9/10
Moon obejrzałem przed chwilą, świetne zdjęcia, dobry klimat i muzyka, ale niestety film mi się dłużył i nie był porywający. Dostał ode mnie 7/10
Edit. Po dłuższym przemyśleniu daje filmu 8
2012. Mam mieszane uczucia z jednej strony dobry, z drugiej strony zły. Mimo wszystko film nie jest aż taki głupi, momentami naiwny i dziecinny, ale ogólnie był dobry plus świetny efekty z małymi wyjątkami. Jest to typ filmu który dostarcza rozrywki i na pewno będzie się do niego wracać. Również jak Moon skończył u mnie z oceną 7/10
Pandorum. Wczoraj obejrzałem już poraz drugi. Niesamowity klimat, świetne efekty, początek filmu rewelacyjny, lecz stopniowo z końcem poziom trochę spada. Trochę bym w tym filmie zmienił trochę wyciął trochę dodał, ale jest bardzo dobry jak nie rewelacyjny(ciągle się zastanawiam). Lepszy od Event Horizon który został mocno zepsuty przez motyw piekła.
W każdym bądź razie wysuwam go jako kandydata na najlepszy film tego roku.
District 9, cóż krótko film rewelacja. Kolejny kandytat do najlepszego filmu tego roku.
Było jeszcze Tarnsformers 2. Początkowo byłem oczarowany efektami później jednak moja ocena spadła do 6/10 i nie biorę tego filmu pod uwagę nawet.
Ogólnie każdy z wyżej wymienionych miał coś co mi się w jakiś szczególny sposób podobało.
Jak na razie typuję 3 filmy
Terminator Salvation
Pandorum
District 9
I będę się jeszcze zastanawiał, który wybrać
------------------------------------------
Przejdzmy teraz do najgorszych filmów. Tutaj będzie krótko.
Zdecydowanie Bruno. Ocena 0/10 ! Bez wątpliwości najgorszy film tego roku. Dlaczego ? Nie chce mi się poraz kolejny pisać i szkoda na ten "film" słów.
Można jeszcze dodać Unborn i Crank II, filmy bardzo złe, ale lepsze niż Bruno.
Co do zawiedzeń w tym roku to
Fast and Furious i Pink Panther II
Ps. Oczywiście typujemy wszystkie gatunki filmów. Akurat w moim przypadku tak wypadło, że do najlepszych wszystko to SF. Np hmm. O mam. Narzeczony Mimo Woli był bardzo dobrym filmem, no ale traktuje ten film jako inną kategorie i nie ma co u mnie startować mimo, że ma dobrą ocenę. To tak jak np Stargate SG-1 i Świat wg. Kiepskich, albo Jaś Fasola to i to ma 10/10, ale ŚwK nie jest lepszy od SG-1 bo to zupełnie co innego.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 10.12.2009 - |08:48|