Skocz do zawartości

Zdjęcie

Persons Unknown

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.12.2009 - |15:43|

Dołączona grafika

Serial "Persons Unknown" mówi, że:
Grupa osób, które nigdy wcześniej się nie widziały, budzi się w opuszczonym mieście na kompletnym pustkowiu. Nikt z obecnych nie ma pojęcia jak i dlaczego znalazł się w tym miejscu, ale jedno jest pewne - z miasta w którym się znajdują nie ma ucieczki. Sytuację dodatkowo komplikuje fakt, że na każdym kroku są kontrolowani i podglądani przez kamery.

By przeżyć, nieznajomi muszą ze sobą współpracować i postarać się złożyć w całość układankę złożoną z życia każdego z obecnych. Niektórzy tę grę przypłacą własnym życiem.

Wystąpią tam:
Chadwick Boseman jako Graham McNair ("Lincoln Heights" )
Jason Wiles jako Joe Tucker ("Third Watch", "Beverly Hills, 90210")
Daisy Betts jako Janet Cooper ("Out of the Blue")
Tina Holmes jako Moira Doherty ("Six Feet Under")
Kate Lang Johnson jako Tori Fairchild ("The Deep End" gościnnie)
Gerald Kyd jako Mark Renbe ("Casualty")
Sean O'Bryan jako Bill Blackham ("Brother's Keeper")
Alan Ruck jako Charlie Morse ("Greek", "Spin City")
Andy Greenfield jako Night Manager
Lola Glaudini jako Kat Damatto ("Criminal Minds", "The Sopranos", "The Handler")
Kandyse McClure jako Erika Taylor ("Battlestar Galactica")
Reggie Lee jako Tom ("Prison Break")

Serial jak dla mnie zapowiada się bardzo interesująco! Na pewno obejrzę!!!

Zwiastun serialu poniżej

Co sądzicie o tym serialu?!

Ma ktoś zamiar go oglądać?!

Czekam na wasze opinie...

Źródło showtv.pl

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 19.08.2010 - |14:24|

• 0

#2 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 08.12.2009 - |15:47|

Zapowiada się ciekawie (nie oglądałem zwiastunu, tylko czytam opis). Coś w stylu Kinga. Zobaczymy jednak jak w praktyce.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#3 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 08.12.2009 - |15:56|

Trochę Prisonerem (2009) zaleciało, ale zobaczymy. Przynajmniej nie kolejny 100x klon CSI :D.
  • 0

#4 mgR_Lobo

mgR_Lobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 08.12.2009 - |17:37|

Od razu zajechalo :
My Little Eye
House Of 9
Prisoner
The Unknown
Cube
Saw

Heh racja... przynajmniej nie mamy do czynienia z kolejna podrobka CSI ;D

Użytkownik mgR_Lobo edytował ten post 08.12.2009 - |17:39|

• 0
The puppetmasters create "disorder" so the people will demand "order".

#5 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 09.12.2009 - |21:05|

NBC naprawdę słabo stoi, jeśli chodzi o seriale, jedynie Chuck i Heroes coś jest warte, więc może ten serial uratuję trochę skórę NBC. Cóż, trzeba zerknąć:-)

EDIT:

Jedynym minusem na pewno będzie brak mocnych scen, wiadomo to nie kablówka;/

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 09.12.2009 - |21:06|

• 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 26.04.2010 - |13:46|

Szefowie stacji NBC sporo sobie obiecują po serii "Persons Unknown", która zapowiada się na jedną z ciekawszych produkcji która pojawi się latem. Stacja NBC wyemitowała najnowszy film promocyjny.

"Persons Unknown" zadebiutuje 7 czerwca.

W zapowiedzi pojawia się informacja, że serial należy traktować jako miniserial, i że jeszcze tego lata poznamy wszystkie odpowiedzi. To z kolei nasuwa od razu myśl, że nie należy liczyć na drugi sezon.

Poniżej zwiastun:

źródło showtv.pl
  • 0

#7 Lowrey

Lowrey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.04.2010 - |14:29|

Fajnie, że coraz częściej pojawiają się produkcję tzw. "mini serial". Mnie osobiście Harper's Island się podobał, także i tutaj liczę podobnie.

Użytkownik Lowrey edytował ten post 29.04.2010 - |14:30|

• 0

#8 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 08.06.2010 - |12:44|

Pierwszy odcinek już wyemitowany. Zapowiada się bardzo ciekawie. :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#9 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.06.2010 - |20:05|

Niestety wyniki oglądalności pozostawiają wiele do życzenia. PREMIERĘ "Persons Unknown" obejrzało ledwie 4.29 mln.
  • 0

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 09.06.2010 - |07:17|

Zachowanie bohaterów miejscami mało realistyczne. Obejrzę następne odcinki, ale nie zapowiada się na jakiś super-hit.
  • 0

#11 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 09.06.2010 - |07:56|

Oglądalność i tak nie ma znaczenia, bo nie będzie drugiego sezonu, historia jest zamknięta w całym sezonie, a na wypadek, gdyby zdjęli serial, to DVD nawet wychodzi szybciej niż poleci 13-ty odcinek.
  • 0

#12 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.06.2010 - |23:11|

Właśnie jestem po 1 odcinku. No i muszę przyznać, że oglądało sią całkiem fajnie. Zapowiada się ciekawy serialik. No i dobra końcówka zachęcająca do oglądania. Sporo sobie po tym serialiku obiecywałem i póki co się nie zawiodłem. Oby dalej było jeszcze lepiej.
Za początek daję 8.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 09.07.2010 - |21:44|

• 0

#13 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 11.06.2010 - |07:04|

Mi 1 odcinek również się bardzo podobał i jestem pod wrażeniem serialu.
  • 0

#14 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 15.06.2010 - |16:32|

Drugi odcinek nadal jakiś taki nijaki. Niby próbują kalkować The Prisonera, ale wykonanie co najmniej o poziom gorsze i nie klei się to - moim zdaniem. Mimo wszystko będę oglądał dalej. Jest letnia posucha, a najgorsze to nie jest.

Użytkownik Magnes edytował ten post 15.06.2010 - |16:35|

• 0

#15 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 15.06.2010 - |20:08|

Drugi odcinek nadal jakiś taki nijaki. Niby próbują kalkować The Prisonera, ale wykonanie co najmniej o poziom gorsze i nie klei się to - moim zdaniem. Mimo wszystko będę oglądał dalej. Jest letnia posucha, a najgorsze to nie jest.

Zamierzałem to oglądać, ale nie chcę takich męczarni jak podczas "Prisonera", jeśli to ma być jeszcze gorsze to wymiękam. mam naprawdę co oglądać więc poczekam, jak ktoś napisze że pojawiają się dziwne kulki albo dziury to 100% podziękuję:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#16 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.06.2010 - |07:12|

Na razie tylko dziwne światło się pojawiło. :lol:
  • 0

#17 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 16.06.2010 - |08:11|

Drugi odcinek słabszy od pierwszego. Trochę dłużyzn było. I zakończenie też słabsze.
Nie zgadzam się, że są nawiązania do Prisonera. Serial jest o wiele łatwiejszy w odbiorze, no i klimat zupełnie inny. Tam było więcej psychologii, tutaj więcej zagadek, no i jest trochę akcji, której w Prisonerze nie było w ogóle.
Była jedna dziwna akcja kiedy wyjechali busem z miasteczka, nagle pojawiło się jasne światło i są z powrotem. Ciekawe jak to zostanie wyjaśnione.
No i jeszcze akcja z managerem hotelu, został troche obity, ucieka, a potem wraca jak gdyby nigdy nic i nie ma nawet śladu na twarzy, że ktoś go obił.
Pojawiło sie trochę nowych zagadek, ale nic takiego czego nie dałoby się w sensowny sposób wyjaśnić.
Daję 7 i mam nadzieję na coś więcej w nastepnym odcinku.
  • 0

#18 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 16.06.2010 - |08:47|

Możesz się nie zgadzać, ale nawiązania są i to dość oczywiste. Chyba że inaczej definiujemy słowo "nawiązanie". ;) Oczywiście klimat jest inny, ale idea ta sama - dziwne, odizolowane miasteczko, z którego nie da się wydostać, bo wracamy z powrotem do miasteczka, gdy próbujemy.
  • 0

#19 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 20.06.2010 - |20:09|

Serial jest o wiele łatwiejszy w odbiorze, no i klimat zupełnie inny. Tam było więcej psychologii, tutaj więcej zagadek, no i jest trochę akcji, której w Prisonerze nie było w ogóle.

Po 1 odcinku zgadzam się z @Deltą, tutaj przynajmniej jest akcja i czas szybciej mija. Jest kilka spraw, które mnie denerwują (gra aktorska, przewidywalność, wyczuwalny brak realizmu) ale będę oglądał dalej - przynajmniej jeszcze parę odcinków. Za pierwszy śmiało daję 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#20 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 23.06.2010 - |15:16|

Zapowiadało się dobrze, ale po 20 min. pilota wyszła bieda. Wyłamał drzwi z buta, a kolejnym mówił, że jest klucz w Biblii, no to zdecydowałby się facet. Wychodzi na to, że albo to była ściema z tym facetem, co przechodził (ten co ze strzelbą na nich wyleciał) albo winda musiała zjechać dwa razy, czy nie lepiej byłoby jeśli spotkaliby go przed windą? Po co zamykali te drzwi magnetyczne, jeśli pojechali windą i tak wyszli? No chyba, że te drzwi to prowadzą do naszego świata i w ostatnim odcinku będzie "Wróćcie tam gdzie zaczęliście". Po implantach i Chińczykach wysiadłem. Oni są tylko od gotowania, to dobra nie ruszamy ich, idziemy zjeść i wróżby poczytać.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych