Skocz do zawartości

Zdjęcie

Top Gear

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.11.2009 - |00:06|

Zakładam temat w Seriale - Inne gdyż tutaj znalazło się miejsce na różne show które ludzie oglądają a Top Gear to najlepsze motoryzacyjne show na naszej planecie i masa ludzi go ogląda a reszta powinna zacząć ;)

Jest temat w Inne - Media ale jest on raczej techniczny o napisach i linkach do odcinków a nie do samego show.

To tyle tematem wstępu.

14x02
Znakomity odcinek gdzie nasi milusińscy nabijają się z elektrycznych samochodzików budując własnego.
Przednia zabawa i muszę powiedzieć że mam taki sam stosunek to tego "ekologicznego" badziewia jak twórcy programu.

Z ciekawych bryk mamy Chevrolet Corvette C6 ZR1 :D czyli jak to opisali prowadzący wspaniały samochód, dający wiele frajdy przeznaczony dla samobójców :D
Konkurentem jest Audi R8 V10 z silnikiem z Lambo

Gwiazdą programu jest Michael Sheen

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |20:12|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 30.11.2009 - |20:58|

TG oglądam od jakiś dwóch sezonów ze względu na humor prowadzących, często-gęsto można się nieźle uśmiać choć z drugiej strony jak nieraz rzucą swoim miejscowym, niezrozumiałym dla nie-brytyjczyka żartem i się kładą ze śmiechu to mnie to lekko irytuje ale oglądam.
Trzeci odcinek trochę słabszy niż dwa pierwsze, ale "kultowy" już motyw z Morris Marine śmieszy nadal :-)
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.12.2009 - |01:57|

To prawda, używają niekiedy takich zwrotów że ciężko załapać.
14x03
Świetny dmuchany sterowiec :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.12.2009 - |04:19|

Odcinek 14x04 dobry. Podobał mi się test Renault. Mimo wszystko, że nie przepadam za tą marką to szkoda takiego sympatycznego samochodziku. Eh no i ten Range Rover z darmowych alkoholem przez rok..marzenie :rolleyes: Plus ten ekran. No i za tydzień nie ma odcinka, przerwa.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 07.12.2009 - |04:19|

• 0

#5 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.12.2009 - |02:19|

Zgadzam się z twórcami oba BMW i Audi to kretyńskie pomysły na samochód.
Niby SUV z monstrualnym silnikiem, w dodatku Audi V12, disel z 2 turbo.

Land Rover o klasę lepszy a monitor rewelacja, za to wersja z barkiem to taki przerost formy nad treścią.

Bardzo fajny wyścig pojazdów z lotniska.

Do tego zmaltretowane Reanult.

P.S.Sam mam Renault Laguna 1, najpiękniejsza Laguna, Renówka o co nie trudno bo reszta taładajstwa co robią jest brzydka.

Osobiście uważam że obecne samochody duże rodzinne są bezpłciowe, najładniejsze czyli opływowe smukłe a nie jakieś bryły to:

Mitsubishi Galant VIII, (nie wersja US)96 mój faworyt
Nissan Skyline IX czyli R33, 93
Laguna I, 93 (nie wersja Ib)
Peugeot 406, 95
z tych tańszych oczywiście
  • 0

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 28.12.2009 - |12:16|

14x06 jeden z najlepszych odcinków ever! Brakowało mi tylko błota w tym odcinku... Najlepsza scena chyba jak Jeremego wciąga bagno, a Richard albo James mówi, że jak lecą bombelki to Jeremy zapada się co raz głebiej i Richard dodaje z entuzjazmem "Genialne!!" i się śmieją a on się nada zapada, w ogóle masa humoru w odcinku, dobrych widoków niczym z Man vs. Wild. Mus w 720p pobrać odcinek.
  • 0

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.12.2009 - |02:52|

Nie mogłem się doczekać po takiwj zachęcie i sięgnąłem po xvida którego już nie oglądam.
Puściłem początek i od razu kasacja i czekanie na 720p.

To trzeba zobaczyć w HD !! :D

Znakomity odcinek specjalny o wyprawie przez Amazońską dżunglę, nieprawdopodobnie wysokie i niebezpieczne Andy, do finału ze zjazdem z góry/wydmy.
Masa perypetii z samochodami jak i bezdrożami po drodze.
Najlepsza była ta serpentyna w Andach, najniebezpieczniejsza droga świata. Istna masakra.

POLECAM !!! :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 29.12.2009 - |02:53|

• 0

#8 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.06.2010 - |23:36|

15x01
Sezon 15 uważam za otwarty a otwarcie za bardzo ciekawe.
Świetna część z trójkołowcem :D
  • 0

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 30.06.2010 - |09:32|

Najlepsza była transmisja w TV i wjazd bokiem oraz trójkołowiec po tuningu.
  • 0

#10 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.07.2010 - |21:15|

15x05

Znakomity odcinek, jeden z najlepszych w którym mamy aż dwóch gości Tom Cruise, Cameron Diaz, którzy wykręcają takie czasy na torze że ho, ho.
Niekiedy goście są drętwi ale ta dwójka pokazała pazur.

Do tego Richard ściga się po śniegu i lodzie Volkswagenem Touaregiem ze skuterami, extra nakręcone.
James "pan powolniak" bije rekord prędkości ponad 400 km/h w nowym Bugatti Veyron Super Sport.
I jeszcze wspomnienie o najlepszym kierowcy Formuly 1 czyli Ayrton Senna.

Absolutnie powalający odcinek.
  • 0

#11 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 591 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.08.2010 - |15:37|

No tak Camerion Diaz to było zaskoczenie. Tymczasem 15 sezon już się skończył, mając 6 odcinków. Sam ostatni odcinek nie był najlepszy, ale był wporządku. Brakuje w TG ostatnio czegoś z jajem, czegoś mocnego. Podobał mi się sposób przedstawienia 3 angielskich samochódów, w jaki sposób to po prowadzili np Richard mówiący o szybie, że to takie specjalne zabezpieczenie, że lekka bryza wieje po twarzy, woda itd. Albo James o tym, że auto raeguje z opóźnieniem.
Co do nowego Veroyna to szok jak to idzie od 300 do 400km/h.. aż przypomina się czołówka oryginalnego Knight Ridera..
No i w ostanim odcinku też mieliśmy znaną osobę.. fajną ma historie związanego z jego samochodem, widać, że w ogóle go motoryzacja nie interesuje, poszedł gdzieś tam pomachał dali mu mercedesa i jeździ nim do tej pory.. dobre. Zwłaszcza też to, że nie wiedział, że żeby jechać szybciej to trzeba włożyć wyższy bieg.. ja rozumiem, że ktoś nie mógł mieć do czynienia z manualem no ale to to przesada, przecież ma nawet na drążku, narysowane biegi.. a tak całe okrążenie pokonał na III biegu..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 03.08.2010 - |15:41|

• 0

#12 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 22.11.2010 - |13:56|

Odradzam zabieranie się za pierwszy odcinek Top Gear USA. Prowadzący są nijacy, w ogóle nie mają prezencji. Widać, że zapewne w programie nie ujrzymy żadnego autka z Europy.

I jak zawsze denerwujące jest to, że Amerykanie robią remake czegoś dobrego. To znaczy rozumiem robić remake czegoś dobrego, jeśli masz również jakąś inną wizję w stosunku do tego. Trzeba używać narzędzi i tworzyć coś innego, a nie materiał.
  • 0

#13 kyrcer

kyrcer

Kapral

• Użytkownik
  • 166 postów

Napisano 22.11.2010 - |17:35|

Jednym słowem szajs. Szkoda na to czasu marnować.
  • 0

#14 Sham-Tu

Sham-Tu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 22.12.2010 - |13:49|

No to tak - wczoraj miał premierę specjalny, "świąteczny" odcinek Top Gear, w którym trójka prowadzących wybrała się do USA.

A już 26 grudnia premiera kolejnego sezonu TG.
  • 0

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.12.2010 - |22:42|

Nie zapominajmy że był konkurs ostrego strzelania w tarcze reprezentujące ZDRAJCĘ Stiga.
  • 0

#16 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 13.01.2011 - |00:06|

Nie wiem może coś przegapiłem więc mnie poprawcie. Gdy jak zwykle rozpoczynają nową serię pokazują co nas czeka. Nie było sporo rzeczy które tam pokazali. Gdzie wyścigi z samochodami na dachu do góry nogami, scena gdy May mówi: rany goni mnie Albański policjant, Hammond: Mam dużo miejsca zmieszczę się - i wywala wielką dziurę w ścianie samochodem?

Dobra, pogubiłem się. Z YT wynika że Clarkson zapowiadał sezon 16:

Dziwne to trochę.
TP uwielbiam chociaż coraz bardziej widać że dużo scen jest ustawianych i reżyserowanych. Ale są tak wysokiej próby że przymykam oko. Np. przegląd prezentów świątecznych z napojem energetycznym o sprośnej nazwie. Fajnie oglądać panów w średnim wieku bawiących się jak dzieci.

Użytkownik wergora edytował ten post 13.01.2011 - |00:12|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych