Skocz do zawartości

Zdjęcie

Liberty Stands Still (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 30.09.2004 - |22:55|

Hmmm.... Jakby tu zacząć... Już wiem :D

Film nie jest nowy... Wyprodukowano go w 2002 roku. Nie spodziewajcie się tutaj natłoku efektów specjalnych. Swą historią przypomina nieco późniejszą, osławioną, Phone Booth (Budka Telefoniczna). Jest jednak moim zdaniem od niej dużo lepszy.

Jaka jest treść filmu??? Cóż nie jestem wytrawnym recenzentem - pozwólcie więc, że zacytuję za filmwebem:

Posted Image

Piękna Liberty Wallace jest kobietą sukcesu. Prowadzi wraz z mężem dobrze prosperującą fabrykę broni, ma przystojnego kochanka i nie martwi się o jutro. Ale to się zmieni. Idąc jedną z ulic Los Angeles odbiera telefon. To Joe - nieznajomy, który może sprawić, że jej serce przestanie bić. Joe stracił ukochaną córeczkę w szkolnej strzelaninie. Za tragedię wini producentów broni. A w tej chwili stoi w oknie pewnego budynku i mierzy z karabinu prosto w głowę pięknej Liberty. Ze spokojem wyjawia jej przez telefon swój plan: nie tylko ona, ale całe miasto już wkrótce pozna smak tragedii takiej jaką przeżył on sam...

Opis jest - jak to często bywa - niezbyt dokładny - ale to Wam pozostawiam wychwycenie różnic. Do mnie film ten przemówił...

Polecam gorąco!!!!
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych